JOHAN & NYSTRÖM LÄHETYS

FAF COFFEES BRAZIL

FAF Coffeesia pyörittää Crocen perhe, Marcos, Silvia ja heidän poikansa Felipe. Vuonna 2001, kun perhe asui Illinoisissa, USA:ssa, Silvia peri perheensä 'Fazenda Fortaleza' kahvitilan Mococasta, Brasiliasta.

He päättivät tehdä tästä tilasta elämänsä isoimman projektin ja nimen omaan projektin, jolla on tarkoitus ja päämäärä. He halusivat tehdä tilasta malliesimerkin ympäristön ja yhteisön kanssa täydellisessä tasapainossa elävästä kahvitilasta. Ihan ensimmäisenä he kielsivät kaikki ympäristölle vaaralliset aineet ja muuttivat nimensä Fazenda Ambiental Fortalezaksi, joka englanniksi tarkoittaa 'Environmental Fortress Farm’.

Marcos Crocen sanomaa;

"Joten meillä on siis 100 vuoden suunnitelma. Sadan vuoden päästä järjestämme juhlat ja sinut tullaan kutsumaan mukaan. Kaikki mitä teemme tehdään näitä juhlia varten. Kun istutamme puita, kun suojelemme lähteitä, kun rakennamme tilalle minkä tahansa rakennuksen, mitä tahansa teemmekin, niin ajatus on aina sadan vuoden päässä."

Kahvin kasvattaminen kestävällä tavalla tarkoittaa myös "vihreiden käytävien" luomista villieläimille ja kaikkien alueen vesilähteiden turvaamista. Tilalla kasvaa myös lukuisia kasveja, kuten banaani, avokado, mango ja passionhedelmä. Yhdessä hyvinvoivan ympäröivän metsän kanssa kaikki tämä tukee luonnon monimuotoisuutta, joka taas vastaavasti luo edellytykset hyönteisten ja eläinten hyvinvoinnille. Näin syntyy ekosysteemi, joka luonnollisella tavalla suojelee ja tukee kahvipuiden kasvamista.

Crozen perhe ymmärsi melko nopeasti, että vaikka he tekisivät kaikkensa ympäristön eteen, niin sillä oli hyvin pieni vaikutus, jos heidän naapurinsa jatkaisivat kuten aikaisemminkin. Näin he ymmärsivät, että heidän pitää saada koko yhteisö tekemään töitä asia eteen, jotta todellinen muutos olisi mahdollinen. Bob-o-link -linnusta, jonka luontaista elinympäristöä uhkaavat hakkuut ja yksipuolinen viljely, tuli tilalle osuva symboli siitä, että jotain oli tehtävä.

Näin syntyi Bob-o-link Coffees - tuottajien verkosto, jossa kaikkien tavoitteena on tuottaa korkealaatuista kahvia sopusoinnussa luonnon kanssa. Kuten Marcos Croce sanoi;

"Bob-o-link-projekti on maanviljelijäyhteisö, joka ymmärtää, että kaikille parempi huominen luodaan jo tänään."

Nämä vuoristoiset kahvitilat sijaitsevat 900–1400 metrin korkeudella merenpinnasta ja niillä kasvaa pääasiassa Bourbon-, Mundo Novo- ja Catuai-lajikkeita. Useimmat tilat ovat pieniä, yhden perheen omistamia ja sijaitsevat vuorten huipulla, joka on usein täydellinen ympäristö kahvin viljelyyn.

Tänä päivänä FAF Coffees ei ole vain kestävällä tavalla toimiva kahvitila, vaan myös viljelijöiden verkosto, kahvintutkimuskeskus ja vientiyritys, joka myy kahvia maailmanlaajuisesti.

Ostimme ensimmäiset kahvimme FAF Coffeesilta vuonna 2010 ja meidän Brazil Fortaleza -kahvista ehti tulla monien suosikki, kun se tuli osaksi kahvivalikoimaamme vuonna 2013. Ostamme heiltä vuosittain noin 38 tonnia kahvia. Se tarkoittaa kahta kontillista tai toisin sanoen 640 säkkiä raakakahvia. Ostamme heiltä monia eri kahvieriä ja käytämme niitä Seasonal Origin- ja Limited Edition -kahveihimme, mutta myös osana suodatinkahvi ja espressosekoituksia.

Suhteemme Marcosin, Felipen ja Silvian kanssa on täsmälleen ostofilosofiamme mukainen, eikä ole sattumaa, että päätimme lanseerata Bob-o-link espresson Direct Trade -symbolilla. Kun ostat tätä espressoa, niin tuet samalla FAF:in "For a healthy soil" projektia, josta voit lukea lisää täältä.

Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link
Bob-o-link

Bob-o-link

€19,50 NICE PRICE Säästä
Sisältö Papuina, 500 g

Tämän single origin –espresson maussa on suklaata, karamelliä ja makeaa luumua. Kahvi tulee meidän pitkäaikaiselta kumppaniltamme heidän Bob-o-link –projektinsa viljelijöiltä.

Ohjaamme 0,5 euroa jokaista myymäämme kiloa kohden 'For a healthy soil' -projektiin yhdessä FAF Coffeesin kanssa.

Bob-o-link -projektin laittoi alulle Crocen perhe, joka on vuodesta 2001 alkaen pyörittänyt omaa Fazenda Ambiental Fortaleza -tilaansa. He uudistivat vanhan sukutilansa täysin ja tänä päivänä se on malliesimerkki modernista, kaikella tapaa kestävästä tavasta viljellä kahvia. Tänä päivänä FAF Coffees on sekä yhteisö alueen viljelijöille että kahvintutkimuskeskus. LIsäksi he ovat myös vientiyritys, joka toimittaa kahvia kaikkialle maailmaan.

Crozen perhe ymmärsi melko nopeasti, että vaikka he tekisivät kaikkensa ympäristön eteen, niin sillä oli hyvin pieni vaikutus, jos heidän naapurinsa jatkaisivat kuten aikaisemminkin. Näin he ymmärsivät, että heidän pitää saada koko yhteisö tekemään töitä asia eteen, jotta todellinen muutos olisi mahdollinen. Bob-o-link -linnusta, jonka luontaista elinympäristöä uhkaavat hakkuut, soijapapujen ja maissin yksipuolinen viljely, tuli tilalle osuva symboli siitä, että jotain oli tehtävä.

Näin sai siis alkunsa Bob-o-link Coffees -tuottajayhteisö, jossa jokainen on sitoutunut tuottamaan laadukasta kahvia kestävällä tavalla. Tilat sijaitsevat vuoristoisessa Mogianassa, São Paulon ja Minas Gerais osavaltioiden alueella, 900 - 1400 metrin korkeudessa. Tiloilla kasvaa mm. Bourbon, Mundo Novo ja Catuai -lajikkeita. Valtaosa tiloista on pieniä perhetiloja, jotka sijaitsevat vuorilla eli melko täydellisissä olosuhteissa kahvinviljelyä ajatellen. Sadot kerätään huolellisesti käsityönä ja kahvimarjat kuivataan perheiden omilla kuivausterasseilla heidän kotiensa läheisyydessä.

Yhteisössä tehtiin välittömästi päätös, että kaikkien ympäristölle haitallisten aineiden käyttö lopetettaisiin heti. He loivat "vihreitä käytäviä" alueen eläimille ja pitivät huolen, että kaikki alueen luontaiset vesilähteet säilyisivät elinvoimaisina. He lisäsivät myös alueen viljelykasvien määrää ja nyt, kun tilalla kasvaa mm. banaania, avokadoa, mangoa ja passionhedelmiä, niin sen eläimistö on muuttunut monipuolisemmaksi. Rikas ja hyvinvoiva kasvillisuus luo ekosysteemin, joka tukee luontaisesti myös kahvinviljelyä.

FAF auttaa tuottajia kehittämään sadonkorjuuta, puuston hoitoa ja kahvimarjojen kuivaamista sekä tarvittaessa myös taloudellista tukea. Verkosto kasvaa vuosi vuodelta, kun yhä useammat tuottajat näkevät työn tuomat tulokset. Kestävä tapa tuottaa kahvia on iso kokonaisuus, jossa sekä luonnon että ihmisten täytyy voida hyvin. On siis tärkeää, että viljelijät saavat kahvistaan reilun, laatuun perustuvan hinnan.

Kahvit tulevat ilman välikäsiä suoraan paahtimollemme, jossa paahtajamestarimme paahtavat ne. Kahvin maussa on suklaan, karamellin sekä makean luumun nyansseja. Kaiken kaikkiaan täyteläisen makea espresso, joka toimii sekä maidon kanssa että ilman.

Olemme J&N:llä ostaneet kahvia Croce-perheeltä vuodesta 2010 lähtien ja suhde Marcosin, Filipen ja Silvian kanssa on täsmälleen ostofilosofiamme mukainen. Siksi ei ole sattumaa, että juuri tämän espresson etiketissä on Direct Trade -tunnuksemme. Lue lisää suorakaupasta täältä.


KAHVITIEDOT

Alkuperä: Brasilia
Alue:  São Paulo
Tuottaja:  FAF-kahvit
Tila: Bob-o-link tuottajat Serra do Ciganossa
Korkeus:  1100-1300 m
Lajike:  Red Catuai, Mundo Novo, Bourbon
Prosessointi: Natural

Makukuvaus: suklaa, karamelli, makeat luumut

Valmistusmenetelmä: Olemme paahtaneet kahvin espressoprofiililla, mutta monien mielestä se toimii hyvin myös suodatinkahvina. Kokeile itse!

Sisältö: 100 % kahvia

Rohkea lausunto
Bold Statement
Rohkea lausunto
Rohkea lausunto
Bold Statement
Rohkea lausunto

Bold Statement

€13,00 NICE PRICE Säästä
Sisältö Papuina, 250 g

Halusimme valikoimiimme kahvin, joka saisi monen toteamaan “tältä olen aina ajatellutkin hyvän kahvin maistuvan!” Bold Statement -kahvimme itsevarmassa olemuksessa maistuu suklaisuus, hasselpähkinät sekä kypsät punaiset marjat. Kahvi on natural-prosessoitu ja sen klassisella makuprofiililla tulee aina olemaan vankka kannattajakuntansa. 

PAAHTOPROFIILI Aloitamme paahtamisen melko rauhallisesti, jonka ansiosta maut saavat kehittyä hitaasti. Kahvin body ja makeus ovat Bold Statementin ydin ja maun pehmeys ja pyöreys sekä täyteläisyys rakentuvat sen ympärille. Kahvin maussa on tuttua ja turvallista, mutta kuitenkin jotain enemmän! 

ALKUPERÄ Bold Statementin kahvit tulevat Crocen perheeltä Brasiliasta heidän “Bob-o-link Coffees” -projektista. Tai ehkä projektia paremmin heitä kuvaa sana yhteisö, jossa kaiken keskiössä on terveessä maaperässä kasvava laadukas kahvi.