Customer service

Ehdot

Returns & change

Viva Colombia! Carlos Tunubala Micro Lot

Ei varastossa
SKU
KU708

Carlos Tunubalan viljelemä pienoiserä on loistava pesty kahvi, jossa maistuu makea klementtiini, manteli ja kivihedelmä.

Finca Los Naranjosin tila sijaitsee Inzássa. Tämä Huilan ja Caucan välissä sijaitsevassa vuoristossa oleva sola on erinomaista seutua kahvin viljelylle. Laaksossa kohtaa yli viisi eri jokea, ja tästä syystä maaperä on erityisen ravintorikas ja tilaa ympäröivä luonto on lähes taianomainen.

Carlos Enrique Tunubala on toisen polven kahvin viljelijä. Hän on perinyt suurimman osan kahvitietoudestaan isältään, joka on toiminut viljelijänä yli 30 vuotta. Inzán alueen kahvinviljelijät ovat aiemmin myyneet kahvinsa välikäsille, jotka ovat sitten puolestaan sekoittaneet eri tilojen kahvit keskenään. Tämä on tarkoittanut, että kahvien alkuperän jäljittäminen on ollut mahdotonta ja kahvin viljelijät eivät ole voineet saada markkinahintaa korkeampaa tuottoa kahveilleen. Tästä johtuen kahvinviljelijöiltä on puuttunut kannustin panostaa kahvin laatuun. Nykyisin kahvinviljelijöille on tarjoutunut mahdollisuuksia myydä kahviansa pienioiserissä, ja tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että viljelijöillä on myös taloudellinen kannustin panostaa tuottamansa kahvin laatuun. Myydessään kahveja pienoiserissä on Tunubalan perheellä mahdollisuus suurempiin tuloihin ja he voivat saada ansaitsemaansa tunnustusta tilallaan tekemästään kovasta työstä.

Finca Los Naranjosin tilalla viljellään kahvia ainoastaan kahden hehtaarin alueella. Tilalla viljellään bourbon-, tabi-, sekä paljon vanhaa typica-lajiketta. Vanhat typica-lajikkeet ovat ajan saatossa luoneet ainutlaatuisen hybridin, joka takaa sen, että Finca Los Naranjosin tilalta tulevat kahvit omaavat ainutlaatuisen makuprofiilin, jossa maistuu niin trooppisia hedelmiä kuin kauaskantoista makeutta.

Lue lisää Piilota