Jauha kahvipavut - niin onnistut

On kahvia, joka miellyttää suurinta osaa. Ne, jotka tyytyvät kuppiin aloittaakseen päivän ja jotka haluavat vain herätä - ja sitten on kahvia todelliselle tuntijalle. Haluatko sen pienen extran, sen ihanan kupin, jossa on täydellinen lämpötila, upea aromi ja maku, joka saa makua kohoamaan? Jos näin on, on aika aloittaa kahvipapujen jauhaminen ja kokeilla omaa suosikkiasi.

Kahvipapujen jauhaminen on paras tapa luoda ainutlaatuinen maku ja täydellinen kuppi kahvia omaan makupalettiisi. Kokonaisten kahvipapujen etuna kotona on se, että tämän avulla ei ole koskaan pitkä askel luoda täydellinen kuppi. Se, että ne tuovat myös ihanan tuoksun ja aromin kotiin, on toinen etu.

 

Jauha kahvipavut - sijoita kahvimyllyyn

Kahvipapujen jauhamisessa on yksinkertaisesti monia etuja - mutta se vaatii myös paljon työtä ja ennen kaikkea investointia todella hyvään kahvimyllyyn. Kahvipapujen jauhaminen tehosekoittimessa tai kahvipapujen jauhaminen ilman myllyä ei yksinkertaisesti ole hyvä idea. Tiedämme, että monien mielestä sekoitus on hyvä työkalu kahvipapujen jauhamiseen, mutta se on nähtävä puhtaana korvikkeena, ei pysyvänä ratkaisuna. Jos haluat jauhaa kahvipapuja, tarvitset kahvimyllyn.

Kahvimyllyjä löytyy sekä sähkö- että manuaalimallina ja myös useissa eri hintaluokissa. Kahvipavut kannattaa jauhaa koneessa ja huomaat eron heti, kun teet sen investoinnin. Mikään oikea kahvintuntija ei työskentele mikserin kanssa, se kannattaa laittaa muistiin.

 

Vinkkejä kahvipapujen jauhamiseen

Kahvipapujen jauhamisessa paljon riippuu siitä, miltä omat mieltymyksesi näyttävät - ja miten kahvi tulee valmistaa jauhamisen jälkeen. Omien kahvipapujen jauhamisen kauneus on se, että voit helposti siirtyä hienommasta jauhamisesta karkeampaan ja näin mukauttaa kahvia myös esimerkiksi kahvipuristimeen tai perculatoriin. Kahvipapuvalikoima on tietysti myös sellainen, jota sinulla on kaikki mahdollisuudet kokeilla ja löytää oma suosikkisi.

Jauhatusastetta tarkasteltaessa hienompaa jauhatusta suositellaan yleensä mokkan keittäjille tai jos haluaa tehdä espresson - tavallisellekin keittimelle kahvin tulee olla hieman hienompaa. Karkea jauhatus puolestaan ​​soveltuu kahvinpuristimeen ja kahvin keittämiseen. Mutta kuten sanoin: voit kokeilla sitä itse ja löytää jauhatusasteen, joka sopii käyttämällesi kahvinkeittimelle.

Jos haluat syventyä hieman enemmän aiheeseen, mikä jauhatusaste sopii mihinkin panimomenetelmään, löydät lisätietoa tässä.

 

FAQ

Miksi kahvipavut jauhaa?

Koska se antaa sinulle ylimääräistä kahvia ja koska vastajauhettu kahvi maistuu aina parhaalta. Kahvipapujen jauhaminen osoittaa, että otat kahvisi vakavasti. Se antaa ihanan maun, levittää ihanaa aromia ja se on myös mukava tapa luoda keittiöön hieman tunnelmaa.

Miten kahvia pitäisi jauhaa ja mitä pitäisi ajatella?

Varsinainen jauhatus on parasta tehdä oikealla kahvimyllyllä, joten se on ehdottomasti investointi. Muussa tapauksessa sinun on myös mietittävä jauhatusastetta ja lähdettävä siitä, miten kahvi valmistetaan. Esimerkiksi puristettu kahvi on mieluiten hieman karkeampaa - tämä, kun taas keitetty kahvi on vähän välissä ja esim. espresso pitäisi olla hienompaa.

Onko halvempaa jauhaa kahvipavut itse?

Hinnassa ei ole eroa, kahvimme maksaa saman, valitsitko esijauhetun tai kokonaisen pavun. "Hienompaa" jauhettua kahviamme et kuitenkaan voi ostaa verkkokaupan kautta, ne myydään vain kokonaisina papuina. Jos ostat liikkeestämme tai jälleenmyyjältä, he voivat tietysti jauhaa puolestasi.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →