Vinkit parempaan kahviin

Brew Guides - SUODATINKAHVIN ANNOSTELU

Perussääntö kahvin valmistuksessa on käyttää 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Perinteisellä kahvimitalla pääsee toki alkuun, mutta se voi olla kuitenkin pahimmillaan melko epäjohdonmukainen.

Valmistettaessa Suodatinjauhatus kahvia voidaan käyttää mittayksikkönä ruokalusikkaa, jos vaakaa ei ole käytettävissä. Suosittelemme kuitenkin vaa´an hankkimista, sillä se on erittäin hyödyllinen apuväline, kun halutaan nostaa kahvin laatua kahvinkeittimellä kahvia valmistettaessa. Yksi vaa´an eduista on se, että mittasuhteet on aina helppo skaalata kulloisenkin tarpeen mukaan.

Teet sitten kahvia kahvinkeittimellö, french pressillä, Chemexillä, V60:llä tai Aeropressillä niin voit käyttää näitä ohjeita.

Tässä on yksinkertainen kaavio, joka osoittaa, kuinka paljon kahvia voimme käyttää desilitraa vettä kohti.


1 dl = 100 g vettä
1 rkl = 6 g kahvia

Vettä = Kahvia
100 g = 6 g
200 g = 12 g
300 g = 18 g
400 g = 24 g
500 g = 30 g (4 kuppia kahvinkeittimessä)
600 g = 36 g
700 g = 42 g
750 g = 45 g (6 kuppia kahvinkeittimessä)
800 g = 48 g
900 g = 54 g
1000 g = 60 g (8 kuppia kahvinkeittimessä)

PIKAOPAS

SUODATINKAHVIN ANNOSTELU

Perussääntö kahvin valmistuksessa on käyttää 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Tämä toimii hyvänä lähtökohtana annostelulle oli sinulla sitten perinteinen kahvinkeitin, French Press, Chemex, V60 tai Aeropress.

Lue oppaamme

Brew guide

Kahvinkeitin

Vaikka kyseessä onkin keitin, joka valmistaa kahvin automaattisesti, niin on paljon pieniä juttuja joiden avulla kahvista saa vielä parempaa. Tsekkaa ohjeemme, jotka on jaettu kolmeen eri osaan.

Lue oppaamme

Brew guide

AEROPRESS

Täydellinen niille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue oppaamme

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue oppaamme

Brew guide

Espresso

Toisille se edustaa intensiivisen makuista, nopeaa helpotusta kofeiinivajeeseen. Toiselle se voi olla maultaan moniulotteinen ja jopa hienostunut. Makujen kirjo, kilpailut ja erilaiset tekniikat. Kaikkea tätä on nykyaikainen espresso!

Lue oppaamme

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue oppaamme

Brew guide

MATCHA

Maultaan täysin uniikki matcha on nyt suositumpaa kuin koskaan! Me rakastamme matchaa klassiseen tapaan kuumana sekä kylmänä maidon kanssa.

Lue oppaamme