Ristretto - Espresso-perheen lyhyt

Italiassa harvat asiat otetaan niin vakavasti kuin kahvi. Suoralla kädellä voit nimetä pizzan, pastan ja jalkapallon. Tätä silmällä pitäen ei myöskään ole niin outoa, että monet kahvijuomat, joita nautimme nykyään enemmän tai vähemmän päivittäin, ovat myös peräisin Italiasta.

Kahvi on melkein uskonto, ja meille kahvin ystäville jokainen uutuus Italiasta kahvimenulla on tae jostakin herkullisen maukkaasta.


Ristretto ei ole tässä poikkeus. Mutta kysymys kuuluu, mikä tarkalleen on ristretto? Toisin kuin esimerkiksi a Macchiato, yksi Kahvi Latte tai yksi Cappuccino joten ristretto ei ole juoma, joka sisältää maitoa. Se kuuluu espressoperheeseen ja muodostaa siksi pohjan edellä mainitsemiemme kahvijuomien kaltaisille kahvijuomille - plus esimerkiksi Flat White Australiasta.

 


Tapaa perheenjäseniä

Jos katsot La Famiglia Espressoa, siinä on kolme jäsentä. Osittain espresso, joka on sekä kahvin että valmistustavan nimi. Toisaalta meillä on myös Lungo ja toisaalta tulee myös ristretto.

Näillä kolmella jäsenellä on täysin erilaiset luonteet ja persoonallisuudet. Samalla tavalla kuin tavallisessa perheessä. Täällä voit laittaa espresson väliin - ja tavanomaisena vahvan kahvin valmistusmenetelmänä useimmat meistä molemmat tietävät ja arvostavat. Lungo puolestaan ​​on espresso, joka keitetään enemmän vedellä ja muuttuu siten myös hieman vähemmän tiivistetyksi.

Ristretto valmistetaan juuri päinvastoin: annat vähemmän vettä valua kahvin läpi, jolloin saat vahvan, keskittyneen ja intensiivisen maun, joka toimii täydellisesti esimerkiksi maitopohjaisen kahvijuoman pohjana tai sellaisenaan juotuna. samalla tavalla kuin a klassinen espresso.

Ristretto kahviaon siis todella vahva ja pieni juoma, joka todella korostaa kaikki maut selkeästi. Jos katsot nimeä, saat selkeän vihjeen koosta. Ristretto tarkoittaa supistettua - kutistunutta - italiaksi. Sanoisimme ehdottomasti, että se kuuluu mottona pieni, mutta kalvaavan hyvä.


Kuinka tehdä ristretto kotona

Ristretto resepti ja ristretto kotona? Koko asia ei siis ole niinkään siitä, mitä kahvia sinulla on, vaan siitä, kuinka paljon - kuinka vähän - vettä käytät. Alla on klassinen resepti Ristrettoon:

Aloita espresson perusreseptistä.

Kun noin puolet kupista on haudutettu, lopetat prosessin ja voit nauttia ristrettoa klassisen espresson sijaan.

 

Osta erikoiskahvimme netistä täältä!


FAQ - Ristretto

Mitä ristretto tarkoittaa

Ristretto tarkoittaa italiaksi pienennetty tai kutistunut. Nimi tulee siitä, että ristretton valmistukseen käytetään vähemmän vettä kuin espresson. Kuppi on puoliksi täynnä - mutta maku on huomattavasti vahvempi ja voimakkaampi. Ristretto voidaan juoda sellaisenaan tai käyttää pohjana esimerkiksi litteän valkoisena. Jos haluat mieluummin käyttää enemmän vettä, luo Lungo. Nämä kolme – ristretto, espresso ja keuhko - kuuluvat samaan perheeseen.

Kuinka tehdä ristretto?

Teet ristreton aloittamalla klassisen espresson, mutta lopetat valmistuksen noin puoliväliin.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →