Välkommen till Johan & Nyström

Vi på Johan & Nyström älskar kaffe. Och vi vill att du ska känna likadant! Vår drivkraft är att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. 

Hej och välkommen till

johan & nyström

Va roligt att just du hittat hit!

VI PÅ JOHAN & NYSTRÖM

Vi älskar kaffe

Och vi vill att du ska känna likadant! Vår drivkraft är att kaffet hela tiden ska smaka godare, kännas roligare och bli bättre. Vi, det stora lilla kafferosteriet, rostar kaffe som utmanar både kaffeindustrin och oss själva. Varje dag. En förutsättning för det är våra långsiktiga och nära relationer med några av världens bästa kaffeodlare. Människor lika dedikerade som vi, som också vet hur viktigt ekosystemet är för kvaliteten och framtiden. 

Resultatet är ett bättre kaffe, för alla.

VÄLKOMMEN TILL

VÅRT ROSTERI

Vårt toppmoderna kafferosteri i Länna utanför Stockolm är byggt in i minsta detalj för att rosta specialkaffe av exceptionell kvalitet. Varje kaffe kommer till rosteriet med enormt mycket hantverk bakom sig och med en egen story. Därför kräver varje kaffe en unik rostning. Vi rostar vårt kaffe i små upplagor med olika temperaturer och tider för att varje kaffe ska utveckla sina säregna smaker. Det gör att nyanserna från respektive ursprung och skörd lyfts fram på bästa sätt.

VÅRA KAFFEBARER

I våra kaffebarer hittar ni alltid vårt senaste sortiment av kaffe, te och tillbehör! Upptäck kaffe så som vi tycker det borde smaka, vare sig du vill ha en fruktig handbrygg, espresso med bett eller nåt sött från säsongs-menyn. Vi har även samlat både klassiker och nyheter när det kommer till utrustning för hemma-bryggandet.

HITTA HIT

VILL DU LÄSA MER

Vår Filosofi

Johan & Nyström grundades 2004 med visionen om en bättre kaffevärld och en önskan om att förändra kaffebranschen i stort och smått.

LÄS MER

Vad är specialkaffe?

Kvaliteten på kaffe bedöms på samma sätt över hela världen, med hjälp av en 100-gradig skala definierad av den internationella kaffeorganisation SCA. Allt kaffe som får över 80 poäng kvalificeras som specialkaffe.

LÄS MER

BRYGGUIDER

Här har vi samlat våra grundläggande guider till hur du lyckas med din bryggning, allt från malningsgraden om du har en egen kvarn, till hur många skopor du egentligen skall ha i din kaffebryggare.

LÄS MER