Welcome to

CHRISTMAS AT THE ROASTERY

Maximize your holiday cheer with christmas coffee

Here at Johan & Nyström, Christmas smells like coffee - freshly roasted and perfectly brewed in a large pot for the whole gang to share. Our classic Christmas coffee is perfect for every holiday moment! The coffee comes from Honduras, Sumatra and Ethiopia and it gives a full, little spicy and very well balanced cup that fits just as well with the epic Christmas breakfast as for Adventfika or after the Christmas dinner.

All coffee in this blend is ​​organic and Fairtrade certified and comes from producers that we have worked with for a long time. Even if longterm relationships is the way we always operate, it does feels a little extra good this around Christmas.

Here you find our most delicious recipes and nicest Christmas gift ideas. Everything to maximize your tasty Christmas!

Your product's name

 
€19,99
 

KAIKKEA IHANAA JOULUUN

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

20 sek / €2 per kilo goes to

THIS YEARS CHRISTMAS GIFT

To us, the coffee producers are the most important links in the journey from plant to cup and it feels great to be able to give a little extra this Christmas. We are focusing on a project together with Long Miles Coffee where we install solar panels on the roof of their washing station.

For each kilo Christmas coffee we sell €2 goes straight to the project, and the closer Long Miles Coffee Project in Burundi gets to bright, sustainable evenings.

READ MORE ABOUT THE PROJECT

OUR TASTIEST

MAISTUVIMMAT KAHVIRESEPTIT

Anna joulumakujen yllättää! Testaa rohkeasti uutta ja löydä ihania uusia, ja joskus yllättäviäkin, joulumakuja. Makujen runsas kirjo kuuluu aina jouluun – ruoat, juomat, makeat ja suolaiset. Juuri näiden asioiden ympärille myös Johan & Nyströmin joulu on rakennettu!

Joulutunnelman luomiseksi olemme pyytäneet ruoka- ja juoma-alan ystäviämme loihtimaan mitä upeimpia jouluisia reseptejä. Hela Sverige Bakar –ohjelmaformaatin vuonna 2018 voittaneen Linn Utbultin joululeivonnaiset sekä Restaurang Surfersin baarimikkojen drinkit ovat kerrassaan maagisia. Toki meidän joulupöydässämme on aina paikka myös klassikoille , joten niitä on myös mukana. Ehkäpä ei kannata edes yrittää valita vain yhtä suosikkia, sillä kun näet reseptit, niin ymmärrät miksi. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

LINN UTBULTIN RESEPTI

JOULUTOFFEE KAHVITWISTILLÄ

Linnin leivontablogi saltsomsocker.se on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, mutta tämä on meidän ylivoimainen suosikki!

RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

JOULUN PARAS DRINKKI

ORANGE SMORANGE

Mausteinen, makea, ja käsittämättömän hyvän makuinen! Fantastinen jouludrinkki, joka nostaa joulun maut uudelle tasolle.

RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

LUOMU & REILU KAUPPA

PERINTEINEN JOULUKAHVIMME

Vuoden odotetuin juhla lähestyy ja samalla meidän klassinen joulukahvi palaa taas valikoimiin! Tämän vuoden Joulukahvi on maultaan täyteläinen, aavistuksen mausteinen ja erittäin tasapainoinen. Suodatinkahvikeittimellä valmistettaessa suosittelemme annostukseksi 6 g kahvia aina desiä vettä kohden. Jos haluat vielä viilata yksityiskohdat kuntoon kahvia valmistettaessa, niin tutustu kaikkiin suodatinkahvin valmistusvinkkeihin Brewguides-osiossa!

Meidän Joulukahvimme, niin kuin kaikki muutkin kahvimme, ovat laatuluokitukseltaan erikoiskahvia. Erikoiskahviksi voidaan kutsua kahvia, joka saa pisteytyksessä yli 80 pistettä 100:n pisteen asteikolla. Jotta kahvista tulee näin laadukasta, niin sen matkalla täytyy tapahtua paljon oikeita asioita, joista tärkein on viljelijän ammattitaito. Me ostamme vain laadukkaita raakakahveja ja maksamme niistä reilun hinnan. Kahvit paahdamme itse paahtimollamme Tukholmassa. Uskomme vahvasti, että keskittymällä laadultaan ainoastaan erikoiskahviin voimme oikeasti muuttaa kahvimaailmaa paremmaksi!

Your product's name

 
€19,99
 

JOULURUOAN JÄLKEEN

APERITIIVI JOULUKAHVISTA

Saammeko esitellä tulevaisuuden klassikon kun puhutaan ruoan jälkeisistä drinkeistä? Herkullinen ja melko tuju Cocktail, täynnä luonnetta!

Take me to the recipe

LINN UTBULTIN RESEPTI

MEHEVÄ KUIVAKAKKU KAHVIGLASYYRILLA

Linnin käsissä tämä klassikko on saanut upean jouluisen twistin. Kakun kruunaa joulukahviglasyyri, joka tuo kakkuun ihanaa mehevyyttä.

LINNIN RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

JOULUISET KAHVIRESEPTIT

KAHVILLA KORISTELTU SUKLAATOFFEE

"Makua on helppo säätää mieleiseksi muuttamalla toffeen määrää. Täältä löydät minun parhaat reseptit, joihin olen tuonut lisää luonnetta joulukahvilla.”

LINN UTBULTIN RESEPTI

JOULUISET KAHVIDRINKIT

Tekipä mielesi sitten Irish Coffee:ta, Kaffe Karlssonia tai Coffee Baylies:iä, niin kahvi on pääroolissa. Täältä löydät klassiset kahvidrinkkireseptit, jotka sopivat täydellisesti talvikauden illallispöytään.

KAIKKI DRINKKIRESEPTIT

MEHEVÄ KUIVAKAKKU KAHVIGLASYYRILLA

Linnin mehevän kuivakakun kruunaa joulukahviglasyyri. Simppelin reseptin ansiosta onnistut satavarmasti!

LINN UTBULTIN RESEPTI

ETSITKÖ LAHJAKSI ANNETTAVAA

JOULUKAHVIA LAHJAPAKETTIIN

Joulukahvi on aina arvostettu joululahja hyvän kahvin ystävälle. Etsitpä jotain ihanaa annettavaa sitten isälle, mummille, mielitietyllesi tai vaikkapa henkilökunnallesi*.

*Laita viestiä meille , jos haluat tietää lisää yrityspuolen joululahjoista. Mietitään yhdessä sopiva lahja henkilökunnalle tai kumppaneille, ja otetaan tietenkin asianmukaisesti huomioon verotukseen liittyvät asiat.

OSTA TÄÄLTÄ

KYSYMYKSIÄ JOULUKAHVISTA

Kyllä vain. Kaikki Joulukahvin kahvit ovat reilun kaupan luomua ja tulevat tiloilta, joiden kanssa olemme tehneet pitkään yhteistyötä. Vaikka pitkät toimittajasuhteet ovatkin aina olleet toimintamme perusta, niin juuri näin joulun aikaan se tuntuu erityisen merkitykselliseltä. Lisää ostofilosofiastamme voit lukea täältä

Joulukahvi on profiililtaan aivan perinteinen suodatinkahvi ja sitä on saatavilla sekä papuina että valmiiksi suodatinjauhettuna. Eli voit valmistaa sen ihan samaan tapaan kuin minkä tahansa muunkin suodatinkahvin. Meidän vinkit parhaan suodatinkahvin valmistamiseen löydät brewguides-osiosta.

Hyvä kysymys tosiaan, mutta meidän mielestä se tulisi ennemminkin asettaa muotoon ”miten kahvia ylipäätänsä voidaan myydä niin halvalla kuin sitä yleisesti myydään”. Valitettavasti edelleenkin suurin osa maailmassa myytävästä kahvista myydään kuluttajille niin alhaisella hinnalla, että sen tuottaminen ei ole kestävää ympäristön eikä tuottajan tai viljelijän taloudellisen tilanteen näkökulmasta. Halpa myyntihinta korreloi aina raakakahvista maksettuun hintaan ja se taas vastaavasti tarkoittaa, että kahvin tuottamisessa on oikaistu monessa kohtaa kulujen miminoimiseksi ja tämä näkyy aina kahvin laadussa.
Kaikki ostamamme kahvi on laatuluokitukseltaan erikoiskahvia, joka luonnollisesti on hankintahinnaltaan kalliimpaa, mutta maksamme mielellämme hyvästä reilun hinnan. Lue lisää hankintamallistamme ja Direct Trade -ajattelusta. Toivottavasti tämä vastaus herätti mielenkiintosi siihen, että miksi hyvästa kahvista on perusteltua pyytää kalliimpi hinta.

Kahvinlaatua arvioidaan kansainvälisen kattojärjestön SCAA:n määrittämällä 100 pisteen asteikolla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvi saa samat laatupisteet missä päin maailmaa tahansa. Erikoiskahviksi voidaan kutsua kahvia, joka saa pisteytyksessä yli 80 pistettä. Saadakseen yli 80 pistettä kahvin tulee täyttää tietyt vaatimukset. Mitä moniulotteisimpia makuja ja mitä enemmän niitä kahvissa on, niin sitä korkeammat pisteet kahvi saa. Lue lisää täältä.