Vinkit parempaan kahviin

Brew guide - Espresso

Toisille pikainen ja tuju lääke akuuttiin kahvintarpeeseen aamulla. Toisille moniulotteinen makuelämys kaikkine nyansseineen. Espresso yhdistyy kaikki tämä sekä paljon muuta. Makujen kirjo, kaikki erilaiset valmistamisen detaljit sekä kilpaileminen. Me yksinkertaisesti rakastamme hyvää espressoa.

Tässä ovat tärkeimmät pilarimme, kun kyse on todella hyvästä espressosta.

1. CLEAN MACHINE - Puhdas asema on ehdottoman välttämätön espressoa keitettäessä, jätämme espressokeittimen aina samaan kuntoon kuin aloittaessamme valmistuksen.

2. HUUHTELE RYHMÄN PÄÄ - Huuhtele espressokoneen ryhmäpää painamalla ja antamalla veden virrata 1-2 s. Tämä huuhtoo pois jumiutuneen kahvinAlkaen edellinen panimo. 

3. KAHVIKUPIN TYRMÄYS - Jätämme kahvikupin aina kahvinkeittimen kahvaan. Syynä tähän on se, että kahvan on aina oltava lämmin ja että panimopäässä sijaitsevat kumitiivisteet eivät saa kuivua yhtä nopeasti. Pyyhi siksi kahvikuppi ja pyyhi kahva pyyhkeellä ennen keittämisen aloittamista.

4. ESPRESSOKAHVIN JAUHAMINEN - Jauha espressokahvit aina juuri ennen keittämistä. Varmista, että sinulla on täysi hallinta siitä, kuinka monta grammaa kahvia keität kahvisi. Mieluiten hiomakoneen ajastintoiminnon avulla tai vaa'an avulla. Suosittelemme 18-20 g kahvia tuplaespressoa varten.

5. TAMPA - Paina peukalointita varovasti. Suora ja tasainen paine, noin 15 kg.

6. ASETA KAHVA KONEESEEN - Aseta kahva espressokeittimeen ja käynnistä vesi heti. Jos kahvin kanssa valmistettu kahva on koneessa keittämättä, kahvi voidaan helposti polttaa, koska ryhmän pää on usein erittäin kuuma.

7. KEITÄ ESPRESSO - Espresson tulisi olla kirkas 18-20 g:ssa kahvia 25 sekunnissa Alkaen painamalla painiketta. Jos haluat olla varovainen, voit käyttää vaakaa punnitsemaan keitettyjen kahvien määrän. Tuplaespressoa varten sen pitäisi olla noin 40-43 g kupissa. 

PIKAOPAS

SUODATINKAHVIN ANNOSTELU

Perussääntö kahvin valmistuksessa on käyttää 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Tämä toimii hyvänä lähtökohtana annostelulle oli sinulla sitten perinteinen kahvinkeitin, French Press, Chemex, V60 tai Aeropress.

Lue oppaamme

Brew guide

Kahvinkeitin

Vaikka kyseessä onkin keitin, joka valmistaa kahvin automaattisesti, niin on paljon pieniä juttuja joiden avulla kahvista saa vielä parempaa. Tsekkaa ohjeemme, jotka on jaettu kolmeen eri osaan.

Lue oppaamme

Brew guide

AEROPRESS

Täydellinen niille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue oppaamme

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue oppaamme

Brew guide

Espresso

Toisille se edustaa intensiivisen makuista, nopeaa helpotusta kofeiinivajeeseen. Toiselle se voi olla maultaan moniulotteinen ja jopa hienostunut. Makujen kirjo, kilpailut ja erilaiset tekniikat. Kaikkea tätä on nykyaikainen espresso!

Lue oppaamme

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue oppaamme

Brew guide

MATCHA

Maultaan täysin uniikki matcha on nyt suositumpaa kuin koskaan! Me rakastamme matchaa klassiseen tapaan kuumana sekä kylmänä maidon kanssa.

Lue oppaamme