JOHAN & NYSTRÖM

DIRECT TRADE

Me haluamme, että yhä useammalla on mahdollisuus valita parempaa ja kestävällä tavalla tuotettua kahvia. Jotta valinnan tekeminen olisi helppoa, niin toimitusketjun läpinäkyvyys on kaiken perusta.

Meidän tehtävämme on pitää huoli siitä, että läpinäkyvyyden edellytykset täyttyvät. Direct Trade -hankintamallin kautta teemme juuri tätä työtä, mutta nyt haluamme erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että mitä Direct Trade käytännössä tarkoittaa.

Kaikessa ostamassamme kahvissa täyttyvät kolme peruselementtiä: laatu, kestävyys sekä oikea hinta. Näiden lisäksi pyrimme aina luomaan läheisen, molemminpuolisen suhteen, jossa yhdessä tuottajien kanssa arvioimme kahvin, suunnittelemme yhdessä tulevaa sekä pyrimme kaikin tavoin tukemaan toistemme toiminnan kehittymistä.

Haluamme nostaa rimaa entisestään Direct Traden suhteen ja olemme päättäneet kehittää erityisesti pitkäaikaisia suhteita ja tehdä niistä entistä läheisempiä.

DIRECT TRADE KRITEERIMME

1. PITKÄAIKAISUUS

Jotta voimme kutsua jotain tiettyä kahvia Direct Trade -kahviksi, niin meidän on tullut ostaa sitä samalta tuottajalta vähintään kolmen vuoden ajan. Onnistunut sato on helppoa myydä. Jos saamme ostettua samalta tuottajalta toisen onnistuneen sadon seuraavana vuonna, niin odotukset alkavat todella nousta, mutta jos tuottajalta saadaan vielä kolmaskin laadukas sato peräkkäin, niin voimme varmuudella sanoa, että nyt olemme tekemisissä todellisen ammattilaisen kanssa.


Tavoitteenamme on ostaa mahdollisimman paljon kahvia mahdollisimman harvalta tuottajalta. Emme tarkoita tällä etteikö kahvimaailmasta löytyisi satoja ja taas satoja mielenkiintoisia tuottajia, vaan tarkoitamme, että haluamme luoda pysyviä ja pitkäaikaisia kumppanuuksia sen sijaan, että ostaisimme kultakin tuottajalta erän silloin ja toisen tällöin.


Me ostamme kahvin jo kauan ennen kuin se korjataan kypsänä satona. Näin toimimalla sekä me että tuottaja turvaamme tietyn hinnan ja volyymin. Taloudellinen turva luo tuottajille mahdollisuuden kehittää ja investoida toimintaansa, joka myöhemmin nostaa taas omalta osaltaan kahvin laatua.

2. LÄHEISET SUHTEET

Olemme jatkuvasti yhteydessä tuottajiimme. Tiedämme aina mistä kahvit tulevat ja ketä toimijoita on mukana toimitusketjussa. Ja jos pandemia-ajasta voi jotain positiivista nostaa esille, niin etäyhteyksien yleistyminen on tehnyt yhteistyöstä tuottajien vielä entistäkin tiiviimpää.


Myös Direct Tradessa on välikäsiä toimitusketjussa, mutta oleellista on, että niitä käytetään silloin kun ne tuottavat lisäarvoa toimitusketjuun. Tällaisia ovat esimerkiksi rahoitukseen liittyvät kumppanit sekä kumppanit joiden avulla tavoitamme uusia tuottajia vaikkapa Kolumbiassa tai Etiopiassa.


Vaikka etätapaamisista onkin tullut arkipäivää, niin missään nimessä ne eivät voi koskaan korvata oikeita tapaamisia. Siksi aiomme myös tulevaisuudessa tavata tuottajiamme myös paikan päällä.

DIRECT TRADE WITH

FAF COFFEES

Olemme ostaneet FAF Coffeen kahveja jo vuodesta 2010 ja Brazil Fortaleza on ollut yksi rakastetuimmista kahveistamme jo vuodesta 2013 asti. Ostamme FAF:ilta noin 38 tonnia kahvia vuosittain. Tämä tarkoittaa noin kahta kontillista ja säkkeinä se on 640 raakakahvisäkkiä. Ostamme heiltä useita eri eriä joita käytämme Seasonal Origin ja Limited Edition -kahvien lisäksi myös suodatin- ja espressosekoituksiimme.

DIRECT TRADE WITH

LONG MILES COFFEE

Olemme jo vuodesta 2014 asti ostaneet kahvia Long Miles Coffeelta, joka on Ben & Cristy Carlsonin erittäin mielenkiintoinen kahviprojekti. Se sai alkunsa vuonna 2011, kun Ben ja Kristy muuttivat Burundiin ja havahtuivat miten surkeassa tilassa maan kahvituotanto oli. He tiesivät, että maan kahvissa oli potentiaalia ja kiinnostus siihen oli jo olemassa kansainvälisten kahviostajien keskuudessa. He siis perustivat Long Miles Coffeen, jotta alueen viljelijät, potentiaali ja erikoiskahvipaahtimot vuosien päästä kohtaisivat toisensa.

DIRECT TRADE WITH

THE MENENDEZ FAMILY

Se on yli 15 vuotta, kun aloitimme ostamaan kahvia Menendezista ja meistä, tämä on todella kuva, kuinka kahvia on vaihdettava. Kuten yhtiö on kasvanut, Menendezin volyymimme ovat tehneet samoja. Kerrallaan yhä useammat tuottajat luopuvat maatiloistaan, he eivät ole pelkästään hallinnoineet vaan myös investoineet ja rakentaneet tulevaisuutta.

DIRECT TRADE WITH

LUIS Balladarez

Yhteistyömme Luisin kanssa alkoi vuonna 2010 ja hän on yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneistamme. Emme voi muuta kuin vuosi toisensa jälkeen ihmetellä Luisin tekemää kovaa työtä, uteliaisuuden määrää, halua kehittyä sekä hänen nöyrää suhtautumistaan kahvia kohtaan. Hänen kahviensa laatu pysyy hämmästyttävän korkeana vuodesta toiseen.

DIRECT TRADE WITH

GRACIANO CRUZ

Johan & Nyströmin ja Graciano Cruzin yhteinen taival ulottuu kauas Johan & Nyströmin historiaan. Kun aikoinaan Graciano ensimmäisiä kertoja esitteli pienpaahtimoiden ostajille Natural ja Honey –prosessoituja kahveja, niin aika moni pudisteli ihmeissään päätään. ”Eihän panamalaisen kahvin tällaiselta kuulu maistua”, ihmeteltiin ääneen. Graciano kuitenkin uskoi vahvasti kahveihinsa ja nyt, kun useat tuottajat seuraavat hänen jalanjälkiään ja näistä kahveista maksetaan huippukorkeita kilohintoja, on helppo sanoa hänen olleen aikaansa edellä.

We continue to update this page continuously as our Direct Trade work progresses. #bettercoffeetothepeople