PAREMPAA KAHVIA

TÄRKEIMMÄT KUMPPANIMME

Tärkeimmät kumppanimme löytyvät Coffee belt :iksi nimetyltä vyöhykkeeltä, joka sijaitsee päiväntasaajalta 20 leveysastetta pohjoiseen ja etelään. Alue kattaa mm. Väli- ja Etelä-Amerikan sekä Afrikan.

Kahvinviljelyyn sekä sadon oikea-aikaiseen keräämiseen liittyy valtava määrä osaamista ja käsityötä. Siinä on itse asissa paljon samaa kuin viininviljelyssä. Ennen kuin satoa voidaan aikanaan kerätä taimena istutetusta kahvipensaasta, niin se on tarvinnut paljon huolenpitoa matkallaan. Sato kerätään ensisijaisesti käsin, mutta myös huolellisesti suunniteltua koneellista keräämistä käytetään, jolloin se ei kerätessä vahingoita herkkää kasvia.

Kohokohtia paahtimollamme ovat aika ajoin tapahtuvat tuottajiemme vierailut, jolloin kaikki ovat paikalla ja keskustelemme sekä kuulemme kumppaneidemme ajatuksia kahvista ja kahvin kestävämmästä tulevaisuudesta – ja toki juomme tietenkin yhdessä kahvia. 

MIGUEL & GUILLERMO MENENDEZ

Menendez Family Farms, El Salvador

Olemme ostaneet kahvia Menendezin perheeltä noin 15 vuoden ajan. Samalla kun me olemme kasvaneet vuosien varrella, niin on ollut hienoa seurata myös heidän kasvuaan. On ollut ajanjaksoja jolloin useat tuottajat ovat jopa luopuneet tiloistaan, mutta Menendezit eivät ole pelkästään sinnitelleet vaan ovat investoineet sekä rakentaneet puitteita kasvulle.

CROCEN PERHE

FAF Coffees, Brazil

Ostimme ensimmäiset kahvimme FAF Coffee:lta vuonna 2010. Muutama vuosi tästä eteenpäin esittelimme meidän FAF:ilta tulevan Brazil Fortaleza -kahvimme, josta on tullut vuosien saatossa erittäin rakastettu kahvi valikoimissamme. FAF:in tavassa innovoida uusia toimintamalleja on jotain ainutlaatuista. Heidän kestävän viljelyn mallitiloistaan kuullaan vielä varmasti alalla lisää tulevaisuudessa.

@FAFcoffees@fafcoffees

Lue lisää

BEN & KRISTY CARLSON

Long Miles Coffee Project, Burundi & Kenya

Olemme jo vuodesta 2014 asti ostaneet kahvia Long Miles Coffeelta, joka sai alkunsa vuonna 2011, kun Ben ja Kristy muuttivat Burundiin ja havahtuivat miten surkeassa tilassa maan kahvituotanto oli. He tiesivät, että maan kahvissa oli potentiaalia ja kiinnostus siihen oli jo olemassa kansainvälisten kahviostajien keskuudessa. He siis perustivat Long Miles Coffeen, jotta alueen viljelijät, potentiaali ja erikoiskahvipaahtimot vuosien päästä kohtaisivat toisensa.

@longmilescoffee@longmilescoffee

Lue lisää

CRACIANO CRUZ

Panama

Meidän yhteinen taival ulottuu kauas Johan & Nyströmin historiaan. Graciano on aina ollut oman tiensä kulkija ja uskonut vahvasti kahveihinsa ja nyt, kun hänen kahveistaan maksetaan huippukorkeita kilohintoja, on helppo sanoa hänen olleen todellinen visionääri ja aikaansa edellä.

@graciano.cruz@gracianocruz17

WICHO VALDEZ

Guatemala

Luis ”Wicho” Valdés on toisen polven kahvintuottaja Santa Isabelin tilalla Guatemalassa. Yhteistyömme alkoi jo vuonna 2014 ja hänen kahvinsa ovat vuosi toisensa jälkeen erittäin korkealaatuisia. Wichon kahvit ovat tulleet valikomissamme tutuiksi sekä Single Origin -kahveina että osana joitain sekoituksia.

Luis Alberto Balladarez

Nicaragua

We have had the pleasure of working with Luis since 2010, making him one of the producers we have worked with the longest. Despite many years together, it never gets boring - quite the opposite actually! Luis impresses and surprises us time after time again and his coffee maintains an incredibly high quality - year after year. It is such an amazing gift to be working with a producer who retains his curiosity, never loses the will to develop, and works hard to always deliver the best.

ESITTELYSSÄ

JONAS HULT, Raakakahviostaja

Ostofilosofiamme perustuu laatuun ja ihmissuhteisiin – Jonaksen tehtävä on varmistaa tämä käytännön tasolla.

”Olen ollut J&N:llä kohta kymmenen vuotta. Kahvin ostaminen on paljon muutakin kuin uusien satojen ”cuppaamista”, sillä kahviostajan työssä aikaa kuluu paljon esimerkiksi tuottaja- ja muiden sidosryhmäsuhteiden ylläpitoon, laadulle asetettujen tavoitteiden seurantaan sekä volyymiennusteiden arviointiin. Parasta työssä on ehdottomasti tiiviit suhteet tuottajiin, joista monien kanssa on tehty töitä jopa kymmenen vuoden ajan. On ollut mahtavaa nähdä miten tuottajat ovat kasvaneet ja kehittyneet meidän kanssa samassa tahdissa. Yksi haaste työssäni on saada ihmiset ymmärtämään, että kestävästi tuotettu kahvi maksaa enemmän – ja sen ehdottomasti pitääkin maksaa enemmän. Haastavia ovat myös asiat joihin ei itse erityisesti pysty vaikuttamaan eli sääilmiöt, logistiset haasteet ja byrokratia.

Parempi kupillinen kahvia tarkoittaa minulle sitä, että se on toimitusketjun jokaiselle toimijalle oikeasti parempi tavalla, joka luo edellytykset tehdä seuraavasti kupillisesta vielä edellistäkin parempi. Maku tottakai kertoo myös paljon kahvista ja siitä, että matkan varrella on tehty paljon oikeita asioita. Ja tottahan kahviin liittyy aina se, että kahvi maistuu parhaalta hyvässä seurassa ja oikeassa hetkessä nautittuna.”

Jonas Hult, raakakahviostaja vuodesta 2009

Lue lisää

FILOSOFIA & VISIOMME

Yksinkertaisimmillaan meillä voisi olla vain visio parhaan makuisesta kahvista, mutta koska parhaan makuisen kahvin taustalla on pitänyt tehdä niin monta asiaa oikein, niin meillä on visio kaikille paremmasta kahvimaailmasta.

Lue lisää

Tilaa kahvejamme kotiisi

Meillä on neljä eri kahvikategoriaa. House-sarjasta löytyvät tutut maut ja ekslusiivisesta Prime-sarjasta löytyvät ne kaikista parhaat kahvit. Näiden välistä löytyvät vielä Flavours ja Farmers -sarjat.

Osta nyt

brew guides

Tästä löydät meidän perusteelliset oppaat hyvän kahvin valmistamiseen. Oppaissa käydään läpi myös jauhatuskarkeuden tärkeys, jos kahvi jauhetaan itse. Kahvin määrä suhteessa vesimäärään on myös erittäin tärkeässä roolissa.

Lue lisää