Customer service

Ehdot

Returns & change

Specialkaffe -  Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.



Vad är specialkaffe? Ja, det undrar väldigt många.

Vi på Johan & Nyström använder oss av en kort, lätt och begriplig formulering: ”Specialkaffe är en kvalitetsbenämning där kaffet måste överstiga 80 poäng på en 100-gradig skala för att få benämnas specialkaffe.” Det är alltså inget hokuspokus, det betyder bara att kaffet är väldigt mycket godare.

SCAE använder sig även av en längre formulering men går inte in på poänggraderingen: Specialkaffe är kaffe som har odlats och skördats under ideala förhållanden och som därigenom har utvecklat en enastående karaktär. Processen att förädla moget kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera defekter och ge högsta möjliga kvalitet. Sedan rostas kaffet varsamt för att få fram den inneboende karaktären. När kaffet bryggs med kunskap och engagemang omvandlas kaffebönan till en högkvalitativ dryck, som är både annorlunda och överlägsen marknadens norm. Den färdiga drycken skall kunna spåras tillbaka till bönornas geografiska ursprung.

Självklart har Johan & Nyström kaffen som är ekologiskt certifierade och Fairtrade-certifierade, men vi är mest stolta över den egna märkning Direct Trade. Det innebär att Johan & Nyström har ett nära direkt samarbete med kaffebönder som vi känner, litar på och vars värderingar vi delar. Vi träffar dem inte på mässor och branschtillställningar, utan där de bor, på deras gårdar och plantage; i vardagen, där de verkar och är mest naturliga. Vi betalar dem bra och besöker dem så ofta vi kan för att på så sätt skapa relationer och kunna förmedla den goda historien tillbaka till våra kunder.