Bättre kaffe

Erikoiskahvi

Myös me Johan & Nyströmillä arvioimme kahvinlaatua kansainvälisen kattojärjestön SCAA:n määrittämällä 100 pisteen asteikolla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahvi saa samat laatupisteet missä päin maailmaa tahansa. Erikoiskahviksi voidaan kutsua kahvia, joka saa pisteytyksessä yli 80 pistettä. Saadakseen yli 80 pistettä kahvin tulee täyttää tietyt vaatimukset. Mitä moniulotteisimpia makuja ja mitä enemmän niitä kahvissa on, niin sitä korkeammat pisteet kahvi saa.

Arvioidessamme kahveja paahdamme niitä vain pieniä testipaahtoja ja jätämme ne melko vaaleiksi paahdoltaan. Vaalea paahto jättää tilaa kahvin kaikista hienoimmillekin mauille ja vastaavasti paljastaa myös mahdolliset defektit, joita tummempi paahto saattaisi peittää alleen. Paahtamisen jälkeen alkaa cupping-vaihe eli maistaminen. Käytämme cuppingissa 12 g kahvia suhteessa 200 g:n vettä. Uuttoaika on neljä minuuttia. Maistamista tehdään useassa eri vaiheessa. Ensimmäisten cuppingien perusteella teemme päätökset, että mitä raakakahvieriä ostamme. Seuraava cupping tehdään koe-erälle, jonka hyväksymme ennen kuin raakakahvierä lähtee satamasta alkuperämaasta. Kun raakakahvierä on saapunut paahtimollemme, niin maistamme sen ettei laatu ole kärsinyt pitkän kuljetuksen aikana. Kun erän paahtoprofiili on säädetty kohdilleen maistamalla, niin myös tuotantopaahtamisen aikana kahvia maistetaan toistuvasti, jotta varmistutaan oikeasta paahtoprofiilista.

Olemme asettaneet tavoitteeksemme ostaa aina vähintään 83 pisteen kahveja. Moni ehkä miettii, että mitä eroa todellisuudessa on vaikka 79 ja 83 pisteen kahveilla? Oleellisin asia on erot maussa. Mitä korkeammat pisteet kahvi saa, niin sitä makeampaa ja puhtaampaa se on maultaan, piditpä sitten enemmän vaalea- tai tummapaahtoisista kahveista. Pavuista kahvin laatua on melko yksinkertaista arvioida myös silmämääräisesti. Jos joukossa on paljon vahingoittuneita tai väriltään toisistaan poikkeavia papuja, niin se viestii, että kahvin matkassa pavusta kuppiin ei kaikki ole sujunut toivotulla tavalla ja laatu on kärsinyt matkan varrella. Myös kahvin maistaminen jäähtyneenä paljastaa herkemmin laatuvirheet. Samaan tapaan kuin tummempi paahtoaste, niin kuumana juotu kahvi peittää tehokkaasti mahdolliset virhemaut.

Kahvi on meille iso asia ja tulee aina olemaan.

Haluamme että se on sitä myös teille. Emme usko, että kahvin suhteen olemme koskaan valmiita vaan aina voimme tehdä asioita paremmin. Kahvi voi aina maistua paremmalta ja olla ympäristön kannalta kestävämmin tuotettu. Emme kuitenkaan yksin voi muuttaa kahvialaa, joten haluamme jatkuvasti omalla esimerkillämme haastaa koko alaa tekemään asioita paremmin. Me olemme hyvässä asemassa, kun saamme työskennellä parhaiden kahvituottajien kanssa, jotka jakavat visiomme kaikille paremmasta kahvimaailmasta. Tätä samaa kohti haluamme koko alan menevän.

Lue lisää

DIRECT TRADE

Tapamme tehdä töitä – yhdessä tuottajien kanssa, luo molemminpuolista aitoa sitoutumista, joka on huikea voimavara kahvialalla.

Meillä on ollut lukuisia projekteja tuottajiemme kanssa, joiden avulla on parannettu jotain yhdessä päätettyä asiaa. Tällaiset projektit ovat tärkeitä nykyhetkessä, mutta samalla ne luovat pohjaa myös tulevalle kehitykselle. Luonnollisesti kaikki projektit joissa olemme mukana tulevat normaalien kahviostojen päälle eli haluamme tukea projekteilla meidän olemassa olevia tuottajasuhteita.

Myös asiakkaamme voivat lähteä mukaan tukemaan projekteja ostamalla kyseisiltä tuottajilta tulevia kahveja. Olemme yhdessä osa muutosta!

Lue lisää

PAVUSTA KUPPIIN

Mielestämme ympäristön kannalta kestävä tapa toimia on alalla ainoa mahdollinen tie eteenpäin. Hyvinvoiva kahvintaimi kasvaa terveestä ja ravinteikkaasta maaperästä. Maaperän hyvinvoinnissa kaikki vaikuttaa kaikkeen eli monimuotoisuus on kaiken lähtökohta. Tehotuotannon ongelma on siinä, että se köyhdyttää hyvin nopeasti maaperän, jolloin sitä joudutaan keinotekoisesti ravitsemaan. Malli ei ole kestävä ympäristön eikä kahvituottajan toimeentulon kannalta.

Olemme kovan työn ansiosta osa toimitusketjua, jossa jokainen tekee töitä yhteisen tavoitteemme eli ympäristön kannalta kestävämmän kahvituotannon eteen. Kun raakakahvit saapuvat lopulta paahtimollemme, niin meidän tuotantomme jatkaa sitä työtä, jonka eteen jo niin moni on ketjun aikana antanut työpanoksensa. Paahdamme kaiken kahvin biokaasulla ja kaikki tuotantomme käyttämä sähkö on tuotettu vesivoimalla. Viimeisessä vaiheessa myös kaikki toimituksemme ovat logistiikkakumppanimme toimesta ilmastokompensoituja.

Lue lisää

Vill du läsa mer

VISIOMME

Yksinkertaisimmillaan meillä voisi olla vain visio parhaan makuisesta kahvista, mutta koska parhaan makuisen kahvin taustalla on pitänyt tehdä niin monta asiaa oikein, niin meillä on visio kaikille paremmasta kahvimaailmasta.

LÄS MER

Brew guides

Tästä löydät meidän perusteelliset oppaat hyvän kahvin valmistamiseen. Oppaissa käydään läpi myös jauhatuskarkeuden tärkeys, jos kahvi jauhetaan itse. Kahvin määrä suhteessa vesimäärään on myös erittäin tärkeässä roolissa.

LUE LISÄÄ

Tilaa kahvejamme kotiisi

Meillä on neljä eri kahvikategoriaa. House-sarjasta löytyvät tutut maut ja ekslusiivisesta Prime-sarjasta löytyvät ne kaikista parhaat kahvit. Näiden välistä löytyvät vielä Flavours ja Farmers -sarjat.

Osta nyt