Customer service

Ehdot

Returns & change

Specialkaffe -  Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.Vad är specialkaffe? Ja, det undrar väldigt många.

Vi på Johan & Nyström använder oss av en kort, lätt och begriplig formulering: ”Specialkaffe är en kvalitetsbenämning där kaffet måste överstiga 80 poäng på en 100-gradig skala för att få benämnas specialkaffe.” Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.

SCAE använder sig även av en längre formulering men går inte in på poänggraderingen: Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat en enastående karaktär. Processen att förädla moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera defekter och ge högsta möjliga kvalitet. Sedan rostas kaffet varsamt för att få fram den inneboende karaktären. När kaffet bryggs med kunskap och engagemang omvandlas kaffebönan till en högkvalitativ dryck, som är både annorlunda och överlägsen marknadens norm. Den färdiga drycken skall kunna spåras tillbaka till bönornas geografiska ursprung.

Självklart har Johan & Nyström kaffen som är ekologiskt certifierade och Fairtrade-certifierade, men vi är mest stolta över den egna märkning Direct Trade. Det innebär att Johan & Nyström har ett nära direkt samarbete med kaffebönder som vi känner, litar på och vars värderingar vi delar. Vi träffar dem inte på mässor och branschtillställningar, utan där de bor, på deras gårdar och plantage; i vardagen, där de verkar och är mest naturliga. Vi betalar dem bra och besöker dem så ofta vi kan för att på så sätt skapa relationer och kunna förmedla den goda historien tillbaka till våra kunder.Suosikit

Vihdoinkin tuoretta kenialaista paahtimolla! Kenya AA Kainamui on tuttu aikaisemmilta satokausilta ja tämän vuoden sadossa maistuu pomelo, veriappelsiini ja hattara. Monien mielestä juuri Keniasta tulee ne kaikkein parhaimmat kahvit ja hankalahan tähän on alkaa vastaan väittämämään. Kenya AA Kainamui on kahvi, jota ehdottomasti haluat maistaa!

Kainamuin pesuasema saa kahvinsa alueen 1800:lta pienviljelijältä, jotka kuuluvat New Ngariama Farmers Cooperative Society –yhteisöön. Heistä noin 600 on naisia. Viljelijöiden tiloilla on keskimäärin 200 kahvipuuta ja tilan koko on yleensä alle puoli hehtaaria. Alueen viljelijät kasvattavat tiloillaan kahvin lisäksi mm. macademia-pähkinöitä, eukalyptusta, teetä, maissia sekä banaaneita.

Pehmeä & Täyteläinen - 250g Papuina

Lue lisää

Meillä on jälleen kerran ilo esitellä yksi parhaista Limited-kahveistamme ystävältämme Graciano Cruzilta. Panama Pineapple Thief on jo melkein legendan aseman saavuttanut kahvi valikoimissamme. Tänä vuonna kahvissa maistuu kuivatun mansikan, hunajan sekä hillan sävyt.

Johan & Nyströmin ja Graciano Cruzin yhteinen taival ulottuu kauas Johan & Nyströmin historiaan. Kun aikoinaan Graciano ensimmäisiä kertoja esitteli pienpaahtimoiden ostajille Natural ja Honey –prosessoituja kahveja, niin aika moni pudisteli ihmeissään päätään.

”Eihän panamalaisen kahvin tällaiselta kuulu maistua”, ihmeteltiin ääneen. Graciano kuitenkin uskoi vahvasti kahveihinsa ja nyt, kun useat tuottajat seuraavat hänen jalanjälkiään ja näistä kahveista maksetaan huippukorkeita kilohintoja, on helppo sanoa hänen olleen aikaansa edellä.

Gracianon tila sijaitsee yli 2000 metrin korkeudella merenpinnasta ja on yksi Väli-Amerikan korkeimmalla sijaitsevista tiloista. Graciano on pitänyt Los Lajones tilaansa jo vuodesta 1992 asti. Olisi väärin kutsua sitä vain kahvitilaksi, sillä kyseessä on enemmänkin villinä rehottava viidakko, joka kätkee sisäänsä käsittämättömän rikkaan kasvuston ja eläimistön. Tilalla kasvaa kahvin osalta pääasiassa keltaista Catuaita sekä Geishaa. Sen lisäksi, että tämä Natural-prosessoitu kahvi on fantastisen makuinen, niin prosessointitapansa ansiosta sen käsittelyyn tarvitaan ainoastaan vähäinen määrä puhdasta vettä

Lue lisää
14,50 €

Ethiopia Guji on ollut valikoimissamme jo pitkään ja siitä on ehtinyt tulla monien suosikkikahvi sen tunnistettavan ja uniikin maun ansiosta. Gujin maussa on mansikkaa, mustikkaa sekä vaniljaa.

Kahvi tulee suurehkolta yksityistilalta itä Gujista. Tämä on alueelle melko epätyypillistä, sillä yleensä alueen kahvit tulevat prosessointiasemilta, jotka keräävät raakakahvin useilta alueen pienviljelijöiltä. Eli meillä on siis käsissämme melko uniikki tapaus. Tilan omistaa Ismael Hassan ja hän on pyörittänyt tilaa vuodesta 2014. Tilan koko on noin 200 hehtaaria ja se sijaitsee lähes 2000 m:n korkeudessa. Ismael on alusta asti tehnyt kovasti töitä korkealaatuisen kahvin eteen sekä investoinut tilaansa pidempää aikaväliä silmällä pitäen.

Ethiopia Guji on Natural-prosessoitu kahvi, jonka ansiosta sillä on uniikki makuprofiili. Kypsät marjat kuivataan kuorensa ja hedelmälihansa kanssa sen sijaan, että niistä poistettaisiin(engl. pulping) hedelmäliha ja ne pestäisiin ennen kuivausta. Kuivausprosessin aikana käynnistyy luonnollinen fermentoituminen, jonka saa aikaan ilman sekä kahvimarjan luontaiset bakteerit. Prosessi on erittäin vaativa ja se vaatiikin valtavan määrän ammattitaitoa defektoituneiden kahvipapujen välttämiseksi. Kyseinen prosessi on ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, sillä siihen tarvitaan melko vähän puhdasta vettä.

Pehmeä & Täyteläinen - 250g Papuina

Lue lisää


Ilmainen toimitus ostaessaan kolmea kahvia

 Ota kahvia ensin, maksa myöhemmin