Espressomyllyn puhdistus on tärkeä toimenpide, jolla varmistetaan, että kahvi maistuu aina mahdollisimman hyvältä. Tässä osiossa opastamme vaihe vaiheelta kuinka mylly pidetään puhtaana kahvirasvasta ja vanhan kahvin jäämistä, jotka lopulta alkavat heikentämään kahvin makua.
Tällä videolla opastamme vaiheittain espressomyllyn puhdistuksen:
Kerran viikossa suosittelemme puhdistamaan myllyn seuraavien ohjeiden mukaisesti:
- Sulje papusäiliön luukku säiliön juurelta, joka sulkee papusäiliön, kun se nostetaan pois paikoiltaan.
- Tyhjennä pavut riittävän suureen astiaan ja aseta papusäiliö takaisin paikoilleen ja avaa luukku.
- Jauha myllyn terien päälle jääneet kahvit pois.
- Mittaa korkillinen myllynpuhdistusrakeita (Grindz) ja jauha ne myllystä läpi.
- Irrota papusäiliö ja pese se miedolla pesuaineella. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa tarkasti. Älä pese papusäiliötä astiapesukoneessa.
- Kiinnitä papusäiliö takaisin, kun se on täysin kuiva.
- Kaada kahvipavut takaisin säiliöön ja jauha myllystä läpi sen verran kahvia, että kahvin joukossa ei enää ole myllynpuhdistusainetta.
- Lopuksi kalibroi mylly vielä ennen käyttöönottoa.
Myllyn perusteellinen puhdistus on myös ajoittain aiheellinen, mutta luonnollisesti kahvin volyymi vaikuttaa tiheyteen. Se voi olla mitä tahansa yhden kuukauden ja 12 kuukauden väliltä. Perusteellinen puhdistus vaatii myllyn terien irrotuksen eli jos tämä tuntuu jo aavistuksen liian haasteelliselta, niin teknikkomme voi myös tehdä sen puolestanne. Jos teet sen itse, niin alta löytyy hyvät ohjeet Mythos 1 -myllylle. .
Tarvitset seuraavat työkalut:
- Lenkkiavain 17mm
- Talttapääruuvimeisseli
- Ristipääruuvimeisseli
- Puhdistusharja
- Kärkipihdit
Videolla Eskil opastaa terien irrotuksen ja puhdistuksen vaihe vaiheelta: