Lungo - uusi suosikki monille

Erilaisten kahvijuomien erottaminen on kaukana yksinkertaisesta tarinasta. Me ruotsalaiset juomme paljon kahvia, mutta historiallisesti painopiste on ollut enemmän määrässä kuin laadussa. Lyhyesti sanottuna: jos kahvinkeitin on päällä, olemme yleensä melko tyytyväisiä elämään.


Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut muutos. Ruotsalaiset ottavat kahvin vakavammin ja tämän myötä yhä useammat ovat avanneet kätensä muualla maailmassa saataville makuille ja sekoituksille. Muun maailman kanssa voit usein osoittaa yksittäisen maan ja tämän Italian muodossa. Melkein riippumatta siitä, mitä kahvijuomaa viittaat, Italia on sen kehto. Cappuccino, Kahvi Latte, Macchiato, Espresso… 


Listaa voisi pidentää, ja juuri niin aiomme tehdä. Tässä tarkastellaan lähemmin uutta suosikkia, joka on esitelty maassamme. Tämä Lungon muodossa.

 

 

Lungo - enemmän vettä espresson kautta

Mikä sitten on keuhko? Espresso voidaan nähdä sekä juomana että tapana keittää kahvia. Jälkimmäinen tarkoittaa, että voit nähdä myös joitain erilaisia ​​Espresso-perheen jäseniä. Osittain espresso sellaisenaan ja sellaisena kuin keität sen kotona, mutta osittain myös yhtenä Ristretto - Tämä tarkoittaa, että annat pienemmän määrän vettä suodattaa kahvin läpi. Se antaa intensiivisen, pähkinäisen ja rohkean maun, jota monet arvostavat - mutta jota monet pitävät myös liian vahvana.


Jos päätät sen sijaan antaa enemmän vettä espresson läpi, olet luonut La Famiglian kolmannen jäsenen - Lungon. Lungo on siis espresso, mutta siinä pidennät haudutusaikaa ja annat enemmän vettä valua kahvin läpi. Lungo Recipe ei siis oikeastaan ​​tarkoita mitään ylimääräisiä lisäaineita: käytät enemmän vettä.

 

 

Lungo - intensiivisempi kuin Americano

Järjestyksen ystävä voisi kysyä täältä ja ihmetellä, onko Americano sama asia? Miksi käyttää nimeä Lungo, kun espressossa on jo enemmän vettä? Oikea ajatus - mutta väärä.


Ero lungon ja americanon välillä on se, että jälkimmäinen saa vettä myöhemmin. Espresso laimennetaan jälkikäteen kuumalla vedellä - se antaa miedomman, vähemmän intensiivisen maun. Lungo puolestaan ​​tarkoittaa, että kahvi ja vesi sekoitetaan suoraan ja maku tulee siten voimakkaammaksi ja voimakkaammaksi.


Lungon tekeminen kotona ei ole outoa. Jos sinulla on espressokeitin, olet puolivälissä tavoitteesi saavuttamiseksi. Keitä espresso, mutta anna haudutusajan jatkua noin 40 sekuntia, niin sinulla on lungo nuollattavaa. Anna maistua hyvältä!


Tilaa Lungoon täydellisesti sopiva kahvi!

 

Usein kysytyt kysymykset - Lungo

Mikä on keuhko?

Lungo on espresso, jossa enemmän vettä suodatetaan kahvin läpi. Se antaa pehmeämmän maun kuin klassinen espresso - mutta se antaa huomattavasti voimakkaamman maun kuin americano.

Miten teet lungon?

Valmistat normaalin espresson, mutta annat valmistusajan kestää noin 40 sekuntia. Tämä antaa noin 50-70 ml enemmän vettä.

Ero espresson ja lungon välillä?

Espresso ja Lungo kuuluvat samaan perheeseen - kuten myös ristretto. Erona on, että lungossa on enemmän vettä kuin espressossa - ja että ristrettossa on vähemmän vettä. Espresso on jotain siltä väliltä, ​​ja sitä voidaan pitää pohjana.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →