Customer service

Ehdot

Returns & change

Panama Los Lajones Geisha

Varastossa
SKU
JNBOX10
32 €

Meillä on ilo esitellä kerrassaan upea kahvi Panamasta ystävältämme Graciano Cruzilta. Hänen Los Lajones tilaltaan tulee tämä herkullisen kukkainen Geisha, jossa maistuu meloni, trooppiset hedelmät sekä kuivattu persikka.  

Johan & Nyströmin ja Graciano Cruzin yhteinen taival ulottuu kauas Johan & Nyströmin historiaan. Kun aikoinaan Graciano ensimmäisiä kertoja esitteli pienpaahtimoiden ostajille Natural ja Honey –prosessoituja kahveja, niin aika moni pudisteli ihmeissään päätään. ”Eihän panamalaisen kahvin tällaiselta kuulu maistua”, ihmeteltiin ääneen. Graciano kuitenkin uskoi vahvasti kahveihinsa ja nyt, kun useat tuottajat seuraavat hänen jalanjälkiään ja näistä kahveista maksetaan huippukorkeita kilohintoja, on helppo sanoa hänen olleen aikaansa edellä.  

Graciano Cruz on pitänyt Los Lajones tilaansa jo vuodesta 1992 asti. Tila sijaitsee tulivuori Barun rinteillä ja on yksi Panaman korkeimmalla sijaitsevista tiloista. 160 hehtaarin tilalla kahvia kasvaa noin 35 hehtaarin verran. Loput ovat luonnontilaista metsää. Tilalla on noin 40% enemmän hyönteisiä ja 20% enemmän lintuja kuin paikallisilla keskivertotiloilla. Graciano istutti tilalleen Geishaa 2009 aivan erityiseen paikkaan, jonka hän on nimennyt Loma Altaksi. Tämä kyseinen kohta on yli 2000 metrin korkeudella merenpinnasta ja vuorokauden keskilämpötila on noin 18°C. Juuri olosuhteiden ansiosta tälle kahville kehittyy erityisen moniulotteinen makuprofiili. Kun kahvimarjat saavuttavat 27 Brixin(kuvaa makeutta) rajan, niin ne kerätään aivan syvän lilan värisinä. Tämän jälkeen ne saavat kuivua korotetuilla kuivauslavereilla 21 päivää, jolloin ne saavuttavat 10% kosteustason. 

200g Papuina

Lue lisää Piilota


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin