Vinkit parempaan kahviin

Brygguide-Matcha

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisenä. Juomme matcha Classicin sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukas, vaan myös täynnä antioksidantteja ja joitakin kaikkein terveellistä voit juoda teetä tavalla.

1 kuppi
1,5 g matchaa
80 g vettä

1. KUUMENNA ASTIA - Täytä matcha kulhoon noin 1/3 kuumaa vettä. Sijoita chaseneli tietty matcha-vispilä, kulhoon pehmentämään vispilän kärjet. Kun kulhoon on tullut tarpeeksi lämmin, kaada kuuma vesi pois. Kuivaa sitten kulho ja aseta vispilä kulhon sivuun.

2. PUNNITSE OTTELU Tarvitset 1,5 g matchaa, eli noin teelusikallisen. Matcha kannattaa siivilöidä mahdollisten paakkujen poistamiseksi. 

3. LISÄÄ VESI - Matchan sijaan voit lisätä siihen ensin noin 10 g kylmää vettä. Kun matcha sekoitetaan kylmään veteen, mahdolliset kokkareet katoavat. Lisää sitten loput vedestä, noin 70 g vettä, jonka lämpötila on noin 80.C. matchan lämpötila laskee jo lisätyn kylmän veden kautta juomakelpoiseen lämpötilaan.

4. BEAT THE MATCHA – Käyttää chasen oikea tapa on taidetta. Yleensä sanotaan, että haluat sekoittaa vispilä kuvio, joka muistuttaa W, tällä tavalla voi onnistua luomaan paksu vaahto kansi hienoja kuplia.

 

MATCHA LATTE 

1,5 g matchaa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. SHADYlämmitä maito ja kaada joukkoon pikku hiljaa.
2. VOITTAAjotta se sekoittuu hyvin.

 

ISMATCHA LATTE

1,5 g matchaa
150 g maitoa
Käytä vähän sokeria, jos pidät makeasta

1. LETKUkaikissa ravistimessa ja ravista perusteellisesti.
2. KAADAlasiin jään kanssa. Voilá!

PIKAOPAS

SUODATINKAHVIN ANNOSTELU

Perussääntö kahvin valmistuksessa on käyttää 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Tämä toimii hyvänä lähtökohtana annostelulle oli sinulla sitten perinteinen kahvinkeitin, French Press, Chemex, V60 tai Aeropress.

Lue oppaamme

Brew guide

Kahvinkeitin

Vaikka kyseessä onkin keitin, joka valmistaa kahvin automaattisesti, niin on paljon pieniä juttuja joiden avulla kahvista saa vielä parempaa. Tsekkaa ohjeemme, jotka on jaettu kolmeen eri osaan.

Lue oppaamme

Brew guide

AEROPRESS

Täydellinen niille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue oppaamme

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue oppaamme

Brew guide

Espresso

Toisille se edustaa intensiivisen makuista, nopeaa helpotusta kofeiinivajeeseen. Toiselle se voi olla maultaan moniulotteinen ja jopa hienostunut. Makujen kirjo, kilpailut ja erilaiset tekniikat. Kaikkea tätä on nykyaikainen espresso!

Lue oppaamme

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue oppaamme

Brew guide

MATCHA

Maultaan täysin uniikki matcha on nyt suositumpaa kuin koskaan! Me rakastamme matchaa klassiseen tapaan kuumana sekä kylmänä maidon kanssa.

Lue oppaamme