The Geisha Trio
This year, we had the amazing idea to purchase not just one, but three different Geisha lots from Graciano. All of them come from his farm, Los Lajones, situated on the slopes of the Barú volcano. At an altitude of 2,000 m.a.s.l., it is one of the highest farms in all of Central America.
These coffees have been processed with three different methods: washed, natural, and honey. You can expect three fantastic coffees that truly highlight the differences in each processing method. Graciano is known for expanding the horizons of post-harvest processing methods and has really succeeded with these three lots.
We have roasted them extremely carefully on our small-batch Loring roaster and are so excited to share them all with you!
YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ LIITTYEN KAHVIIN
Oleellisin ero on siinä, että espresso on tarkoitettu valmistettavaksi espressolaitteella ja suodatinkahvi vastaavasti suodatinlaitteella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvit on valittu valmistustapaa silmällä pitäen ja paahtoprofiili on optimoitu tietylle valmistustavalle. Toki on myös kahveja, jotka sopivat molemmille valmistustavoille.
Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.
Mielestämme kaikki espressomme sopivat hyvin maidon kanssa, mutta Dark Knight on erittäin hyvä valinta! Se antaa täyteläisen, pyöreän maun, jossa on suklaisuutta ja jälkimaku on ihanan kermainen. Fundamental on hieman moderninpi espresso hapokkaammalla makuprofiililla, jos olet vähän seikkailunhaluisempi.
Se riippuu siitä, mitä tarkoitetaan "vahvemmalla", mutta kyllä, se on maultaan vahvempi juoma ja jossa on enemmän kofeiinia suhteessa juoman tilavuuteen. Suora vertailu on sinänsä vaikeaa, koska esim suodatinkahvia juodaan yleensä määrällisesti enemmän kuin espressoja. Meidän mielestä tärkeintä on, että molemmat maistuvat hyviltä!
Espresso jauhetaan hyvin hienoksi. Hyvä lähtökohta voi olla esim 25 sekunnin valuma-aika eli säädä karkeutta tavoiteaikaa kohden ja sen jälkeen hienosäätö maistamalla. Kannattaa vilkaista myös blogistamme juttu jauhatuskarkeuksista.
Lyhyt vastaus kysymykseen on ei. Meillä on joitakin kahveja, jotka ovat sekä luomu- että Reilun kaupan sertifioituja, mutta suurin osa kahveistamme ei ole. Aiheesta lisää, jos olet kiinnostunut lukemaan tarkemmin laadusta ja ostofilosofiastamme kahvin suhteen, löydät täältä.