Customer service

Ehdot

Returns & change

JOHAN & NYSTRÖM

Johan & Nyström syntyi innostuksesta kahviin. Vuodesta 2004 alkaen olemme halunneet tarjota asiakkaillemme kahvia, jolla on tarina. Tämä tarina kertoo, että hyvänmakuinen kahvi voi samanaikaisesti olla myös luomua ja eettisesti kestävää.

Lue Lisää
Suosikit
17,50 €

Colombia Tunubalan washed-prosessoitu mikroerä on aivan huikean hyvä kahvi, jonka maussa on mangoa, limeä ja vadelmaa.

Kyseinen Finca Eucaliptos tila sijaitsee Inzássa. Tämä Huilan ja Caucan välisessä vuoristossa sijaitseva sola soveltuu erityisen hyvin kahvin viljelyyn. Laaksossa kohtaa yli viisi eri jokea, ja tästä syystä maaperä on erityisen ravintorikas ja tilaa ympäröivä luonto on lähes taianomainen. 

Carlos Enrique Tunubala on kolmannen polven kahvinviljelijä. Hän on perinyt suurimman osan kahvitietoudestaan isältään, joka on toiminut viljelijänä yli 30 vuotta. Carlos ja hänen isänsä Hermes saivat puolet tilasta Carlosin isoisältä vuonna 1996. Toisen puolen tilasta he ostivat. Saadakseen rahat tilaan Carlos pestautui armeijan leipiin. Heidän saadessaan tilan haltuunsa tilalla oli vain muutamia hassuja kahvipensaita. He saivat lainattua rahaa ja sijoittivat rahat 2 000:een uuteen pensaaseen vuonna 1998. Tänä päivänä tilalla on 12 000 kahvipensasta. Carlos on onnistunut isänsä avustuksella yhdistämään uransa armeijassa sekä kahvitilan pyörittämisen ja aikoo jatkaa tähän tapaan, kunnes tilan velat on saatu kokonaan maksettua. Aina vuoteen 2015 asti he ovat myyneet kahvinsa ”bulkkina” eteenpäin miettimättä sen kummemmin kahvinsa laatua. Sitten tapahtui merkittävä käänne, kun he myivät ensimmäistä kertaa kahvinsa erikoiskahvilaatuun perustuvalla hinnalla ja saivat kahvistaan kolminkertaisen hinnan. Tänä päivänä Carlos keskittyy ainoastaan erikoiskahvilaatuisen kahvin tuottamiseen ja hänen tilansa tunnetaan hyvin erittäin tasaisesta ja korkeasta laadustaan.

Tila on kooltaan 3,6 hehtaaria ja siellä kasvaa bourbonia, tabia sekä erittäin vanhaa typicaa. Vuosien saatossa tämä vanha typica on jalostunut maultaan erittäin moniulotteiseksi ja sen maussa on trooppista hedelmää ja syvää makeutta. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme jälleen kerran tarjota Carlosin ja hänen perheensä tuottamaa fantastista kahvia.

250g - Papuina

PDF

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

36 €

Saimme valikoimiimme nyt myös Kinto Tumblerin pikkuveljen. Kinto TO GO Tumbler on ehkä pieni, mutta se on pakattu täyteen makeita ominaisuuksia. Se pitää juomat niin kuumana kuin kylmänäkin. Kun seuraavan kerran mietit haluavasti kertsikupeista lopullisesti eroon, niin Kinto TO GO on valintasi! Olit sitten liikenteessä autolla tai lonkkarilla, niin Kinto hoitaa homman tyylillä! 

Mitat: K90 x S86mm  
Tilavuus: 240ml 
Paino: 235g 
Ominaisuudet: Pitää juoman 65°C asteisena tunnin ja kylmän juoman 10℃ asteisena kaksi tuntia 
Värit: Pinkki, Hopeanharmaa, Khaki 

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

14,50 €

Ethiopia Guji on ollut valikoimissamme jo pitkään ja siitä on ehtinyt tulla monien suosikkikahvi sen tunnistettavan ja uniikin maun ansiosta. Gujin maussa on mansikkaa, mustikkaa sekä vaniljaa.

Kahvi tulee suurehkolta yksityistilalta itä Gujista. Tämä on alueelle melko epätyypillistä, sillä yleensä alueen kahvit tulevat prosessointiasemilta, jotka keräävät raakakahvin useilta alueen pienviljelijöiltä. Eli meillä on siis käsissämme melko uniikki tapaus. Tilan omistaa Ismael Hassan ja hän on pyörittänyt tilaa vuodesta 2014. Tilan koko on noin 200 hehtaaria ja se sijaitsee lähes 2000 m:n korkeudessa. Ismael on alusta asti tehnyt kovasti töitä korkealaatuisen kahvin eteen sekä investoinut tilaansa pidempää aikaväliä silmällä pitäen.

Ethiopia Guji on Natural-prosessoitu kahvi, jonka ansiosta sillä on uniikki makuprofiili. Kypsät marjat kuivataan kuorensa ja hedelmälihansa kanssa sen sijaan, että niistä poistettaisiin(engl. pulping) hedelmäliha ja ne pestäisiin ennen kuivausta. Kuivausprosessin aikana käynnistyy luonnollinen fermentoituminen, jonka saa aikaan ilman sekä kahvimarjan luontaiset bakteerit. Prosessi on erittäin vaativa ja se vaatiikin valtavan määrän ammattitaitoa defektoituneiden kahvipapujen välttämiseksi. Kyseinen prosessi on ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, sillä siihen tarvitaan melko vähän puhdasta vettä.

250g - Papuina

PDF

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

15 €

Ethiopia Welenaan tiivistyy meidän vuosien tiivis yhteistyö viljelijä Tesfaye Bekelen kanssa. Tämän upean kahvin maussa on ihanaa persikkaista sekä sitruksista kukkaisuutta.

Poimimisen jälkeen kahvimarjat kuoritaan perinteiseen tapaan, jossa niiden luontainen sokeri saa jäädä hedelmälihaan (engl. mucilaget). Kahvimarjat saavat fermentoitua sokereineen vesialtaissa 35-48 tunnin ajan, riippuen hieman lämpötilasta. Mitä lämpimämpää, niin sen nopeammin fermentoituminen tapahtuu. Tämän jälkeen kahvimarjat pestään pitkissä pesukanavissa, joissa samalla erotellaan vielä kypsät marjat erikseen. Kahvit saavat vielä olla vedessä noin vuorokauden ajan, jolloin niiden hedelmäinen hapokkuus korostuu vielä entisestään. Kahvitilasta sekä prosessointiasemasta vastaa omistaja Tesfaye, joka on ammatiltaan agronomi, ekonomi sekä kahvispesialisti.

Shakison alue ei ole perinteisesti ollut keskittynyt kahviin, sillä alueella on runsaasti kultaesiintymiä. Alueen esiintymät ovat tuoneet ihmisiä ympäri maan jahtaamaan sitä todellista onnenpotkua kullan muodossa. Juuri tämä oli yksi syistä miksi Tesfaye kumppaneineen halusi kehittää alueen kahvinviljelyä, sillä sen avulla alueelle saataisiin jotain pysyvämpää elinkeinoa. Shakison alueen kahvit poikkeavat melko tavalla esimerkiksi Sidamon ja Yirgacheffen alueen kahveista vaikka pääpiirteittäin niissäkin on vastaavaa pestyille kahveille tyypillistä sitruksisuutta sekä kukkaisuutta. Shakison alueen kahvit ovat hedelmäisempiä ja marjaisempia sekä niissä on enemmän runkoa. Erot maussa syntyvät maaperästä sekä alueelle tyypillisistä kahvilajikkeista. Toki makuja vielä korostaa kahvimarjojen pitkä fermentointi sekä niihin käsittelyvaiheessa jätetty luontainen sokeri.

Etiopialle ominaista luontoa ovat korkeat rikkonaiset vuorimuodostelmat, ylängöt, laaksot sekä tasangot. Vulkaaninen maaperä on ravintorikasta ja hedelmällistä. Hiekkainen savimaa ulottuu aina kahteen metriin asti. Maaperän ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky hajottaa luontaisesti puista pudonneet lehdet sekä pensaiden ja puiden oksat samoin kuin juurien jäänteet. Tämä luontainen biomassa ruokkii hyvin maaperän hedelmällisyyttä. Kahvimarjat saavat kasvaa muun kasvuston varjossa. Alueella kasvaa runsaasti Etiopianbanaania, joka on koko maan yleisin viljelyskasvi, sekä runsaasti erilaisia hedelmiä. Suurin osa tilan kahvipuista on istutettu vuonna 2004 ja siitä eteenpäin. Tesfayella itsellään on viljelysalaa 221 hehtaaria, jonka lisäksi hän ostaa satoa 70:ltä alueen pienviljelijältä. Alueen yleinen elintaso on erittäin matala ja erikoiskahvilaatuisen kahvin kasvatus tarjoaa monelle parhaan mahdollisuuden nostaa elintasoaan köyhyydestä. Tekemällä oikeita asioita kahvin kanssa ja keskittymällä kahvissa laatuun voi paikallinen viljelijä nostaa itsensä kahvin pörssispekulaatioiden ulottumattomiin. Tällöin kahvista maksetaan laatuun perustuva hinta, joka on vakaa sekä paremmin ennustettavissa oleva.

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

Chemex keittimen suodatinpaperi joka suodattaa kahvista hienoimmatkin hiukkaset. Pakkaus sisältää 100 kappaletta suodattimia.

Suodatin sopii 6, 8 sekä 10 kupin Chemex keittimeen

Lue lisää