Brew Guide: Chemex

Chemex on panimomenetelmä, jossa muoto kohtaa toimivuuden ja tyyli kohtaa maun. Yhtä rakastettu ulkonäöstään kuin kahvin valmistustavasta. Mahdollisuus keittää samassa kannussa, jossa kahvi tarjoillaan, tekee menetelmästä ainutlaatuisen.

Reseptit: 6 kuppia
Kahvi: 45 g
Vesi: 750 g 95 °C
Hionta: Karkeaksi jauhettu kahvi, hienosäädä aina jauhatusastetta käyttämäsi kahvin mukaan.
Haudutusaika: 4:30 – 5:00 min
  1. Huuhtele suodattimen läpi välttääksesi paperin maun ja lämmittääksesi kannun. Muista kaataa kannun pohjalle kerääntyvä vesi pois – muuten tämä on klassinen aloittelijan virhe!

  2. Laita 45 g kahvia suodattimeen ja tasoita kahvin pinta. Käytä vastajauhettua kahvia ja osta mylly, jotta kahvi voidaan jauhaa heti haudutuksen yhteydessä. Varmista, että jauhatus on hieman karkeampaa kuin keitetty kahvijauhe ja punnita sekä vesi että kahvi vaa'alla.

  3. Aseta koko Chemex vaa'alle ja nollaa se ennen kaatamisen aloittamista. Kaada sitten 150 g vettä ja pyöritä Chemexiä lempein pyörivin liikkein noin 3 sekunnin ajan.

    Tämän asian ymmärtämiseksi voit ajatella kuumaa suklaata: jos sekoitat suklaajauheen suoraan kaiken maidon kanssa, muodostuu paljon kokkareita. Jos sekoitat sen sijaan puoleen maidosta, sekoita ja kaada loput maidosta, kaikki jauhe sekoittuu nesteeseen. Sama asia, jonka haluat saavuttaa täällä, kahvilla.
  4. Varmista, että vesi on oikean lämpöistä, noin 95 °C. Anna sitten kahvin kukoistaa noin 45 sekuntia. Tämä lisää makua, pehmeyttä ja kokemusta. Kaikki on paremmin, jos olet varovainen keittäessäsi kahvia!

  5. Jatka veden kaatamista, kunnes olet saavuttanut noin 500 g. Varmista, että kaada tasaisesti, levitä vettä koko pedin päälle ja vältä kaatamista reunoja pitkin.

  6. Keskeytä kaataminen noin 30 sekunniksi ja jatka sitten kaatamista, kunnes olet saavuttanut 750 g. Kun kaikki vesi on valunut läpi, haudutus on valmis. Suosittelemme, että annat kahvin jäähtyä muutama aste ennen kuin nautit siitä, jolloin kaikki kahvin maut näkyvät entistä enemmän. Juo ja nauti!

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →