Brew Guide: AeroPress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia!

Valmistusmäärä: 2 kuppia  Kahvia: 17 g   Vettä: 250 g Jauhatuskarkeus: aavistuksen suodatinkahvijauhatusta hienompi. Muista aina tarkistaa kahvin jauhatuskarkeus, kun vaihdat valmistustavasta toiseen.  Valmistusaika: 1:30 min 

  1. Aseta suodatinpaperi paikoilleen ja kiinnitä suodatinkori. Aseta Aeropress tukevan kupin tai kannun päälle ja kastele suodatinpaperi. Samalla kuuma vesi esilämmittää suodatinkorin. Suodatinpaperin kastelu pitää myös paperin napakasti paikallaan uuton aikana. Aeropressiin on saatavilla lisävarusteena myös metallinen kestosuodatin.

  2. Mittaa 17 g kahvia ja levitä kahvi tasaisesti pohjalle. Käytä aina mahdollisimman vastajauhettua kahvia. Aeropressin jauhatuskarkeus on aavistuksen suodatinkahvijauhatusta hienompi. Käytä vaakaa sekä veden että kahvin mittaamiseen. 

  3. Käytä uuttamiseen noin 95°C vettä. Täytä koko Aeropress vedellä eli kokonaismääräksi tulee 250 g vettä. Sekoita muutaman kerran, jotta kaikki jauhettu kahvi on varmasti kontaktissa veden kanssa. Kuten huomaat, niin Aeropressin suodattimen läpi tihkuu koko ajan kahvia, mutta ei hätää otamme asian haltuun seuraavassa vaiheessa.

  4. Aseta mäntä paikoilleen välittömästi. Samalla kahvin tippuminen suodattimen läpi päättyy. Kahvin uuttuminen on nyt siis käynnissä ja voit helposti testailla erilaisia uuttoaikoja. Suosittelemme aloittamaan minuutin uutolla.

  5. Paina valmis kahvi männän avulla tasaisesti suodattimen läpi. Jos painat kahvin läpi liian nopeasti, niin kahvista tulee sameaa. Tavoitteena on saada kahvin väristä mahdollisimman kirkas. Hyvä lähtökohta painamiselle voi olla esim. 30 sekuntia. Käyttämällä kehosi painoa hyväksi ei kaikki rasitus kohdistu käsivarteesi. Voit valmistaa kahvin joko kannuun tai sitten vaikka suoraan lempikuppiisi.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →