TIPS FÖR ATT BRYGGA BÄTTRE
Brew guides
RECEPT FÖR
Brew guides - Kahvinkeitin
Vaikka kyseessä onkin kahvinkeitin, jonka perimmäinen tarkoitus on tehdä kaikki puolestasi, niin olemassa muutama vinkki siihen miten kahvista saadaan vieläkin parempaa. Olemme jakaneet vinkit kolmeen kategoriaan, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan.
PERUSTASO Tällä reseptiikalla valmistat 2-3 kupillista kahvia. Jos juojia on enemmän, niin voit valmistaa pari satsia.
1. OSTA TUORETTA JA VASTAJAUHETTUA ERIKOISKAHVIA , niin olet jo pitkällä!
2. MITTAA 6-7 RUOKALUSIKALLISTA KAHVIA ja laita ne suodattimeen. Annostele hieman enemmän, jos käytät tummaksi paahdettua kahvi ja hieman vähemmän, jos käytät vaaleapaahtoista.
3. TÄYTÄ VESISÄILIÖ viidellä desilitralla vettä ja käynnistä!
EDISTYNYT
1. PUNNITSE KAHVI sen sijaan, että luottaisit mittalusikkaan. Hyvä nyrkkisääntö on 6-7 g kahvia per 100 g vettä. Vastaavasti puoleen litraan vettä
käytät 30-35 g kahvia.
2. SEKÄ KAHVIN ETTÄ VEDEN HUOLELLINEN MITTAAMINEN luo parhaat edellytykset erittäin onnistuneelle uutolle!
3. SUOSITTELEMME korkealaatuisia paperisuodattimia. Valkaistusta suodatinpaperista irtoaa kahviin vähemmän "paperin" makua.
ALL IN
1. INVESTOI MYLLYYN ja osta kahvi aina papuina. Vastajauhettu maistuu aina parhaalta!
2. JAUHA KAHVI oikeaan karkeuteen. Hyvänä lähtökohtana voi pitää karkeutta, jossa on silminhavaittavia partikkeleita. Paikallisesta hyvästä kahvilasta voi aina kysyä myös vinkkejä. Mallia voi ottaa myös vastaavasta valmiiksi suodatinjauhetusta kahvista. Ja kokelilemalla se paras lopputulos aina lopulta löytyy. Liian karkeaksi jauhettu kahvi maistuu yleensä hieman vetiseltä.
3. PARAS KOTIVINKKIMME on käynnistää kahvinkeitin ja antaa veden tippua hetken aikaa ja sammuttaa sitten keitin. Odota noin 30 sekuntia ja aloita keittäminen uudelleen. Tätä kutsutaan sanalla blooming ja se lisää kahviin makua ja täyteläisyyttä.
4. MAAILMA ON TÄYNNÄ VALMIITA RESEPTEJÄ, mutta hauskuushan piilee luonnollisesti oivaltamisessa ja uuden löytämisessä! Uskalla rohkeasti kokeilla uutta ja muista, että ei tämä niin vakavaa ole : )
SNABBGUIDE
DOSERA BRYGGKAFFE
Grundregeln när vi ska brygga och dosera kaffe är att använda 6 gram kaffe på deciliter vatten. Vare sig du doserar du för bryggkaffe, french press, Chemex, V60 eller Aeropress kan du använda dessa riktlinjer. Här är ett enkelt diagram som visar hur mycket kaffe vi kan använda per deciliter vatten.
BÄSTA BRYGGKAFFET
BRYGGUIDE
Kaffebryggare
Trots att det är en automatisk maskin så finns det knep för att brygga den allra godaste koppen kaffe. Vi har delat upp vårt recept i tre olika nivåer, så att du ska hitta något som passar dig och den utrustning du har hemma, men också för att du ska våga prova på något lite mer avancerat!
BRYGGUIDE
AEROPRESS
Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på resan eller utfkykten, eller helt enkelt bara vill ha en riktigt god kopp kaffe.
HITTA DITT NYA FAVORITKAFFE
- SINGLE ORIGIN
- BRYGGKAFFE
- Espresso
Brygguide
Hario V60
En serie högklassiga filterhållare som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Konens lutning, det stora hålet i botten och de skruvade ribborna längs kanterna ger en perfekt bryggning och en fenomenal kopp kaffe.
BRYGGUIDE
Espresso
För många en snabb, besk och tuff kick på morgonen. För andra en känslig produkt med fina, friska smaker. En bryggmetod som öppnar en värld av smaker, tävlingar och tekniker.
brygguide
chemex
Detta är bryggmetoden där form möter funktion, stil möter smak och upplevelse möter ögongodis. Lika älskad för sitt utseende som för sitt sätt att brygga kaffe. Möjligheten att brygga ner i samma karaff som kaffet serveras i gör den ensam i sitt slag.
BRYGGUIDE
MATCHA
Denna tidlösa och eleganta dryck har nu tagit plats i smakvärldens strålkastarljus. Det finns ingen motsvarighet. Vi dricker vår matcha klassiskt samt varm eller kall med mjölk.