Americano - ruotsalaisen kahvin sukulainen

Jos sinulla on kunnollinen käsitys kahvista, tiedät, että useimmat kahvijuomat ovat peräisin Euroopasta ja pääasiassa Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta. Voit myös nähdä historiallisesti, että Wienillä ja siellä olevalla kahvilakulttuurilla oli oma käsi monien kahvin pohjana olevien juomien luomisessa.

Entä muu maailma? Ei niin paljon. Poikkeuksen voi tehdä uusi - ja erittäin suosittu - juoma Tasaisen valkoinen joka tulee Australiasta - tai Uudesta-Seelannista (nämä kaksi maata kiistelevät edelleen siitä, kumpi oli ensin) - ja on valloittanut maailman myrskyllä. Muuten se on melko tyhjä ja kirjoittamaton kangas.

 


Americano - kaukana amerikkalaisesta

Mitä tulee Yhdysvaltoihin? Monet ovat väittäneet, että kahvilatte keksittiin siellä, mutta on myös osoitettu, että juoma keksittiin noin 100 vuotta aikaisemmin Italiassa. Mutta amerikkalainen sitten - sen täytyy olla amerikkalainen, eikö? Ei, sielläkään rakastettu Yhdysvallat ei saa mitalia.

Italiasta peräisin oleva americano on amerikkalaisille luodusta kupista kahvia - mutta joka ei todellakaan ole rehellisyyden nimissä erityisen amerikkalaista.

Se muistuttaa enemmän kupillista rehellistä, ruotsalaista kahvia kuin kupillista amerikkalaista kahvia. Jälkimmäistä - eri rikoselokuvista tuttua heikkoa, mieto kahvikuppia - voidaan ehkä pitää Amerikan panoksena globaaliin kahvikulttuuriin. Mikä ei ehkä ole niin sääli, jos sitä ajattelee.

 

 

Americano - sotilaille toisen maailmansodan aikana

Americanon juontaa juurensa toisesta maailmansodasta, jolloin Italiaan sijoitetut amerikkalaiset sotilaat pitivät espressoa liian vahvana. Laimentamalla sitä kuumalla vedellä, saat hieman miedomman maun - maku, joka, kuten sanoin, muistuttaa hyvin keitettyä kahvia. Siksi ei ole yllättävää, että monet ruotsalaiset ovat hankkineet uuden suosikin varsinkin ulkomaanmatkoilla americanon muodossa.

Americano vs Breed Coffee ei ole oikeastaan ​​mikään innostumisen aihe. Ottelu päättyy usein tasapeliin: maut ovat liian samanlaisia. Voisi sanoa, että americano voi tuntua panimomenetelmän ansiosta hieman ylellisemmältä.

Americano-kahviresepti ja americano-kahvi kotona sitten? Jos sinulla on espressokeitin, se on yksinkertaista: hauduta espresso ja lämmitä sitten vesi liedellä. Kun vesi on kiehunut, kaada se espressoon ja voila: sinulla on Americano nautittavaksi.

 

Tilaa Americanoon sopiva kahvi!FAQ - Americano


Mikä on americano?

Keität espresson ja laimennat sen sitten kuumalla vedellä. Juoma luotiin Italiassa amerikkalaisille sotilaille, jotka pitivät espressoa liian vahvana.

Miten teet americanon?

Keität espresson ja laimennat sen sitten kuumalla vedellä. Ero americanon ja lungon välillä on, että jälkimmäinen sekoitetaan veteen suoraan - americano laimennetaan vedellä jälkeenpäin.

Mitä americano sisältää?

Americano sisältää kaksi ainesosaa: espresso ja kuuma vesi.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →