Customer service

Ehdot

Returns & change

COLOMBIA DECAF

Varastossa
SKU
KUDECAF2
10,50 €

Columbia Decafin maussa on raikasta makeutta ja jälkimaku on luonteeltaan erittäin puhdas ja nautittava. Uskallammekin väittää, että kyseessä on takuulla paras kofeiiniton kahvi, jota olet koskaan maistanut.

Kesäkuussa 2011 olimme työn puolesta käymässä Huilan kahviplantaaseilla eteläisessä Kolumbiassa. Mielenkiintomme heräsi vieraillessamme eräällä Manizalesin kaupungissa sijaitsevalla kahvinkäsittelyasemalla. DESCAFECOL tuottaa nimittäin viimeisintä tekniikka hyödyntäen kerrassaan loistavia kofeiinittomia kahvipapuja ja heille raaka-aineen laatuun sekä makuun liittyvät tekijät ovat suorastaan pakkomielle. Koko prosessi perustuu siihen, että tuoreiden kahvipensaan marjojen kuivatusprosessi käynnistyy välittömästi läheisillä kuivauspöydillä.

Meidän Serrania Decaf on oiva esimerkki laadukkaasta kofeiinittomasta kahvista. Kahvi tulee arvostetun kahvialueen yhdeltätoista pienviljelijältä Pitalito ja Oporapa kaupunkien ympäristöstä. Kahvit kerätään kymmenen päivän sadonkorjuujakson aikana, jonka jälkeen ne käsitellään washed-menetelmällä.

Prosessin jälkeen kahvit kuljetetaan Manizalesin kaupungissa sijaitsevalle Descafecol-käsittelyasemalle, jossa kofeiini poistetaan kahvista kristallinkirkkaan vuoristoveden ja esterin(etyyliasetaatti) avulla. Hurjasta nimestään huolimatta etyyliasetaatti on luonnollinen tuote ja sitä esiintyy luonnostaan mm. tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa.

Tämän menetelmän ansiosta kahvipapua ei tarvitse altistaa korkealle paineelle tai lämpötilalle, vaan hellävaraisesti höyryttämällä kofeiini saadaan poistettua ilman, että kahvipavun rakenne ja makuprofiili kärsii.

Lue lisää Piilota


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin