Enveritas varmistaa yhtäläiset oikeudet myös pienviljelijöille

Me Johan & Nyströmillä haluamme tukea ja parantaa ympäristön kannalta paremman kahvintuotannon edellytyksiä ympäri kahvimaailmaa. Tämä on meidän missiomme! Kyse ei ole siis ainoastaan paremmasta kahvista, vaan kahvi on keino, jolla voidaan saavuttaa parempia asioita niin ihmisille kuin ympäristöllekin.

Enveritas on pientuottajien puolella

Laadukkaan ja kestävästi tuotetun kahvin saaminen markkinoille sitä arvostaville ostajille ei aina ole itsestäänselvyys pientuottajille. Aina on toki olemassa sertifikaatteja, jotka osoittavat miten kahvi on tuotettu, mutta ymmärrettävästi niillä on aina hintansa ja usein se tarkoittaa pientuottajille mahdotonta yhtälöä. Lisäksi pientuottajien tilat sijaitsevat usein kaukana pääteiltä, joka myös omalta osaltaan tekee seurannasta hankalaa.

Tässä vaiheessa Enveritas astuu mukaan kuvioihin. Yhdessä Enveritaksen kanssa nostamme esiin kaiken sen arvokkaan työn, jota pientuottajat ovat tehneet ja autamme heitä myös jatkamaan tärkeän työn tekemistä. Heidän tapansa toimia ja heidän tuotteensa ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan, että kahvintuotanto tukee ympäristön hyvinvointia sekä nyt että tulevaisuudessa. Ja me mielellämme maksamme tästä syntyvät kulut!

Mutta miten?

Enveritas on luonut helpon ja tehokkaan tavan toteuttaa yksityiskohtainen arviointi kahvitilasta ja sen toimintamallista. Ympäristön nykytilan sekä tulevaisuuden lisäksi Enveritas varmistaa myös, että paikallisessa kahvituotannossa noudatetaan paikallisia määräyksiä ja lakeja. On erittäin tärkeää, että kahvituottajat ovat osa toimivaa ja oikeudenmukaista paikallista yhteisöä. Toimintaa arvioidaan konkreettisesti paikan päällä käymällä, joka on osa tärkeää dialogia. Lisäksi myös ilmasta tehtävästä arvioinnista on tullut tärkeä työkalu, kun valvotaan paikannusta, ympäristön hyvinvointia ja sen kehitystä. Kaikki tieto ja osaaminen jaetaan avoimesti osapuolten kesken, jotta toimiviksi havaitut käytännöt voidaan jakaa viljelijöiden kesken ja vastaavasti kehityskohteille voidaan asettaa yhteisiä tavoitteita.

Kaikki hyötyvät avoimuudesta

Uskomme vahvasti dialogin voimaan osapuolten välillä. Kun kaikki tietävät mitä tehdään ja miksi, niin saavutetaan onnistumisia. Enveritas luo hyvät puitteet onnistumiselle siinä, että kahvituotanto alkaa askel askeleelta muuttumaan ympäristön kannalta parempaan suuntaan. Onnistumisen kannalta äärimmäisen tärkeää on myös se, että ihmiset ja yhteisöt, jotka saavat kahvista elantonsa voivat hyvin.   

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →