Tänä vuonna Johan & Nyströmin joululahja ohjataan

Long Milesin aurinkokennoprojektiin Burundissa

Meidän jokaisen jouluun kuuluu yleensä tietyt omat perinteet, mutta yhteistä joulussa ympäri maailmaa on kanssaihmisten huomioiminen ja auttaminen. Joulu on siitä ainutlaatuista aikaa, että silloin hyvää halutaan jakaa usein myös oman lähipiirin ulkopuolelle.


Yhdessä voimme auttaa enemmän

Me Johan & Nyströmillä olemme aina halunneet joulun aikaan muistaa meidän tärkeimpiä kumppaneitamme eli kahvinviljelijöitä alkuperämaissa. Useissa kahvin alkuperämaissa arki on melko erilaista kuin täällä meillä ja monet asiat, jotka meille ovat itsestäänselvyyksiä eivät ole sitä kahvinviljelijöille. Yhdessä kuitenkin me kahvialan ihmiset voimme auttaa, ja juuri siitä joulussa on kyse!


Kahvisato lajitellaan iltaisin

Burundissa valoisa aika käytetään kahvimarjojen keräämiseen. Illan hämärtyessä päivän sato tuodaan Long Milesin käsittelyasemalle, jossa kahvimarjat lajitellaan, pestään ja kuivataan. Lajittelu tehdään täysin käsityönä ja se vaatii harjaantuneeltakin tekijältä erityistä tarkkuutta. Tähän aikaan illasta on jo täysin pimeää eli kaikki tarvittava valaistus tuotetaan sähköllä. Sähköä tarvitaan myös vesipumppuihin sekä mekaanisiin laitteisiin, joilla hedelmäliha irrotetaan kahvipavun ympäriltä.


Sähkö aiheuttaa päänvaivaa 

Sähkö tuotetaan dieselaggregaateilla ja usein polttoaineen saanti on epävarmaa ja lisäksi siitä on tullut koko ajan entistä kalliimpaa. Myöskään ympäristön kannalta sähkön tuottaminen aggregaatilla ei ole hyvä asia paikallisesti eikä globaalisti.


Ratkaisu aurinkosähköstä!

Yhdessä Long Milesin kanssa olemme käynnistäneet aurinkosähköprojektin, jossa käsittelyaseman katolle rakennetaan pieni aurinkovoimala. Aurinkosähkön ansiosta sähköä saadaan tasaisesti, edullisemmin sekä tietysti täysin fossiilivapaasti.


Noin 1,9€  (20 SEK) jokaisesta myydystä kilosta Joulukahvia lahjoitetaan tähän projektiin

Tämä on meille tärkeä projekti, sillä kahvinviljelijät ja -tuottajat ovat yksinkertaisesti tärkeimpiä kumppaneitamme ja näin joulun alla on juuri oikea hetki laittaa kaikki peliin! Tässä tarvitsemme myös teidän apuanne, sillä mitä enemmän joulukahvia paahdamme, niin sitä enemmän saamme aurinkosähköä Burundiin.Työpaikat J&N:llä uutinen alkuperä

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →