FARMERS

Parhaiden kahvien maussa nousee aina tavalla tai toisella esiin niiden alkuperä. Farmers-sarja on tapamme osoittaa arvostusta kunnianhimoisille kahvituottajille, jotka kerta toisensa jälkeen onnistuvat tuottamaan aivan huikeita kahveja. Kahvierät ovat yleensä kausiluonteisia ja samalla maultaan sellaisia, jotka erottuvat hienosti edukseen maisteluissa eli cuppingeissa. Erityisen mausta tekee yleensä kahvilajike tai erä, joka tulee kahvitilan joltain tietyltä alueelta, jossa korostuu tietty makuprofiili. Usein nämä erityiset maut ovat makeita ja kukkaisia sekä niissä on hedelmäisyyttä tai marjaisuutta. Nämä maut alleviivaavat upealla tavalla sitä makujen kirjoa mikä parhaista kahveista löytyy. Farmers-kahveista olemme erityisen ylpeitä ja on meille kunnia saada tehdä töitä näiden intohimoisten ja ammattitaitoisten tuottajien kanssa.

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ LIITTYEN KAHVIIN

Oleellisin ero on siinä, että espresso on tarkoitettu valmistettavaksi espressolaitteella ja suodatinkahvi vastaavasti suodatinlaitteella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvit on valittu valmistustapaa silmällä pitäen ja paahtoprofiili on optimoitu tietylle valmistustavalle. Toki on myös kahveja, jotka sopivat molemmille valmistustavoille.

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.

Mielestämme kaikki espressomme sopivat hyvin maidon kanssa, mutta Dark Knight on erittäin hyvä valinta! Se antaa täyteläisen, pyöreän maun, jossa on suklaisuutta ja jälkimaku on ihanan kermainen. Fundamental on hieman moderninpi espresso hapokkaammalla makuprofiililla, jos olet vähän seikkailunhaluisempi.

Se riippuu siitä, mitä tarkoitetaan "vahvemmalla", mutta kyllä, se on maultaan vahvempi juoma ja jossa on enemmän kofeiinia suhteessa juoman tilavuuteen. Suora vertailu on sinänsä vaikeaa, koska esim suodatinkahvia juodaan yleensä määrällisesti enemmän kuin espressoja. Meidän mielestä tärkeintä on, että molemmat maistuvat hyviltä!

Espresso jauhetaan hyvin hienoksi. Hyvä lähtökohta voi olla esim 25 sekunnin valuma-aika eli säädä karkeutta tavoiteaikaa kohden ja sen jälkeen hienosäätö maistamalla. Kannattaa vilkaista myös blogistamme juttu jauhatuskarkeuksista.

Lyhyt vastaus kysymykseen on ei. Meillä on joitakin kahveja, jotka ovat sekä luomu- että Reilun kaupan sertifioituja, mutta suurin osa kahveistamme ei ole. Aiheesta lisää, jos olet kiinnostunut lukemaan tarkemmin laadusta ja ostofilosofiastamme kahvin suhteen, löydät täältä.