Cortado - espanjalainen helmi

Koska valtaosa maitoa sisältävistä kahvijuomista on italialaista alkuperää, monet pitävät itsestäänselvyytenä, että tämä koskee myös Cortadoa. Siinä menee pieleen. Cortado tulee Espanjasta ja vaikka se on hyvin samanlainen kuin italialaiset serkkunsa Macchiato ja Cappuccino, on myös selkeitä eroja.

Ensinnäkin maitovaahto erottaa nämä juomat muista. Cortadolla on vähemmän pörröistä vaahtoa ja se muistuttaa enemmän höyrytettyä maitoa kuin rasvatonta maitoa. Se antaa juomalle terävämmän luonteen kuin kahdella italialaisella on. Maito poistaa osan haposta a espresso on - mutta se antaa silti kahvin voimakkuuden tulla läpi.

Cortado tarkoittaa split espanjaksi, mutta kysymys kuuluu, mikä oikeastaan ​​on jaettu? Jotkut väittävät, että kyse on maidon leikkaamisesta - jakamisesta - kahvin vahvuudesta - toiset väittävät, että viitataan jakautumiseen, joka tapahtuu luonnollisesti, kun maito ja kahvi jakavat mukin. Mielipiteet jakautuvat, jos ilmaisu sallii - mutta juoma on yhtä ihana kaikesta huolimatta.Kuinka tehdä Cortado?

Cortado Sisältö sitten? Olemme maininneet edellä, että juoma sisältää espressoa ja maitoa, eikä se oikeastaan ​​ole enempää. Joskus yksinkertainen on parasta. Jos katsot cortado-reseptejä, kyse on myös yksinkertaisuudesta. Mutta se on kuin urheilussa: vaikeinta on pitää se yksinkertaisena.

Älä anna yksinkertaisuuden hämätä sinua: cortado tulee aina tehdä rakkaudella ja ainesosia kunnioittaen. Käytä mieluiten espresso- ja vaahtokeitintä, mutta jos sitä ei ole saatavilla, voit käyttää esim. keitintä tai paina kahvia ja kuumenna maito - ja vatkaa kevyesti - liedellä.

Aloita kaatamalla kahvi kuppiin. Jos haluat vahvemman cortadon, tee tuplaespresso. Kuumenna sitten maito 65 asteeseen - käytä lämpömittaria - ja vatkaa se vaahdoksi. Kaada maito kahviin ja sinulla on mukillinen herkullista juomaa. Kotona aamupalasta tulee helposti perinne, lupaamme.

 

Tutustu cortado-ystävällisiin kahveihimme täällä!FAQ - Cortado


Mitä cortado sisältää?

Cortado sisältää espressoa ja kuumaa rasvatonta maitoa. Jos espressoa ei ole saatavilla, voit käyttää esimerkiksi haudutettua tai puristettua kahvia. Tärkeintä on varmistaa, että maito on hieman vaahtoavaa. Tämä on suuri ero Cortadon ja esimerkiksi a macchiato. Jos katsot kuinka cortado sekoitetaan, sinun pitäisi saada yhtä paljon maitoa kuin kahvia. Kun otetaan huomioon, että espressoa käytetään, ymmärrät myös, että se on melko pieni ja karkea juoma.

Mitä tarkoittaa cortado

Sana cortado on espanjaa ja tarkoittaa kahtia. Kyse voi olla kortadosta, joka jaetaan maidon ja kahvin välillä - tai siitä, että maito vähentää (espanjaksi cortat - leikata) kahvin happamuutta. On yhteinen (onnekas!) mielipide.

Kuinka paljon maitoa Cortadossa?

Kahvin ja maidon välillä pitäisi olla 50/50 todellisessa cortadossa.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →