Pressopannukahvi - mahdollista kokeilla makua

Pressopannukahvi on todellinen klassikko ja monien kahvinjuojien suosikki. Tämä ei ole kaikkea muuta kuin sattumaa, sillä sitä pidetään usein muunnelmana, joka tuo parhaiten esiin kahvin aromit, maut ja luontaiset ominaisuudet. Se on myös hyvin samankaltaista kuin koko kahvimaailma yrittää ja arvostelee kahvia - kuppia.

Pressopannukahvi perustuu periaatteeseen, jossa jauhetun kahvin annetaan imeytyä höyryävän kuumaan veteen ja sitten puristetaan kaikki pohjaan metallisuodattimen avulla. Maku tulee täyteläisemmäksi ja jos katsoo itse rakennetta, se voidaan kokea hieman sameammaksi kuin jos juot tavallista keitettyä kahvia. Haudutus kestää niin kauan kuin haluat ja hidastuu, kun kaada ensimmäinen kuppi.

Pressopannukahvi on oiva valinta asiantuntijalle ja niille teistä, jotka haluavat elämäänsä vähän ylimääräistä. Se on myös panimomenetelmä, joka avaa paljon oma-aloitteisuutta ja kokeilua varten. Se on sekä helppoa että hauskaa nörttiä kunnolla. Miltä suosikkikuppisi näyttää?


Pressopannukahvi - valitse oikea kahvi ja annostus

Jos tarkastellaan purskahvia, se on yksi harvoista keittomenetelmistä, joissa yliannostus voi todella olla kunnossa. Puristetun kahvin annostelu eroaa esimerkiksi keitetyn kahvin annostelusta. Jälkimmäinen kahvityyppi vaatii usein ehdotonta tiettyjen mittojen noudattamista. Jos kaada liikaa, saat kahvikuppiisi katkeran tarinan - jos kaada liian vähän kahvia, se on heikkoa ja suunnilleen samankaltaista kuin amerikkalaisten poliisien kahvikupeissa.

Puristuskahvilla taas yliannostus voi tuoda täyteläisemmän, mielenkiintoisemman maun. Presskahvimitta on siten leijuvampi ja persoonallisempi, vaikka kyseessä ei tietenkään ole myöskään puhdas free jazz. Kannattaa silti aina aloittaa perusreseptistä, jossa 1 annos kahvia eli 6-7 grammaa tulee kaataa 1 desilitraan vettä.

Mitä tulee veden lämpötilaan, mitä tahansa 92-96 asteen välillä suositellaan. Vinkki on, että anna kahvin kukkia aina hieman painamisen jälkeen - anna sen kiehua muutama minuutti ennen kuin kaada se kuppiin: se maksaa itsensä takaisin kehittyvän maun ja aromin suhteen.


Valitse oikea painekannu

Olet luultavasti kuullut sanan ranskalainen lehdistö ja ehkä myös miettinyt eroa puristokannun ja ranskalaisen version välillä?

Totuus on, että kyse on samasta asiasta. Purskahvi ja puristinpannu ovat peräisin Ranskasta, mutta ovat vaihtaneet nimeä vuosien varrella. Rakkaalla lapsella on yksinkertaisesti monta nimeä.

Neuvo on, että valitse painekannu huolellisesti. Se piristää aamujasi tulevaisuudessa ja auttaa sinua saamaan päivän parhaan mahdollisen alun.


Tutustu erikoiskahveihimme verkossa tästä!


FAQ

Mitä on pressopannukahvi?

Pressopannukahvi on valmistusmenetelmä, jossa kahvi jauhetaan hieman karkeammaksi kuin tavallinen keitetty kahvi. Tämä antaa selkeämmän maun, ja monet pitävät sitä parhaana tapana nauttia kupillinen kahvia. Puristettu kahvi annostellaan kuumaan veteen ja puristetaan sitten alas metallisuodattimen läpi - kaikki tämä tapahtuu erityisessä puristuskannussa.

Voidaan käyttää normaalisti Suodatinjauhettu kahvia kahvipuristimessa?

Kyllä, mutta se ei anna yhtä hyvää makua. Salaisuus piilee siinä, että puristetun kahvin jauhatus on karkeampaa ja että tämä ilmenee pyöreämpänä maun muodossa.

Kuinka valmistaa hyvää kahvia kahvipuristimessa?

Onnistuneeseen kahvikupilliseen on tärkeitä yksityiskohtia. 1) Varmista, että valitset oikean kahvin ja jauhat sen hieman tavallista karkeammin. 2) ota hanasta raikasta vettä ja keitä se 92-96 asteeseen. 3) kaada kahvipuristimeen ja sekoita lusikalla 4) paina alas ja anna hautua noin neljä minuuttia. 5) Pidä kupissa ja nauti.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →