VÄLKOMMEN TILL

JULEN & NYSTRÖM

Maxa din jul med julkaffe

Hos oss på Johan & Nyström doftar julen kaffe – nyrostat och perfekt bryggt i en stor kanna så hela gänget kan dela.

Vårt klassiska julkaffe passar perfekt till varje julestund! Kaffet är från Honduras, Sumatra och Etiopien och det ger en fyllig, lite kryddig och väldigt välbalanserad kopp som passar lika bra till den episka julfrukosten som till adventsfikat och efter julbordet.

Allt kaffe i denna blandning är ekologiskt och Fairtrade-certifierat och kommer från producenter som vi jobbat tillsammans med länge. Vi jobbar i och för sig alltid med långsiktiga relationer men det känns lite extra bra så här runt jul!

Varsågod, här får du våra smarrigaste recept och fiffigaste julklappstips. Allt för att maxa din goda jul!

 
€19,99
 

ALLA GODA JULGREJER

$19.99

$19.99

$19.99

$19.99

$19.99

$19.99

$19.99

$19.99

20 kr per kilo går till

ÅRETS JULKLAPP

För oss på Johan & Nyström är kaffeproducenterna de viktigaste vi har och det känns härligt att kunna ge lite extra så här i jul. I jul fokuserar vi därför på ett projekt tillsammans med Long Miles Coffee. Där installerar vi solceller på taket av deras tvättstation vilket gör driften stabilare, effektivare och samtidigt bättre för miljön!

För varje kilo julkaffe vi säljer går 20 kronor direkt till projektet och desto närmare kommer Long Miles Coffee Project i Burundi ljusa, hållbara kvällar.

LÄS MER OM PROJEKTET

VÅRA GODASTE

JULRECEPT MED KAFFE

Spännande smaker. Oväntade – och ibland överraskande – kombinationer. Att äta gott. Att dricka gott (såklart). Att samarbeta med duktiga smakkreatörer. Att uppleva nytt för flera sinnen. Det är några av de saker vi på J&N gillar riktigt riktigt mycket!

Vår julklapp till dig är därför dessa smarriga recept som våra kompisar tagit fram. Linn Utbults tolkning av julbak är magiskt och teamet på Restaurang Surfers har trollat fram fantastiska drinkrecept. Men, säga vad man vill – en klassiker är alltid en klassiker! Därför har vi med några tidlösa, varma kaffedrinkar också. Håll till godo!  

RECEPT AV LINN UTBULT

JULKOLA MED KAFFEKROSS

Vår favorit-Linn har en massa förföriskt goda julrecept på sin blogg saltsomsocker.se. Här kommer ett smakprov!

JAG VILL BAKA KOLA

GODASTE JULDRINKEN

ORANGE SMORANGE

Kryddig. Söt. Och helt oemotståndligt god! En fantastiskt cocktail som kan förgylla varenda middag i vinter!

RECEPTET HITTAR DU HÄR

EKOLOGISK & FAIRTRADE

VÅRT KLASSISKA JULKAFFE

Årets godaste nyhet är tillbaka! Här kommer vårt klassiska julkaffe! Fylligt, lite kryddigt och välbalanserat. Maximal njutning får du om du tar 6 gram per dl vatten och brygger det i valfri kaffebryggare. För fler råd och tips gällande bryggning och dosering av kaffe är du välkommen att kika på våra guider!

Kaffet i den här påsen är, som allt vårt kaffe, av allra högsta kvalitet - så kallat specialkaffe. Det innebär att det har fått över 80 poäng på en 100-gradig skala. För att uppnå så höga poäng krävs att bönderna tar noga hand om sina gårdar och sina kaffeträd. Vi köper bara in riktigt bra kaffe och till ett rättvist pris, eftersom det är med efterfrågan på kvalitet vi kan visa vägen framåt för kaffeindustrin. När kaffet kommer till oss tar våra superduktiga rostmästare hand om det och rostar det varsamt på vårt rosteri utanför Stockholm. I den här påsen är det gjort enligt vårt juligaste recept och rostprofil. Vi tror stenhårt på att hög kvalitet är framtiden för kaffe och att vi tillsammans kan skapa en bättre kaffevärld!

 
€19,99
 

EFTER JULMIDDAGEN

JULKAFFE APERTIF

Låt oss presentera en framtida klassiker inom kategorin efter-maten-drinkar: smarrig, sprallig och lite spritig cocktail med en karaktär som inte går av för hackor

TA MIG TILL RECEPTET

RECEPT AV LINN UTBULT

MJUK PEPPARKAKA MED KAFFEGLASYR

"Mjuk pepparkaka med kaffeglasyr är en kaka som jag kommer baka ofta här hemma. Ni vet när hela familjen går och nallar en bit och vips så är den slut. Självklart är det kaffe i både smeten och glasyren. Kaffeglasyr alltså, vilken grej." /Linn

TILL LINNS RECEPT

JULRECEPT MED KAFFE

CHOKLADKOLA MED KAFFEKROSS

"Tänk på att ni kan variera smaken på flera sätt med samma sats kola här är mitt bästa recept toppat med med julkaffekrisp."

Recept av Linn Utbult

JULIGA KAFFEDRINKAR

Vare sig du är sugen på en Irish Coffee, Kaffe Karlsson eller Kaffe Baylies är det ju såklart kaffet som gör drinken! Här har vi samlat de klassiska recepten som perfekt avslutar vinterns middagar!

GE MIG ALLA DRINKRECEPT

MJUK PEPPARKAKA MED KAFFEGLASYR

Du bara måste testa Linns saftiga mjuka pepparkaka med julkaffe i både smeten och glasyren.

Recept av Linn Utbult

VILL DU GE BORT

JULKAFFE I JULKLAPP?

Vill du hellre ge bort julkaffet som en julklapp är det ju helt perfekt till kaffe-älskaren. Vare sig det är en julklapp till mamma, julklapp till henne, julklapp till honom, julklapp till anställda, personalgåva* eller en present till dig själv så lovar vi att den blir uppskattad!

*Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra julklappar till företag! Vi ser alltid till att ha några bra förslag där priset ligger en bra bit under Skatteverkets rekommendationer så det blir perfekt som företagsgåva!

KÖP DET HÄR

VANLIGA FRÅGOR OM JULKAFFET

Yes, allt kaffe i denna blandning är ekologiskt och Fairtrade-certifierat och kommer från producenter som vi jobbat tillsammans med länge. Vi jobbar i och för sig alltid med långsiktiga relationer men det känns lite extra bra så här runt jul! Vill du läsa mer om vår inköpsfilosofi kan du göra det här.

Julkaffet är ett klassiskt bryggkaffe, det finns dessutom både som malet eller helböna så du kan brygga det precis hur du vill! Vill du ha våra go-to recept och bästa doseringstips hittar du dem bland vår brygguider.

Ja du, frågan borde kanske va "hur kan annat kaffekosta hälften så mycket som ert kaffe?" En väldigt stor del av kaffet som produceras i världen är inte hållbart. För att kaffet ska kunna kosta så lite som det gör i mataffären, behöver onekligen råkaffet ha köpts in till ett väldigt lågt pris. I de flesta fall, till ett pris där
kaffeproducenterna inte kan tjäna några pengar på sin produkt, eller i värsta fall, till och med förlora pengar. Det kaffe vi köper är av högre kvalitet (specialkaffe), men vi betalar också ett högre pris för det, ofta långt högre än marknadspriset. Läs gärna mer om vår inköpsfilosofi och årt Direct Trade arbete så hoppas jag du får svar på din fråga.

Kvaliteten på kaffe bedöms med hjälp av en 100-gradig skala som är definierad av den internationella kaffeorganisation SCA. Detta betyder alltså att kvaliteten bedöms på samma sätt över hela världen. Allt kaffe som får över 80 poäng kvalificeras som specialkaffe. För att nå upp till 80 poäng eller mer krävs det att kaffet besitter olika attribut och ju mer komplexa smaker och aromer kaffet har, desto högre poäng får det. Läs mer här.