Customer service

Ehdot

Returns & change

Guatemala Santa Isabel

Ei varastossa
SKU
KU70

Fantastinen Guatemala Santa Isabel on taas valikoimissammeTällä kertaa kyseessä on Caturra-lajikejonka upeassa maussa on vihreää viinirypälettäkinuskia ja punaista viinimarjaa 

Valdésin perheen historia kyseisellä tilalla ulottuu vuoteen 1875 asti. Epäonnisten tapahtumien seurauksena tila ajautui vuoksiksi muiden hallintaan, mutta Luis “Wicho” Valdesin isä, Don Luis onnistui hankkimaan tilan takaisin perheen omistukseen vuonna 1960. Kahvia tilalle istutettiin vuonna 1965 ja tänä päivänä Wicho vastaa tilalla kaikesta viljelystä. Wichon maanviljelystaustan ja osaamisen ansiosta tilalla on saatu leaf rust –kasvitauti hyvin kuriin ja samalla lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä on voitu vähentää.  

Cobanin alueen vuotuinen sademäärä on noin 3500mm, joten kahvipensaiden hoitoon on kiinnitettävä erityishuomiota sienitautien välttämiseksi. Tämä johtaa myös kukintajakson pitkittymiseen ja tekee siitä vaikeasti ennakoitavaa, joka taas puolestaan tarkoittaa ylimääräistä työtä sadonkorjuuvaiheessa. Kerääjät saattavat joutua palaamaan samalle pensaalle jopa kymmenen kertaa, jotta kaikki marjat saadaan kerättyä täydellisen kypsinä.  

Keräämisen jälkeen marjoista poistetaan hedelmäliha ja ne saavat fermentoitua 48 tuntia vesitankeissa. Tämän jälkeen kahvit huuhdellaan ja niitä liotetaan vedessä vielä 24 tunnin ajan. Seuraavassa vaiheessa kahvia kuivataan ulkoilmassa, mutta korkeasta ilmankosteudesta johtuen ainoastaan muutaman päivän ajan ennen kuin se siirretään ilmastoituihin kasvihuoneisiin kuivumaan. Kuivumisprosessia valvotaan tarkasti, jotta päästään haluttuun tasalaatuiseen lopputulokseen.  

Tämä on nyt seitsemäs vuosikun ostamme kahvia Wicholtamutta vuosi on luonnollisesti ollut kaikella tapaa poikkeuksellinen pandemian vuoksiErityisesti logistiikka on tuottanut haasteita Wicholle.Me olemme olleet siinä mielessä hyvässä asemassaettä olemme pystyneet ostamaan kaiken sen sadon johon olimme tälle satokaudelle sitoutuneetkinNäin ollen Wicho pääsee aloittamaan seuraavaa satokauttajoka alkaa itse asiassa jo muutaman kuukauden kuluttuasuunniteltuun tapaan ja pitkä yhteistyömme saa taas jatkoa.

Ainesosat: 100 % Kahvi
Lue lisää Hide