Customer service

Ehdot

Returns & change

Erikoiskahvi

MONELLA TAPAA PAREMPAA KAHVIA

Me haluamme kannustaa ihmisiä kokeilemaan jotain uutta ja laajentamaan ajatustaan siitä mitä kaikkea kahvi voi olla. On luonnollista, että pidämme kiinni totutuista mauista ja sana erikoiskahvi saattaa aluksi kuulostaa erikoiselta. Kyseessä on kuitenkin vain objektiivinen laatumääritelmä, jolla erotetaan laadukas kahvi teollisesti tuotetusta massatuotteesta.

Mitä on erikoiskahvi? Kyseessä on kahvin laatuluokitus. Ensimmäisenä eron huomaat maussa. Maku on mielenkiintoinen ja moniulotteinen eikä siinä ole laadullisia virhemakuja. Me haluamme, että tällainen kahvi on kaikkien ulottuvilla. Jotta meillä on kupissamme erikoiskahviksi luokiteltua laatukahvia, niin toimitusketjun taustalla on tapahtunut paljon oikeita asioita. Tuottajalle maksetaan raaka-aineesta laadun perusteella ja vain hyvinvoiva maaperä sekä kahvipensas tuottavat laadukkaan kahvimarjan. Näin ollen erikoiskahvin taustalla sekä ihmiset että ympäristö voivat paremmin.

Kahvien ostamisessa suoraan tuottajilta ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta vaatii paljon työtä löytää kahvitilat, joissa ammattitaitoiset poimijat keräävät sadon käsin juuri oikeaan aikaan. Kypsyys on tärkeä tekijä, jotta kahvi maistuu hyvältä.

Paahdetun kahvin tulee olla tuoretta satoa ja se tulee paahtaa hitaasti Slow Roast –menetelmällä. Hitaasti paahtamalla saadaan mukaan kaikki laadukkaan kahvin potentiaali. Erikoiskahvi on siis laatumääritelmä, jossa kahvi pisteytetään objektiivisesti. Kahvia joka saa 100:n pisteen asteikolla vähintään 80 pistettä voidaan kutsua erikoiskahviksi.

Meidän yksinkertainen tavoitteemme on saada mahdollisimman moni maistamaan erikoiskahveja ja sitä kautta kiinnostumaan siitä miten hyvältä kahvi voi maistua!