Macchiato - uusi suosikki

Macchiato on noussut monien ruotsalaisten suosikiksi, eikä sekään ole ihme. Se on kahvin ja maidon seos, joka on maultaan hieman vahvempi kuin cappuccino ja kahvilatte, ja se on myös yksinkertainen juoma sekä valmistamiseen että juotavaksi tien päällä. Tämän perusteella sanoisimme, että macchiato on vaikea tapa aloittaa päivä.

Kuten useimmat muutkin kahvijuomat, macchiato on peräisin maasta, jossa kahvi otetaan yhtä vakavasti kuin paavi ja jalkapallo: Italia.

Nimi macchiato tarkoittaa kirjaimellisesti italiaksi 'täpläistä', mikä antaa vihjeen juoman ulkonäöstä. Macchiatoa voidaan kutsua myös espresso macchiatoksi, jos olet kahvilassa ja tunnet äkillisen himon tälle fantastiselle pienelle juomalle ja haluat tilata sen.

Jos vertailet cappuccinon, kahvilatten ja macchiaton vahvuutta, voit luokitella ne näin: kahvilatte sisältää eniten maitoa näistä kolmesta, cappuccino on keskitasoa ja macchiato vahvin, koska se sisältää vain vähän maitoa espresson maun tasapainottamiseksi. Kaikki kolme voidaan kuitenkin edullisesti sijoittaa samaan perheeseen ja sisältää saman määrän kahvia.
Voinko tehdä macchiaton kotona?

Macchiato-reseptit ovat kapea asia muistaa ja muistaa. Se sisältää kaksi ainesosaa; kahvi - mieluiten espresso - ja lämmin maito. Se siitä. Yksinkertainen on joskus ehdottoman parasta, ja varsinkin macchiaton motto on pidettävä totta.


Muutamien ainesosien ja yksinkertaisen valmistustavan ansiosta voit helposti luoda itsellesi uuden aamurutiinin ja aloittaa tulevia päiviäsi. Kahvi on ehkä tärkein ja reseptin mukaan pohjana pitäisi olla espresso. Jos sinulla ei ole espressokeitintä, voit ostaa pienen mokapannun. Se on klassinen vanha italialainen grunka, jonka laitat suoraan liedelle ja keität vahvan pienen kahvin, joka muistuttaa espressoa. Pahimmillaan, jos et ole macchiato kuin kahvilassa, voit käyttää sen sijaan keitettyä kahvia. Tässä on resepti macchiaton tekemiseen kotona:

  1. Keitä tuplaespresso (tai vastaava). Sen pitäisi olla noin 40 grammaa, mikä pyöreillä heitoilla on 4 cl. Kaada pieneen kuppiin.
  2. Höyrytä tai kuumenna maitoa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta höyryttää, voit lämmittää maidon kattilassa ja vatkaa sen jälkeen vaahdoksi. Maidon lämpötilan tulee olla noin 65 astetta.
  3. Kaada pieni lusikallinen kuumaa maitoa espresson päälle ja nauti.

 

Tilaa kahvisi täältä!

 

FAQ - Macchiato

Kuinka tehdä espresso macchiato?

Aloita valmistamalla kaksoisespresso ja lämmittämällä maito 65 asteeseen ja vatkaamalla sitä kuohkeaksi. Kaada pieni lusikallinen kuumaa maitoa espresson päälle ja olet valmis. Juoma tahrautuu, mikä on myös täsmälleen sitä, mitä nimi Macchiato tarkoittaa italiaksi.

Kuinka tehdä latte macchiato?

Latte macchiato valmistetaan täsmälleen samalla tavalla kuin espresso macchiato. Ero on siinä, miltä espresson ja maidon välinen seos näyttää. Tavallisen macchiaton pääraaka-aineena on espresso ja maitoa käytetään hieman pyöristämään reunoja. Latte macchiato valmistetaan päinvastoin, maidon pohjana ja johon lisätään espressoa antamaan maidolle hieman makua. Italiassa Latte Macchiatoa tarjotaan joskus lapsille kuuman suklaan korvikkeena. Ruotsissa se on täydellinen portti aloittelijoille kahvin ihmeelliseen maailmaan.

Mitä eroa on Coffee Latten ja Latte Macchianon välillä?

Ero Coffee Latten ja Latte Macchiaton välillä on kahvin määrä suhteessa maitoon. Latte Macchiato on vaahdotettua ja kuumaa maitoa yksinkertaisella espressolla, kun taas a Kahvi Latte on valmistettu kaksoisespressosta, johon on sekoitettu rasvatonta ja lämmintä maitoa. Juomat ovat kuitenkin hyvin samankaltaisia, joten Coffee Latte on myös täydellinen juoma, joka totuttaa makuhermoja, kun aloitat kahvin juomisen.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →