CAPPUCCINO - KAHVIN JA MAIDON RAKKAUSTARINA

Cappuccino on kahvijuoma, joka on levinnyt kaikkialle maailmaan, ja se on monien ihmisten suosikki kahvilassa tilattavaksi - tai kotona valmistettavaksi. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että cappuccino on saanut alkunsa Italiasta ja että itse nimi tulee cappuccinomunkkien mukaan, joiden asu inspiroi sitä.

Cappuccinomunkki on pukeutunut valko-ruskeaan asuun, joka muistuttaa aidon cappuccinoreseptin mukaan sekoitetun maidon ja kahvin väriä. Jos nimi cappuccino käännetään kirjaimellisemmin, se tarkoittaa pikku kapusiinia, ja näin on olemassa toinenkin yhteys munkkeihin yleensä ja erityisesti heidän huppuihinsa.

Ensimmäisen aidon cappuccinon sanotaan olleen 1800-luvun Wienissä - espressosta, rasvattomasta maidosta ja kuumasta maidosta. Aikaisemmat italialaiset versiot sisälsivät myös sokeria, mutta kun wieniläiset poistivat makeuden, syntyi cappuccino, jota juomme edelleen kaikkialla maailmassa.

KUINKA VALMISTETAAN CAPPUCCINO?
Ruotsalaisilla on usein taipumus herätä nopeasti aamulla - mikä on synonyymi mustalle kahville, jolla on hieman karkeampi luonne. Cappuccino ja muut maitopohjaiset kahvijuomat nautitaan yleensä myöhemmin päivällä.

Cappuccino on kuitenkin juoma, joka toimii yhtä hyvin milloin tahansa vuorokauden aikana, ja jos haluat nauttia ihanasta aloituksesta päivällesi, seuraava cappuccino-resepti on sinun kokeiltava! Mutta tarvitaanko todella espressokone? Yksinkertainen vastaus on kyllä, sitä tarvitaan, mutta katsotaanpa, jos voimme keksiä joitakin niksejä.

Aloitetaan maidosta - voit valita minkä tahansa maitotuotteen, joka sinulle parhaiten sopii. Jos sinulla ei ole kotona espressokonetta ja höyryttämismahdollisuutta maidolle, voit lämmittää sen joko liedellä tai esimerkiksi mikroaaltouunissa ja sitten joko vatkata sen sähkövatkaimella tai kaataa sen lasipurkkiin, kiristää korkki tiukasti ja ravistaa sitten voimakkaasti.

Kahvi on tärkeintä, ja reseptin mukaan sinun tulisi käyttää pohjana espressoa. Jos sinulla ei ole espressokeitintä, voit ostaa pienen moka-potin. Se on perinteinen vanha italialainen laite, joka asetetaan suoraan liesille ja siinä keitetään vahvaa kahvia, joka muistuttaa espressoa. Huonoin vaihtoehto, jos olet ok sen kanssa, että siitä ei tule kahvilatasoista cappuccinoa, on käyttää suodatinkahvia. Kaiken sanotun jälkeen tässä on cappuccinoresepti:

  1. Keitä tuplaespresso (tai vastaava). Sen pitäisi olla noin 40 grammaa, mikä on suunnilleen 4 cl. Kaada kuppiin.
  2. Höyrytä tai lämmitä maito. Jos et voi höyryttää sitä, voit lämmittää maidon kattilassa ja vatkata sen vaahdoksi jälkikäteen. Maidon tulisi saavuttaa noin 65 asteen lämpötila.
  3. Kaada lämmin maito espresson päälle ja nauti. Jos et ole höyryttänyt maitoa, mahdollisuutesi tehdä latte-artia ovat melko pienet, joten silloin on tärkeämpää pitää suhteet kohdallaan. Oikeaa cappuccinoa varten sen tulisi sisältää noin 33 % kahvia, 33 % kuumaa maitoa ja sitten 33 % vaahdotettua maitoa päällä, joten tarvitset tuskin desilitraa maitoa.

Onnea matkaan, ja jos et saa siitä hyvää, voit tulla johonkin myymälöistämme, niin teemme sinulle oikean cappuccinon! Ja jos olet sijoittanut espressokoneeseen, suosittelemme lämpimästi osallistumista yhteen kursseistamme, jossa käymme läpi sekä teoreettiset perusteet että käytännön vinkit parhaan latten valmistamiseen!


FAQ - CAPPUCCINO

CAPPUCCINO - KUINKA PALJON MAITOA?

Sanotaan, että cappuccinon tulisi sisältää noin kolmannes kuumaa maitoa, noin kolmannes espressoa ja noin kolmannes vaahdotettua maitoa suhteessa. Yhteensä siinä on siis kaksi kolmasosaa maitoa.

KUINKA VALMISTETAAN HERKULLINEN CAPPUCCINO?

Se on ehdottomasti parasta, kun käytät korkealaatuisia espressopapuja perustana, pystyt höyryttämään maitoa ja käytät espressokonetta kahvia varten. Mutta se toimii myös lämmittämällä - ja vatkaamalla - maitoa kattilassa liedellä sekä käyttämällä esimerkiksi moka-pottia.

MITÄ CAPPUCCINO SISÄLTÄÄ?

Cappuccino sisältää kahvia - yhden osan - kuumaa maitoa - yhden osan - ja vaahdotettua maitoa - yhden osan. Monet haluavat makeuttaa sitä sokerilla, kun taas toiset haluavat ripauksen kaakaojauhetta tai kardemummaa päälle. Voit kokeilla ja löytää oman suosikkisi.

KUINKA PALJON KAHVIA CAPPUCCINOSSA?

Cappuccinon tulisi sisältää yksi osa kahvia. Jäljellä olevat kaksi kolmasosaa tulisi koostua maidosta, osa kuumasta ja osa vaahdotetusta.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →