Brew guide

Aeropress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia!

Valmistusmäärä: 2 kuppia 
Kahvia: 17 g  
Vettä: 250 g
Jauhatuskarkeus: aavistuksen suodatinkahvijauhatusta hienompi. Muista aina tarkistaa kahvin jauhatuskarkeus, kun vaihdat valmistustavasta toiseen. 
Valmistusaika: 1:30 min 

  1. Aseta suodatinpaperi paikoilleen ja kiinnitä suodatinkori. Aseta Aeropress tukevan kupin tai kannun päälle ja kastele suodatinpaperi. Samalla kuuma vesi esilämmittää suodatinkorin. Suodatinpaperin kastelu pitää myös paperin napakasti paikallaan uuton aikana. Aeropressiin on saatavilla lisävarusteena myös metallinen kestosuodatin.
  2. Mittaa 17 g kahvia ja levitä kahvi tasaisesti pohjalle. Käytä aina mahdollisimman vastajauhettua kahvia. Aeropressin jauhatuskarkeus on aavistuksen suodatinkahvijauhatusta hienompi. Käytä vaakaa sekä veden että kahvin mittaamiseen. 
  3. Käytä uuttamiseen noin 95°C vettä. Täytä koko Aeropress vedellä eli kokonaismääräksi tulee 250 g vettä. Sekoita muutaman kerran, jotta kaikki jauhettu kahvi on varmasti kontaktissa veden kanssa. Kuten huomaat, niin Aeropressin suodattimen läpi tihkuu koko ajan kahvia, mutta ei hätää otamme asian haltuun seuraavassa vaiheessa.
  4. Aseta mäntä paikoilleen välittömästi. Samalla kahvin tippuminen suodattimen läpi päättyy. Kahvin uuttuminen on nyt siis käynnissä ja voit helposti testailla erilaisia uuttoaikoja. Suosittelemme aloittamaan minuutin uutolla.
  5. Paina valmis kahvi männän avulla tasaisesti suodattimen läpi. Jos painat kahvin läpi liian nopeasti, niin kahvista tulee sameaa. Tavoitteena on saada kahvin väristä mahdollisimman kirkas. Hyvä lähtökohta painamiselle voi olla esim. 30 sekuntia. Käyttämällä kehosi painoa hyväksi ei kaikki rasitus kohdistu käsivarteesi. Voit valmistaa kahvin joko kannuun tai sitten vaikka suoraan lempikuppiisi.

OHJEET SUODATINKAHVIN

ANNOSTELUUN

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.

Lue lisää

Brew guides

Kahvinkeitin

Usein ajatellaan, että kahvinkeitin tekee sellaisen kahvin kuin se tekee eikä lopputulokseen voi juuri vaikuttaa. On kuitenkin monia juttuja joilla voit parantaa myös tavallisella kahvinkeittimellä valmistetun kahvin makua. Olemme tehneet ohjeet kolmelle eri tavalle ”virittää” kotikeitintäsi. Valitse näistä itsellesi sopivin.

Lue lisää

Brew guide

Aeropress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue lisää

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue lisää

Brew guide

Espresso

Joillekin espresso on nopeasti nautittu lääke akuuttiin kofeiinivajeeseen, mutta hyvä espresso voi olla niin paljon muutakin. Toisesta ääripäästä löytyy tasapainoinen sekä miellyttävän raikas ja hapokas espresso, joka avaa ihan uuden espressomaailman kilpailuineen ja lukuisine tekniikoineen. Me rakastamme espressoa sen kaikissa muodoissa!

Lue lisää

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue lisää

Brew guide

MATCHA

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisenä. Juomme matcha Classicin sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukas, vaan myös täynnä antioksidantteja ja joitakin kaikkein terveellistä voit juoda teetä tavalla.

Lue lisää