KÄY PEREMMÄLLE

JOULU & NYSTRÖM

Joulu alkaa hyvällä kahvilla

Meillä Johan & Nyströmillä jouluun liittyy aina kahvi – vastapaahdettuna ja täydellisesti uutettuna koko porukalle jaettavaksi. Klassinen joulukahvimme sopii täydellisesti jokaiseen joulun kahvihetkeen. Brasiliasta ja Etiopiasta tulevan joulukahvimme maku on täyteläinen, pyöreä ja tasapainoinen.

Jos oikein yrittää miettiä joulua ilman vaikkapa tonttuja, joulukuusta, lahjoja ja kiirettä, niin mitä jää jäljelle? No tietenkin maut – joulu on täynnä ihania makuja sekä makumuistoja. Tämä on hyvä lähtökohta myös meidän Joulukahville eli mauista joulu muistetaan. Tämän vuoden upea joulukahvimme tulee Brasiliasta ja Etiopiasta

Joulussa on kyse pitkälti perinteistä ja niin myös joulukahvissamme - traditiot kuuluvat jouluun? Todella hyvä kupillinen kahvia, joka on maultaan pehmeä ja täyteläinen. Toimii täydellisesti niin aamun ensimmäisenä kupillisena ja yhtälailla jälkiruokien kanssa illallisen päätteeksi. Kahvi, joka tekee joulusta paremman makuisen.

Täältä löydät herkullisimmat reseptit ja parhaat joululahjavinkit eli kaikkea hyvää jouluusi!

 
€19,99
 

MAKUJA JOULUUN

MAISTUVIMMAT KAHVIRESEPTIT

Anna joulumakujen yllättää! Testaa rohkeasti uutta ja löydä ihania uusia, ja joskus yllättäviäkin, joulumakuja. Makujen runsas kirjo kuuluu aina jouluun – ruoat, juomat, makeat ja suolaiset. Juuri näiden asioiden ympärille myös Johan & Nyströmin joulu on rakennettu!

Joulutunnelman luomiseksi olemme pyytäneet ruoka- ja juoma-alan ystäviämme loihtimaan mitä upeimpia jouluisia reseptejä. Hela Sverige Bakar –ohjelmaformaatin vuonna 2018 voittaneen Linn Utbultin joululeivonnaiset sekä Restaurang Surfersin baarimikkojen drinkit ovat kerrassaan maagisia. Toki meidän joulupöydässämme on aina paikka myös klassikoille , joten niitä on myös mukana. Ehkäpä ei kannata edes yrittää valita vain yhtä suosikkia, sillä kun näet reseptit, niin ymmärrät miksi. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

LINN UTBULTIN RESEPTI

JOULUTOFFEE KAHVITWISTILLÄ

Linnin leivontablogi saltsomsocker.se on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, mutta tämä on meidän ylivoimainen suosikki!

RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

JOULUN PARAS DRINKKI

ORANGE SMORANGE

Mausteinen, makea, ja käsittämättömän hyvän makuinen! Fantastinen jouludrinkki, joka nostaa joulun maut uudelle tasolle.

RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

PERINTEINEN JOULUKAHVIMME

Vuoden odotetuin kahvi on taas palannut. Nimittäin meidän klassinen joulukahvimme! Saat sen maistumaan parhaimmalta, kun mittaat 6 grammaa kahvia per 1 dl vettä. Toimii kaikilla valmistustavoilla. Lisää neuvoja ja vinkkejä kahvin valmistamiseen sekä annostukseen liittyen löydät täältä brew guides!

Tämäkin kahvi, kuten kaikki kahvimme, ovat laadultaan erikoiskahvia. Tämä tarkoittaa, että kahvi on saanut yli 80 pistettä 100 pisteen asteikolla. Jotta kahvista tulee riittävän laadukasta, niin sen taustalla on täytynyt tehdä paljon töitä ja oikeita asioita. Raakakahvin saapuessa paahtimollemme tiedämme aina täsmälleen mistä ja keneltä kahvi tulee. Paahdamme kahvit aina huolellisesti jokaiselle kahville tarkoitetulla paahtoprofiililla, joka nostaa juuri tämän kyseisen kahvin parhaat puolet esiin. Uskomme vahvasti, että korkea laatu on yhtä kuin kahvin tulevaisuus ja yhdessä voimme oikeasti muuttaa kahvimaailmaa paremmaksi!

 
€19,99
 

JOULURUOAN JÄLKEEN

APERITIIVI JOULUKAHVISTA

Saammeko esitellä tulevaisuuden klassikon kun puhutaan ruoan jälkeisistä drinkeistä? Herkullinen ja melko tuju Cocktail, täynnä luonnetta!

RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

JULKAFFET

THE BATON SERIES

DEAR TEA SOCIETY

LINN UTBULTIN RESEPTI

PEHMEÄ PIPARKAKUT KAHVIGLASYYRILLA

"Pehmeä piparkakku kahvikuorrutuksella on kakku, jota leivon usein kotona. Siksi, että aina se häviää perheeni suihin yhtä nopeasti! Ja tietenkin kahvia on sekä taikinassa että kuorrutteessa. Kahvikuorrutus on tässä se juttu!"

LINNIN RESEPTIN LÖYDÄT TÄÄLTÄ

JOULUISET KAHVIRESEPTIT

KAHVILLA KORISTELTU SUKLAATOFFEE

"Makua on helppo säätää mieleiseksi muuttamalla toffeen määrää. Täältä löydät minun parhaat reseptit, joihin olen tuonut lisää luonnetta joulukahvilla.”

LINN UTBULTIN RESEPTI

JOULUISET KAHVIDRINKIT

Tekipä mielesi sitten Irish Coffee:ta, Kaffe Karlssonia tai Coffee Baylies:iä, niin kahvi on pääroolissa. Täältä löydät klassiset kahvidrinkkireseptit, jotka sopivat täydellisesti talvikauden illallispöytään.

KAIKKI DRINKKIRESEPTIT

PEHMEÄ PIPARKAKUT KAHVIGLASYYRILLA

Sinun tarvitsee vain kokeilla Linnin mehukkaita pehmeitä piparkakkuja joulukahvin kanssa sekä taikinassa että kuorrutteessa.

LINN UTBULTIN RESEPTI

ETSITKÖ LAHJAKSI ANNETTAVAA

JOULUKAHVIA LAHJAPAKETTIIN

Joulukahvi on aina arvostettu joululahja hyvän kahvin ystävälle. Etsitpä jotain ihanaa annettavaa sitten isälle, mummille, mielitietyllesi tai vaikkapa henkilökunnallesi*.

*Laita viestiä meille , jos haluat tietää lisää yrityspuolen joululahjoista. Mietitään yhdessä sopiva lahja henkilökunnalle tai kumppaneille, ja otetaan tietenkin asianmukaisesti huomioon verotukseen liittyvät asiat.

OSTA TÄÄLTÄ

KYSYMYKSIÄ JOULUKAHVISTA

Joulukahvi on profiililtaan aivan perinteinen suodatinkahvi ja sitä on saatavilla sekä papuina että valmiiksi suodatinjauhettuna. Eli voit valmistaa sen ihan samaan tapaan kuin minkä tahansa muunkin suodatinkahvin. Meidän vinkit parhaan suodatinkahvin valmistamiseen löydät brewguides-osiosta.

Kyllä sinä, kysymyksen pitäisi ehkä olla "miten muu kahvi voi maksaa puolet niin paljon kuin sinun kahvisi?" Suuri osa maailmassa tuotetusta kahvista ei ole kestävää. Jotta kahvi maksaisi yhtä vähän kuin ruokakaupassa, raakakahvi on kiistatta ostettava erittäin halvalla. Useimmissa tapauksissa hintaan
kahvintuottajat eivät voi tienata tuotteellaan tai pahimmassa tapauksessa jopa menettää rahaa. Ostamamme kahvi on laadukkaampaa (erikoiskahvi), mutta maksamme siitä myös korkeamman hinnan, usein paljon korkeamman kuin markkinahinta. Ole hyvä ja lue lisää meistä ostofilosofiaa ja meidän Suora kauppa työtä, toivottavasti saat vastauksen kysymykseesi.

Kahvinlaatua arvioidaan kansainvälisen kattojärjestön SCAA:n määrittämällä 100 pisteen asteikolla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvi saa samat laatupisteet missä päin maailmaa tahansa. Erikoiskahviksi voidaan kutsua kahvia, joka saa pisteytyksessä yli 80 pistettä. Saadakseen yli 80 pistettä kahvin tulee täyttää tietyt vaatimukset. Mitä moniulotteisimpia makuja ja mitä enemmän niitä kahvissa on, niin sitä korkeammat pisteet kahvi saa. Lue lisää täältä.

Tiedämme, että ostamme kahvia hyvällä tavalla, luotamme tuottajiimme ja koemme, että asiakkaamme luottavat meihin. Haluamme kuitenkin, että riippumaton kolmas osapuoli vahvistaa sen.

Enveritas on voittoa tavoittelematon voittoa tavoittelematon järjestö, joka tekee yhteistyötä kahvintuottajien kanssa ympäri maailmaa. Heidän tehtävänsä on valaista ja parantaa tuottajien olosuhteita ja toimeentuloa ja samalla edistää kestävää kehitystä kahviteollisuudessa. Kaksi asiaa, jotka kulkevat käsi kädessä. Työ perustuu YK:n kehitysohjelmaan (UNDP) ja sen maksamme me - kahvipaahtimo - joten yksittäisen tuottajan ei tarvitse maksaa mitään. Enveritas puhuu myös ja korostaa puutteita eri sertifioinneissa, joita kahvialalla nykyään on.

Suoran maanviljelijöiden kanssa työskentelyn lisäksi ostajat ja paahtajat voivat saada apua kestävästi ja eettisesti viljellyn kahvin löytämiseen – tämä osa on nimeltään Enveritas Verified. Erinomainen kaikille, jotka haluavat edistää parempaa maailmaa!

Mielestämme ympäristön kannalta kestävä tapa toimia on alalla ainoa mahdollinen tie eteenpäin. Hyvinvoiva kahvintaimi kasvaa terveestä ja ravinteikkaasta maaperästä. Maaperän hyvinvoinnissa kaikki vaikuttaa kaikkeen eli monimuotoisuus on kaiken lähtökohta. Tehotuotannon ongelma on siinä, että se köyhdyttää hyvin nopeasti maaperän, jolloin sitä joudutaan keinotekoisesti ravitsemaan. Malli ei ole kestävä ympäristön eikä kahvituottajan toimeentulon kannalta.

Olemme kovan työn ansiosta osa toimitusketjua, jossa jokainen tekee töitä yhteisen tavoitteemme eli ympäristön kannalta kestävämmän kahvituotannon eteen. Kun raakakahvit saapuvat lopulta paahtimollemme, niin meidän tuotantomme jatkaa sitä työtä, jonka eteen jo niin moni on ketjun aikana antanut työpanoksensa. Paahdamme kaiken kahvin biokaasulla ja kaikki tuotantomme käyttämä sähkö on tuotettu vesivoimalla. Viimeisessä vaiheessa myös kaikki toimituksemme ovat logistiikkakumppanimme toimesta ilmastokompensoituja.