Brew guide

Chemex

Chemex on panimomenetelmä, jossa muoto kohtaa toimivuuden ja tyyli kohtaa maun. Yhtä rakastettu ulkonäöstään kuin kahvin valmistustavasta. Mahdollisuus keittää samassa kannussa, jossa kahvi tarjoillaan, tekee menetelmästä ainutlaatuisen.

Reseptit: 6 kuppia
Kahvi: 45 g
Vesi: 750 g 95 °C
Hionta: Karkeaksi jauhettu kahvi, hienosäädä aina jauhatusastetta käyttämäsi kahvin mukaan.
Haudutusaika: 4.30 – 5.00 min

  1. Huuhtele suodattimen läpi välttääksesi paperin maun ja lämmittääksesi kannun. Muista kaataa kannun pohjalle kerääntyvä vesi pois – muuten tämä on klassinen aloittelijan virhe!

  2. Laita 45 g kahvia suodattimeen ja tasoita kahvin pinta. Käytä vastajauhettua kahvia ja osta mylly, jotta kahvi voidaan jauhaa heti haudutuksen yhteydessä. Varmista, että jauhatus on hieman karkeampaa kuin keitetty kahvijauhe ja punnita sekä vesi että kahvi vaa'alla.

  3. Aseta koko Chemex vaa'alle ja nollaa se ennen kaatamisen aloittamista. Kaada sitten 150 g vettä ja pyöritä Chemexiä lempein pyörivin liikkein noin 3 sekunnin ajan.

    Tämän asian ymmärtämiseksi voit ajatella kuumaa suklaata: jos sekoitat suklaajauheen suoraan kaiken maidon kanssa, muodostuu paljon kokkareita. Jos sekoitat sen sijaan puoleen maidosta, sekoita ja kaada loput maidosta, kaikki jauhe sekoittuu nesteeseen. Sama asia, jonka haluat saavuttaa täällä, kahvilla.
  4. Varmista, että vesi on oikean lämpöistä, noin 95 °C. Anna sitten kahvin kukoistaa noin 45 sekuntia. Tämä lisää makua, pehmeyttä ja kokemusta. Kaikki on paremmin, jos olet varovainen keittäessäsi kahvia!

  5. Jatka veden kaatamista, kunnes olet saavuttanut noin 500 g. Varmista, että kaada tasaisesti, levitä vettä koko pedin päälle ja vältä kaatamista reunoja pitkin.

  6. Keskeytä kaataminen noin 30 sekunniksi ja jatka sitten kaatamista, kunnes olet saavuttanut 750 g. Kun kaikki vesi on valunut läpi, haudutus on valmis. Suosittelemme, että annat kahvin jäähtyä muutama aste ennen kuin nautit siitä, jolloin kaikki kahvin maut näkyvät entistä enemmän. Juo ja nauti!

OHJEET SUODATINKAHVIN

ANNOSTELUUN

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.

Lue lisää

Brew guides

Kahvinkeitin

Usein ajatellaan, että kahvinkeitin tekee sellaisen kahvin kuin se tekee eikä lopputulokseen voi juuri vaikuttaa. On kuitenkin monia juttuja joilla voit parantaa myös tavallisella kahvinkeittimellä valmistetun kahvin makua. Olemme tehneet ohjeet kolmelle eri tavalle ”virittää” kotikeitintäsi. Valitse näistä itsellesi sopivin.

Lue lisää

Brew guide

Aeropress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue lisää

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue lisää

Brew guide

Espresso

Joillekin espresso on nopeasti nautittu lääke akuuttiin kofeiinivajeeseen, mutta hyvä espresso voi olla niin paljon muutakin. Toisesta ääripäästä löytyy tasapainoinen sekä miellyttävän raikas ja hapokas espresso, joka avaa ihan uuden espressomaailman kilpailuineen ja lukuisine tekniikoineen. Me rakastamme espressoa sen kaikissa muodoissa!

Lue lisää

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue lisää

Brew guide

MATCHA

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisenä. Juomme matcha Classicin sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukas, vaan myös täynnä antioksidantteja ja joitakin kaikkein terveellistä voit juoda teetä tavalla.

Lue lisää