Customer service

Ehdot

Returns & change

Nicaragua La Bendición H1

Ei varastossa
SKU
KU719

Nicaragua La Bendición H1 on mielenkiintoinen uutuus viljelijäystävältämme Luisilta Nicaraguasta. Kahvin maussa on vesimelonia, guavaa ja raakakaakaota.

La Bendición tila käsittää yhteensä 148 hehtaaria, mutta kahvia Luis kasvattaa ainoastaan 14:n hehtaarin alueella. Kahvin lisäksi tilan mailla kasvaa mm. appelsiineja, mandariinejä ja guavoita. Noin 1200 m:n korkeudella Luis kasvattaa mm. hybridilajiketta H1. Kyseisellä lajikkeella on luontainen resistenssi Coffee leaf rust -kasvitautia vastaan, tai Royaa, niin kuin paikalliset sitä kutsuvat. 2010-luvun alussa Väli-Amerikan tietyillä alueilla kahvintuotanto putosi jopa 70:llä prosentilla taudin vuoksi. H1-lajikkeen haasteena on se, että osaamattomissa käsissä se saattaa tuottaa ajoittain heikkolaatuista satoa. Luis haluaakin nyt näyttää, että kovalla työllä H1-lajikkeesta saadaan myös erittäin hyvää satoa. Luisin tila tarjoaa H1:lle loistavat luontaiset puitteet ja tämä yhdistettynä hänen työntekijöidensä ympärivuotiseen ahkeraan työhön takaa sen, että lajikkeesta kuullaan varmasti vielä jatkossa lisää. Marjat kerätään käsin täydellisen kypsinä. Tämän jälkeen sato käydään vielä käsin läpi ennen kuin ne saavat kuivua korotettujen verkkojen päällä 26:n päivän ajan.

Olemme tehneet yhteistyötä Luisin kanssa jo kymmenen vuoden ajan ja edelleen hänen osaamisensa yllättää meidän vuodesta toiseen. Hänen korkea työmoraalinsa ja halu kehittyä tekee vaikutuksen kerta toisensa jälkeen, puhumattakaan hänen kahviensa korkeasta laadusta.

Lue lisää Piilota