Customer service

Ehdot

Returns & change

JOHAN & NYSTRÖM

Olemme kahvipaahtimo, jonka tavoitteena on tuoda erikoiskahvit kaikkien saataville. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus juoda parempaa kahvia.

Lue lisää
Suosikit
15,90 €

Kirinyagan ja Nyerin maakunnat ovat pari Kenian parhaiten tunnetuista kahvia tuottavista alueista. Puhtaat, hedelmäiset ja makeat maut ovat ne ominaisuudet jotka tekevät näiltä alueilta tulevista kahveista niin suosittuja kahvipaahtajien keskuudessa. Kirianin pesuasema Kirinyagassa on avattu jo vuonna 1963 ja se on osa Thika Giki Farmers Co-operative Societya. Pesuasema sijaitsee Kirinyagan länsiosassa Keniassa. Edellä mainittu osuuskunta koostuu noin 2500:ta pienviljelijästä, joiden tilat sijaitsevat 1800 metrin korkeudessa. Kahvisato toteutuu joka vuosi marraskuussa ja joulukuussa. Viljelijät viljelevät pääosin SL28 ja SL34 lajikkeita, mutta he viljelevät myös hieman Ruiru 11 lajiketta. Kahvit pestään, puhtaassa vedessä joka tulee paikallisesta joesta ja pesun jälkeen kahvit kuivatetaan afrikkalaisilla korotetuilla kuivauspöydillä. Tämän prosessoinnin seurauksena on kahvi, joka on kukkainen, jossa löytyy myös hieman seljankukkamaisuutta, viinimarjaisuutta sekä nokkosta.

 

- Kaikki kahvit jotka tulevat Keniasta on pisteytetty kahvipapujen koon perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että suuremmat pavut ovat perinteisesti koettu olevan parempia. Suuret pavut kasvavat usein korkeammassa ilmanalassa, ovat tiiviimpiä ja saavat siten korkeammat pisteet niiden makuominaisuuksista. Tämä ei tosin aina ole paikkaansa pitävää. Keniassa kahvien laatuluokitus menee niin, että suurimmat pavut saavat laatuluokan AA, sen jälkeen seuraa AB ja lopuksi C. Luokituksia löytyy vielä useampia, mutta näiden kahvien kohdalla ei enää puhuta erikoiskahveista. Me olemme päätyneet siihen, että kahvipavun koko ei aina ole ratkaiseva ominaisuus jota haemme, vaan haemme korkealaatuista makua paahdetusta kahvista.

 

- Kenialaiset kahvit ovat juuri ne kahvit, jotka ovat usean kuluttajan mielessä yhdistetty juuri erikoiskahveihin. Kenialaiset kahvit ovat myös erittäin tunnettuja niistä löytyvistä viinimarjan ja sitrushedelmän mauista.

Linkin takaa lisää tieto tästä kahvista. (Ruotsiksi ja englanniksi)

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

15,50 €

Ethiopia Keder on uskomattoman puhdas kahvi, jossa maistuu persikka, mansikka sekä hunajameloni. Kahvi tulee Abder Kederin tilalta. Abder on pitänyt pesuasemaa Shakison maakunassa vuodesta 2008 alkaen. 

  

Abder osti pesuaseman vuonna 2008, ajatuksenaan, että täten hänellä on paremmat mahdollisuudet tuottaa korkealaatuista kahvia. Abder koki, että hän haluaa hallita koko kahvintuotannon prosessia, ja täten hän päätyi pyörittämään omaa pesuasemaa. Abder Kederin tila sijaitsee noin 2100:n metrin korkeudessa, alueella on rikas maaperä ja puhdasta vettä on myös hyvin tarjolla. Abderin tulevaisuuden suunnitelmissa on uusien kuivauspöytien hankinta, jotta hän pystyy tarjoamaan pesuaseman palveluita useammille viljelijöille. Tuotannon kehityksen tavoitteena on myös pystyä tuottamaan niin korkealaatuista kahvia kuin Abder on nähnyt visioissaan. Käsissäsi oleva kahvierä on ylivoimaisesti paras kahvierä, joka on tänä vuonna tullut Etioipasta ja olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota sen teille. Suuri kiitos Abderille upeasta työstä.  

 

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

15,50 €

Ethiopia Fadile tarjoaa hurmaavaa makeutta ja kahvissa maistuu karviainen, sitrushedelmä sekä ananas. Nedje Fadile on pyörittänyt omaa pesuasemaansa vuodesta 2016 alkaen. Pesuasema sijaitsee Shakison maakunnassa ja se prosessoi 600:n pienviljelijän korkealaatuisia kahveja.  

Pesuasema sijaitsee noin 1900:n metrin korkeudessa. Alueella on ravintorikas maaperä sekä runsaasti puhdasta vettä. Nedje työskentelee kokeneiden viljelijöiden kanssa, joiden tiloilla on paljon nuoria kahvipuita. Nedje käyttää myös agronomien tarjoamaa tietotaitoa, josta on hyötyä viljelijöille, kun he haluavat korottaa kahviensa laatua ja tilojen tuottavuutta. Kaikki edellä mainittu, yhdessä Nedjen haluun panostaa pesuasemaan lupailee tulevaisuudessa vieläkin erinomaisempia kahveja. 

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

17,90 €

500G PAPUINA - 100% ARABICA - VOIMAKAS & TUMMA

Bourbon Jungle on maultaan voimakas ja makeankarvas. Kahvi on jälkimaultaan viipyilevä ja jopa hieman savuinen. Tämä kahvisekoitus on moderni tulkinta perinteisestä tummapaahtoisesta kahvista. Bourbon Jungle on kahvi jossa korkealaatuiset pavut eri maanosista, täydentävät toisiaan, luoden harmonisen tummapaahtoisen kahvin.

INFOLEHTINEN BOURBON JUNGLE

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin

Suodatinkahvipavut

MAISTA MAAILMAA

Kahvimme on aina tarkoin valikoitua. Intohimoiset kahvinviljelijät poimivat käsin vain kypsät marjat ja näin ollen paahtimolle päätyvät vain laadukkaimmat pavut.

Lue lisää

Vuoden 2017 paras espresso

Helsinki Coffee Festivaaleilla vuonna 2017 parhaimmaksi espressoksi valittiin 5th Estate.

Klikkaa itsellesi

Johan & Nyström

Johan & Nyström syntyi innostuksesta kahviin. Vuodesta 2004 alkaen olemme halunneet tarjota asiakkaillemme kahvia, jolla on tarina. Tämä tarina kertoo, että hyvänmakuinen kahvi voi samanaikaisesti olla myös luomua ja eettisesti kestävää.