JOHAN & NYSTRÖM LÄHETYS

FAF COFFEEN BRASILIA

FAF Coffeesia pyörittää Crocen perhe, Marcos, Silvia ja heidän poikansa Filipe. Vuonna 2001, kun perhe asui Illinoisissa, USA:ssa, Silvia peri perhekahvitilan 'Fazenda Fortaleza' Mocooassa, Brasiliassa.

He päättivät luoda heidän elämäänsä vaikuttavan projektin, jolla on tarkoitus, ja päättivät tehdä tästä tilasta kestävän tilan mallin. He päättivät varhaisessa vaiheessa muuttaa maatilan sellaiseksi, joka on pitkällä aikavälillä kestävä ihmisten ja ympäristön kannalta. He kielsivät kaikenlaiset ympäristölle vaaralliset aineet ja muuttivat nimensä Fazendaksi Ympäristö Fortaleza, joka englanniksi tarkoittaa 'Ympäristölinnoitustila’.

Marcos Croce sanoi heidän tilastaan;

"Joten meillä on 100 vuoden suunnitelma. Kaikki ovat näissä juhlissa sadan vuoden kuluttua ja sinut kutsutaan. Kaikki, mitä ajattelemme, koskee juhlia sadan vuoden kuluttua; kun istutamme puita, kun suojelemme vettä, kun asetamme tilalle minkä tahansa rakennuksen. Mitä tahansa teemmekin, ajattelemme sadan vuoden päästä."

Kahvin kestävä kasvattaminen tarkoittaa myös "vihreiden käytävien" luomista villieläimille ja kaikkien alueen vesilähteiden säilyttämistä. He kasvattavat myös useampia kasveja, mukaan lukien banaani, avokado, mango ja passionhedelmä. Yhdessä jo ennestään rikkaan ympäröivän metsän kanssa tämä luo luonnollista kiertokulkua ja rikkaan eläimistön sekä eläinten hyväksi, että myös luodakseen ekosysteemin, joka luonnollisesti minimoi tarpeen suojella kahvipuita.

Perhe ymmärsi, että vaikka he tekisivät kaikkensa parantaakseen ympäristöään, sillä olisi hyvin vähän vaikutusta, jos heidän naapurit jatkaisivat normaalisti. Siksi he päättivät yrittää laajentaa filosofiaansa kaikkiin alueen tuottajiin. Linnusta Bob-o-link, jonka toimeentuloa ja muuttomalleja uhkasivat metsäkadot ja monokulttuuri, tuli symboli siitä, että jotain oli tehtävä.

Tulos on Bob-o-link kahvit - tuottajien verkosto, jonka kaikkien tavoitteena on tuottaa korkealaatuista kahvia sopusoinnussa luonnon kanssa. Kuten Marcos Croce sanoi;

"Bob-o-link-projekti on ryhmä maanviljelijöitä, jotka välittävät tästä päivästä ja huomisesta."

Nämä vuoristoalueen maatilat sijaitsevat 900–1400 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella ja kasvattavat Bourbon-, Mundo Novo- ja Catuai-lajikkeita. Useimmat maatilat ovat pieniä, yhden perheen johtamia ja sijaitsevat vuorten huipulla – täydellinen ympäristö kahvin viljelyyn.

Nykyään FAF Coffees ei ole vain kestävä kahvitila, vaan myös viljelijöiden verkosto, kahvintutkimuskeskus ja vientiyritys, joka kuljettaa kahvia maailmanlaajuisesti.

Ostimme ensimmäisen kahvimme FAF Coffeesilta vuonna 2010 ja meidän Brasilia Fortaleza on ollut rakas suosikki valikoimassamme vuodesta 2013. Ostamme vuosittain noin 38 tonnia kahvia. Se täyttää 2 täyttä säiliötä, ja perspektiiviin katsottuna se on 640 pussia vihreää kahvia. Ostamme monia eri eriä ja käytämme niitä Seasonal Origin- ja Limited Edition -kahveihimme, mutta myös osana oluita ja espressosekoituksia.

Suhde Marcosin, Felipen ja Silvian kanssa on täsmälleen ostofilosofiamme mukainen, eikä ole sattumaa, että päätimme lanseerata espresso Bob-o-linkin, jonka etiketissä on Direct Trade -kuvake. Kun ostat tämän espresson, osallistut myös projektiin "Terveen maaperän puolesta" josta voit lukea lisää tässä.

Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link

Bob-o-link

€19,50 NICE PRICE Säästä
Sisältö Papuina, 500 g

Tässä yhden alkuperän espressossa on suklaan, karamellin ja makeiden luumujen makuja. Kahvi on peräisin pitkäaikaisesta yhteistyöstä Brasilian Bob-o-link-projektin viljelijöiden kanssa.

Investoimme 5 kruunua myymämme kilolta 'For a terveen maaperän' -projektiin yhdessä FAF Coffeesin kanssa.

Bob-o-linkin aloitteentekijät ovat Croce-perhe, joka on vuodesta 2001 pitänyt Fazenda Ambiental Fortaleza -tilaa. He ovat sittemmin muuttaneet vanhan perhetilan mallitilaksi kestävien viljelymenetelmien osalta. FAF Coffees sisältää nykyään maanviljelijöiden verkoston, kahvintutkimuskeskuksen ja vientiyrityksen, joka toimittaa kahvia kaikkialle maailmaan.

Perhe ymmärsi, että vaikka he tekivät kaikkensa parantaakseen ympäristöään, sillä ei ollut juurikaan vaikutusta, jos heidän naapurit jatkoivat entiseen tapaan. Siksi päätettiin yrittää laajentaa heidän filosofiaansa alueen tuottajiin. Linnusta Bob-o-link, jonka toimeentuloa ja muuttomalleja uhkasivat metsien häviäminen, soijapapujen ja maissin monokulttuurit, tuli symboli siitä, että jotain oli tehtävä.

Tuloksena on "Bob-o-link Coffees", tuottajien verkosto, jonka kaikkien tavoitteena on tuottaa korkealaatuista kahvia sopusoinnussa luonnon kanssa. Nämä maatilat sijaitsevat vuoristoisella Mogianan alueella (São Paulon ja Minas Geraisin osavaltiot) 900–1400 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, ja niillä kasvatetaan lajikkeita, kuten Bourbon, Mundo Novo ja Catuai. Suurin osa tiloista on pieniä ja perheomisteisia, ja ne sijaitsevat vuorten huipulla, mikä on täydellinen ympäristö kahvin viljelyyn! Marjat poimitaan sitten valikoidusti käsin ja kuivataan kotien viereisellä terassilla.

Kahvin kestävä kasvattaminen tarkoittaa muun muassa kaikenlaisten ympäristölle haitallisten aineiden poissulkemista, "vihreiden käytävien" luomista villieläimille ja kaikkien alueen vesilähteiden säilyttämistä. He kasvattavat myös useampia kasveja, kuten banaania, avokadoa, mangoa ja passionhedelmää, saadakseen yhdessä jo ennestään rikkaan ympäröivän metsän kanssa luonnollisen kierron ja rikkaan eläimistön. Sekä eläinten hyväksi, että myös ekosysteemin luomiseksi, joka luonnollisesti minimoi tarpeen suojella kahvipuita.

FAF auttaa tuottajia sadonkorjuutekniikoiden, karsimisen ja kuivauksen koulutuksessa, mutta tarvittaessa myös taloudellista apua. Verkosto kasvaa vuosi vuodelta, kun yhä useammat tuottajat näkevät työn tuomat hyödyt. Sekä luonnon puolesta, että myös siksi, että he saavat paremman palkan kahvistaan, mikä myös luo kestävyyttä perheille.

Kahvi tulee suoraan meille ilman välikäsiä Lännan paahtimolle ja paahdetaan huolellisesti. Kokenut kahvinjuonti löytää suklaan, voipihvin ja makeiden luumujen vivahteita. Kaikki muut nauttivat runsaan makeasta ja maukkaasta espressokupillisesta sekä maidon kanssa että ilman.

Olemme J&N:llä ostaneet kahvia Croce-perheeltä vuodesta 2010 lähtien ja suhde Marcosin, Filipen ja Silvian kanssa on täsmälleen ostofilosofiamme mukainen. Siksi ei ole sattumaa, että päätämme tuoda markkinoille tämän rajoitetun espresson, jonka etupuolella on Direct Trade -leima. Lue lisää suorakaupasta täältä.

 

KAHVITIEDOT

Alkuperä: Brasilia
Alue:  São Paulo
Tuottaja:  FAF-kahvit
Maatila: Bob-o-linkin tuottajat Serra do Ciganossa
Korkeus:  1100-1300 m.a.s.l.
Lajike:  Red Catuai, Mundo Novo, Bourbon
Käsitellä asiaa: Luonnollinen

Maut: suklaa, karamelli, makeat luumut

Panimomenetelmä: Olemme paahtaneet sen espressona, mutta monien mielestä se maistuu uskomattomalta myös juomana! Kokeile itse!

Sisältö: 100 % kahvia

Rohkea lausunto
Bold Statement
Rohkea lausunto
Rohkea lausunto
Bold Statement
Rohkea lausunto

Bold Statement

€13,00 NICE PRICE Säästä
Sisältö Papuina, 250 g

Halusimme valikoimiimme kahvin, joka saisi monen toteamaan “tältä olen aina ajatellutkin hyvän kahvin maistuvan!” Bold Statement -kahvimme itsevarmassa olemuksessa maistuu suklaisuus, hasselpähkinät sekä kypsät punaiset marjat. Kahvi on natural-prosessoitu ja sen klassisella makuprofiililla tulee aina olemaan vankka kannattajakuntansa. 

PAAHTOPROFIILI Aloitamme paahtamisen melko rauhallisesti, jonka ansiosta maut saavat kehittyä hitaasti. Kahvin body ja makeus ovat Bold Statementin ydin ja maun pehmeys ja pyöreys sekä täyteläisyys rakentuvat sen ympärille. Kahvin maussa on tuttua ja turvallista, mutta kuitenkin jotain enemmän! 

ALKUPERÄ Bold Statementin kahvit tulevat Crocen perheeltä Brasiliasta heidän “Bob-o-link Coffees” -projektista. Tai ehkä projektia paremmin heitä kuvaa sana yhteisö, jossa kaiken keskiössä on terveessä maaperässä kasvava laadukas kahvi.