Guide: Suodatinkahvin Annostelu

Hyvä ja toimiva ohje suodatinkahvin annosteluun on 6 grammaa kahvia desiä vettä kohden. Kahvimitoissa ei ole varsinaista standardia eli ne antavat kyllä oikean suunnan, mutta täysin tarkkoja ne valitettavan harvoin on.

Myös ruokalusikkaa voidaan käyttää mittana paremman puutteessa, mutta tarkka grammamäärä väistämättä kärsii. Etuna minkä tahansa mitan käytössä verrattuna summittaiseen kaatamiseen on se, että kun oikea määrä tiedetään, niin se voidaan toistaa ja näin pitää kahvin maku halutunlaisena. Kahvivaaka tai keittiövaaka on kuitenkin ehdottomasti paras väline kahvin mittaamiseen.

Suodatinkahvissa, French pressissä, Chemexissä, V60:ssa sekä Aeropressissä pätee kaikissa tämä 6 gramman ohje.

Alla taulukko, joka auttaa hahmottamaan kahvin ja veden suhdetta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ruokalusikkaa käytettäessä mitattu määrä ei ole painoltaan täysin tarkka.

Vesi: 1 dl = 100 g
Kahvi: 1 rkl = 6 g

Vettä          Kahvia            Kahvia            Keittimen mitta-asteikko
100 g              6 g              1 rkl
200 g            12 g              2 rkl
300 g            18 g              3 rkl
400 g            24 g              4 rkl
500 g            30 g              5 rkl            ”4 kuppia”
600 g            36 g              6 rkl
700 g            42 g              7 rkl
750 g            45 g              7,5 rkl         ”6 kuppia”
800 g            48 g              8 rkl
900 g            54 g              9 rkl
1000 g          60 g              10 rkl          ”8 kuppia”

brew guide

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →