Brew guide

Brygguide-Matcha

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisesti. Juomme matcha-klassikkomme sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukasta, vaan se on myös täynnä antioksidantteja ja yksi terveellisimmistä teenä nautittavista asioista.

1 kuppi
1,5 g matchaa
80 g vettä

1. Lämmitä kulho – Täytä matcha-kulho noin 1/3 kuumalla vedellä. Sitten paikka Jahti, eli tiettyä tulitikkuvispilää, kulhoon vispilän kärkien pehmentämiseksi. Kaada kuuma vesi pois, kun kulho on tarpeeksi kuuma. Kuivaa sitten kulho ja aseta vispilä kulhon sivuun.

2. Punnitse matcha – Tarvitset 1,5 g matchaa, se on noin teelusikallinen. Suosittelemme siivilöimään matchaa mahdollisten kokkarien poistamiseksi. 

3. Lisää vesi - Matchan siivittämisen sijaan voit lisätä ensin noin 10 g kylmää vettä. Kun sekoitat matchan kylmään veteen, kaikki kokkareet katoavat. Lisää sitten loput vedestä, noin 70 g vettä, jonka lämpötila on noin 80°C. Matchan lämpötila laskee jo lisätyn kylmän veden kautta juomakelpoiseksi.

4. Vatkaa matcha – käytettäväksi Jahti oikein on taidetta. Yleensä sanotaan, että haluat liikuttaa vispilää kuviolla, joka muistuttaa a W, tällä tavalla voit onnistua luomaan paksun vaahtomuovipeiton, jossa on hienoja kuplia.

 

MATCH LATTE 

1,5 g matchaa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. Kuori kuuma maito ja kaada joukkoon vähän kerrallaan.
2. Sekoita hyvin.

 

ISMATCHA LATTE

1,5 g matchaa
150 g maitoa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. Heitä kaikki shakeriin ja ravista hyvin.
2. Kaada lasiin jään kanssa. Voila!

OHJEET SUODATINKAHVIN

ANNOSTELUUN

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.

Lue lisää

Brew guides

Kahvinkeitin

Usein ajatellaan, että kahvinkeitin tekee sellaisen kahvin kuin se tekee eikä lopputulokseen voi juuri vaikuttaa. On kuitenkin monia juttuja joilla voit parantaa myös tavallisella kahvinkeittimellä valmistetun kahvin makua. Olemme tehneet ohjeet kolmelle eri tavalle ”virittää” kotikeitintäsi. Valitse näistä itsellesi sopivin.

Lue lisää

Brew guide

Aeropress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue lisää

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue lisää

Brew guide

Espresso

Joillekin espresso on nopeasti nautittu lääke akuuttiin kofeiinivajeeseen, mutta hyvä espresso voi olla niin paljon muutakin. Toisesta ääripäästä löytyy tasapainoinen sekä miellyttävän raikas ja hapokas espresso, joka avaa ihan uuden espressomaailman kilpailuineen ja lukuisine tekniikoineen. Me rakastamme espressoa sen kaikissa muodoissa!

Lue lisää

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue lisää

Brew guide

MATCHA

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisenä. Juomme matcha Classicin sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukas, vaan myös täynnä antioksidantteja ja joitakin kaikkein terveellistä voit juoda teetä tavalla.

Lue lisää