Customer service

Ehdot

Returns & change

ETHIOPIA WELENA

Varastossa
SKU
KU123250
13,90 €

Ethiopia Welena on siitä erityinen kahvi, että kyseessä on single estate –kahvi, kun yleensä etiopialaiset kahvit tulevat osuuskunnista. Tesfaye Bekelen johtama tila on riittävän suuri, jotta hänen on järkevää tuottaa tuottaa kahvinsa itse. Hän vastaa itse myös viennistä ja näin meidänkin yhteistyömme sai aikanaan alkunsa.

Tässä washed-käsitellyssä kahvissa on aivan uskomaton makumaailma. Kukkaisen keveitä nektariinin, sitrushedelmien sekä marjojen sävyjä. Tämän erittäin puhtaan ja moniulotteisen kahvin maussa on kaikki ne elementit, jotka tekevät juuri Etiopiasta niin monien kahvinystävien suosikin.

Taustaa

Vierailimme ensimmäistä kertaa alueella vuonna 2012. Yleinen haaste alueen pienviljelijöiden keskuudessa on erittäin alhainen elintaso, jonka osittain aiheuttaa viljellyn raakakahvin myyminen globaaleissa kahvipörsseissä. Keskustelimme paljon paikallisten kanssa tavoista, joilla he saisivat raakakahvistaan parempaa hintaa ja nimenomaan halusimme kertoa, että laadukkaista erikoiskahveista paahtimot ovat valmiita maksamaan huomattavasti enemmän.

Tesfaye teki meihin heti hyvän vaikutuksen rehdillä olemuksellaan ja suorasanaisuudellaan. Hänellä oli lisäksi selkeät tavoitteet ja aito halu parantaa paikallisten viljelijöiden olosuhteita. Alueen viljelijät omistavat viljelemät maansa ja lisäksi Etiopian hallitukselta oli saatu lupa vientiin, joten päätös Welena Plantationin liittämisestä Direct Trade –ohjelmaamme oli oikeastaan lopulta helppo tehdä.

 

Lue lisää Piilota


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin