Customer service

Ehdot

Returns & change

KENYA KIRIANI AA - 250G - PAPUINA

Varastossa
SKU
KU7-1
15,90 €

Kirinyagan ja Nyerin maakunnat ovat pari Kenian parhaiten tunnetuista kahvia tuottavista alueista. Puhtaat, hedelmäiset ja makeat maut ovat ne ominaisuudet jotka tekevät näiltä alueilta tulevista kahveista niin suosittuja kahvipaahtajien keskuudessa. Kirianin pesuasema Kirinyagassa on avattu jo vuonna 1963 ja se on osa Thika Giki Farmers Co-operative Societya. Pesuasema sijaitsee Kirinyagan länsiosassa Keniassa. Edellä mainittu osuuskunta koostuu noin 2500:ta pienviljelijästä, joiden tilat sijaitsevat 1800 metrin korkeudessa. Kahvisato toteutuu joka vuosi marraskuussa ja joulukuussa. Viljelijät viljelevät pääosin SL28 ja SL34 lajikkeita, mutta he viljelevät myös hieman Ruiru 11 lajiketta. Kahvit pestään, puhtaassa vedessä joka tulee paikallisesta joesta ja pesun jälkeen kahvit kuivatetaan afrikkalaisilla korotetuilla kuivauspöydillä. Tämän prosessoinnin seurauksena on kahvi, joka on kukkainen, jossa löytyy myös hieman seljankukkamaisuutta, viinimarjaisuutta sekä nokkosta.

 

- Kaikki kahvit jotka tulevat Keniasta on pisteytetty kahvipapujen koon perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että suuremmat pavut ovat perinteisesti koettu olevan parempia. Suuret pavut kasvavat usein korkeammassa ilmanalassa, ovat tiiviimpiä ja saavat siten korkeammat pisteet niiden makuominaisuuksista. Tämä ei tosin aina ole paikkaansa pitävää. Keniassa kahvien laatuluokitus menee niin, että suurimmat pavut saavat laatuluokan AA, sen jälkeen seuraa AB ja lopuksi C. Luokituksia löytyy vielä useampia, mutta näiden kahvien kohdalla ei enää puhuta erikoiskahveista. Me olemme päätyneet siihen, että kahvipavun koko ei aina ole ratkaiseva ominaisuus jota haemme, vaan haemme korkealaatuista makua paahdetusta kahvista.

 

- Kenialaiset kahvit ovat juuri ne kahvit, jotka ovat usean kuluttajan mielessä yhdistetty juuri erikoiskahveihin. Kenialaiset kahvit ovat myös erittäin tunnettuja niistä löytyvistä viinimarjan ja sitrushedelmän mauista.

Linkin takaa lisää tieto tästä kahvista. (Ruotsiksi ja englanniksi)

Lue lisää Piilota


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin