Customer service

Ehdot

Returns & change

Burundi Munyinya

Ei varastossa
SKU
KU721

Long Miles Coffeen ystäviemme Burundi Munyinua on natural-prosessoitu kahvi, jonka maussa on vadelmaa, papayaa ja karhunmarjaa.

Ben ja Kristy Carlson muuttivat Yhdysvalloista Burundiin, kun he havahtuivat burundilaisissa kahveissa piilevään potentiaalin. Long Miles Coffee Project on heidän perustama hanke, joka käynnistyi vuonna 2013 heidän rakentaessaan ensimmäisen pesuaseman Bukeyeen ja toisen Hezaan. Long Milesin perustamat pesuasemat ovat tärkeä osa tätä hanketta, jonka keskiössä ovat kahvinviljelijät. Kaiken lähtökohtana on parempien edellytyksien luominen kahvinviljelijöille. Alueen viljelijöiden tilat ovat pieniä, harvoin yli hehtaarin kokoisia ja heidän kahvipuiden tuotto-odotukset kuuluvat maailman alhaisimpiin. Näin ollen kahvista saatava tulo on myös jäänyt vähäiseksi. Sen lisäksi, että Long Miles maksaa tuottajille kahvista, niin he ovat kehittäneet erillisen korvauksen viljelijöille, jotka tuovat kahvinsa pesuasemalle pitkän matkan päästä. Long Milesin määrätietoisen viljelijöiden opastamisen ja tukemisen myötä satoja on saatu jopa tuplattua.

Tänä päivänä kahveja Long Milesille toimittaa 5125 viljelijää, kun alussa heitä oli vain 162. Burundin maaseudulla puhutaan kukkuloista, joista paikalliset käyttävät nimeä colline.Tämä kyseinen kahvi tulee Munyinya nimisen kukkulan ympäristöstä, joka sijaitsee eteläisen Kayanzan alueella. Kun kahvit on toimitettu käsittelyasemalle, niin ne lajitellaan ja määrät dokumentoidaan tarkasti. Tämän kyseisen erän kahvit ovat käsinlajiteltu ja ne ovat saaneet kuivua kuivauslavereilla jopa 30 päivän ajan.

Lue lisää Piilota