Espresso

House-sarja on meidän jokapäiväisen tekemisemme ytimessä. Laadultaan erikoiskahveiksi luokitellut kahvit tulevat tuottajilta, joiden kanssa olemme tehneet töitä jo pitkään ja heidän kahviensa laatu puhuu puolestaan. Monipuolisen sarjan kaikilla sekoituksilla on tunnistettava uniikki makuprofiili ja siksi uskallammekin väittää, että tästä kahvisarjasta löytyy varmasti suosikki lähes jokaiselle. Sekoituksien alkuperät ja reseptit vaihtelevat satokausien mukaan. Paahtamalla aina tuoreinta satoa kahvimme ovat koko ajan parhaimmillaan vuodenajasta riippumatta ja eron huomaat kupissasi. Sarja pitää sisällään useita suodatin- ja espressokahveja yhtälailla papuina kuin jauhettunakin.

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ LIITTYEN ESPRESSOON

Oleellisin ero on siinä, että espresso on tarkoitettu valmistettavaksi espressolaitteella ja suodatinkahvi vastaavasti suodatinlaitteella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvit on valittu valmistustapaa silmällä pitäen ja paahtoprofiili on optimoitu tietylle valmistustavalle. Toki on myös kahveja, jotka sopivat molemmille valmistustavoille.

Vi tycker att alla våra espresso passar bra med mjölk, men F.T.O. är ett väldigt bra val! Den ger en fyllig, rund smak med massor av choklad och lite torkad frukt. Eller så väljer du Fundamental med lite modernare smakprofil om du känner dig lite mer äventyrlig.

Det beror på vad man menar med "starkare", men ja, det är en mer koncentrerad dryck med mer kaffe/ml vätska. Om du tänker på vilken dryck som innehåller mest koffein så är det ju lite att jämföra päron med bananer, eftersom man ofta dricker mer bryggkaffe än espresso. Det viktigaste för oss är ändå att båda är goda!

Espresso jauhetaan hyvin hienoksi. Hyvä lähtökohta voi olla esim 25 sekunnin valuma-aika eli säädä karkeutta tavoiteaikaa kohden ja sen jälkeen hienosäätö maistamalla. Kannattaa vilkaista myös blogistamme juttu jauhatuskarkeuksista.