Brew guide

SUODATINKAHVIN ANNOSTELU

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Kahvimitoissa ei ole varsinaista standardia eli ne antavat kyllä oikean suunnan, mutta täysin tarkkoja ne valitettavan harvoin on.

Myös ruokalusikkaa voidaan käyttää mittana paremman puutteessa, mutta tarkka grammamäärä väistämättä kärsii. Etuna minkä tahansa mitan käytössä verrattuna summittaiseen kaatamiseen on se, että kun oikea määrä tiedetään, niin se voidaan toistaa ja näin pitää kahvin maku halutunlaisena. Kahvivaaka tai keittiövaaka on kuitenkin ehdottomasti paras väline kahvin mittaamiseen.

Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje.

Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ruokalusikkaa käytettäessä mitattu määrä ei ole painoltaan täysin tarkka.

Vesi: 1 dl = 100 g 
Kahvi: 1 rkl = 6 g 

 

Vettä   Kahvia rkl        Keittimen mitta-asteikko

100 g     6 g     1 rkl
200 g   12 g     2 rkl
300 g   18 g     3 rkl
400 g   24 g     4 rkl
500 g   30 g     5 rkl     ”4 kuppia”
600 g   36 g     6 rkl
700 g   42 g     7 rkl
750 g   45 g     7,5 rkl  ”6 kuppia”
800 g   48 g     8 rkl
900 g   54 g     9 rkl
1000 g 60 g     10 rkl   ”8 kuppia”

OHJEET SUODATINKAHVIN

ANNOSTELUUN

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje. Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta.

Lue lisää

Brew guides

Kahvinkeitin

Usein ajatellaan, että kahvinkeitin tekee sellaisen kahvin kuin se tekee eikä lopputulokseen voi juuri vaikuttaa. On kuitenkin monia juttuja joilla voit parantaa myös tavallisella kahvinkeittimellä valmistetun kahvin makua. Olemme tehneet ohjeet kolmelle eri tavalle ”virittää” kotikeitintäsi. Valitse näistä itsellesi sopivin.

Lue lisää

Brew guide

Aeropress

Täydellinen heille, jotka haluavat kompaktit välineet vaikka matkalle mukaan. Tai sitten haluat vain valmistaa todella hyvän kupillisen kahvia.

Lue lisää

Brew guide

Hario V60

Kahvimaailmassa jo lähes ikoninen suodatinkartiosarja, jonka ominaisuuksia ei suotta kiitellä. Kartion malli, tarkkaan mitoitettu reiän koko sekä kierteytetty sisäseinämä tekevät tästä varman valinnan, kun haluat täydellisen uuton.

Lue lisää

Brew guide

Espresso

Joillekin espresso on nopeasti nautittu lääke akuuttiin kofeiinivajeeseen, mutta hyvä espresso voi olla niin paljon muutakin. Toisesta ääripäästä löytyy tasapainoinen sekä miellyttävän raikas ja hapokas espresso, joka avaa ihan uuden espressomaailman kilpailuineen ja lukuisine tekniikoineen. Me rakastamme espressoa sen kaikissa muodoissa!

Lue lisää

Brew guide

chemex

Chemexillä kahvia valmistettaessa yhdistyy upeasti käytettävyys, tyylikkyys ja kannun ajaton muotoilu. Yhtä rakastettu niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Tärkeä käytännöllinen ominaisuus on se, että kahvi valmistetaan ja tarjoillaan samassa upeassa lasikannussa.

Lue lisää

Brew guide

MATCHA

Tämä ajaton ja tyylikäs juoma on nyt ottanut paikkansa makumaailman valokeilassa. Vastaavaa ei ole. Matchassa pääset nauttimaan vihreän teen lehdistä täydellisenä. Juomme matcha Classicin sekä kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Matcha ei ole vain uskomattoman maukas, vaan myös täynnä antioksidantteja ja joitakin kaikkein terveellistä voit juoda teetä tavalla.

Lue lisää