Kahvitarvikkeiden kypsyys

Kun kahvipuu on saavuttanut noin kaksi tai kolme vuotta, se alkaa tuottaa hedelmiä. Pidemmän sadekauden yhteydessä kukinta alkaa. Kahvi kukat ovat pieniä ja valkoisia, ja tuoksu ja ulkonäkö muistuttavat jasmine. Kukinta on suhteellisen lyhyt, minkä jälkeen hedelmä on tehty. Arabian osalta kestää noin 9 kuukautta kukinnan täydelliseen kypsyyteen ja Canephoraan (vankka) se kestää noin 11 kuukautta. Normaalisti se on sadonkorjuu vuodessa, mutta joillakin alueilla, joilla on enemmän trooppista ilmastoa ja usein sateisia jaksoja, on usein kaksi viljelyä. 

Mielestämme kahvipapu on itse asiassa siemen, yksinkertaisesti marjan (endosperm) ydin. Bean on suljettu, mitä me kutsumme hopeammembraaniksi (spermonderm), joka puolestaan ​​sijaitsee pergamenttisessa, normaalisti nimeltään pergamentti (endocarp). Sen jälkeen hedelmälihan kerros, jota kutsutaan mucilage (mesocarp) ja viimeiseen kuoreen (exocarp). Kahvi on erilainen, että siemen tai ydin vie suurimman osan marjan sisäpuolelta, kun se on kypsä.

Berry on aluksi vihreä ja siirry sitten keltaiseksi ja lopuksi punaiseksi, kun se on kypsä. Kuitenkin on olemassa joitain alalajia, jotka antavat keltaista ja jopa oranssia kypsyyden aikana. Flattomuus on hyvin vähän eroa, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä, kun katsotaan vaikeammaksi arvioida keltaisten marjojen maturiteettia verrattuna punaiseen rajaus. Aivan kuten kaikkien hedelmien kanssa, on kyse tietyn sokerin tason saavuttamisesta marjassa. Usein mittaat sokeripitoisuutta Brixissa ja yleensä yleensä korjuu, kun marja sisältää 18-22 brix.

Kahvin vaikeus on se, että kypsyys ei tapahdu tasaisesti pensaassa. Siten se voi myös olla kukkia, vihreitä marjoja, punaisia ​​marjoja ja ylivoimaisia ​​hedelmiä samalla pensaalla tai jopa sama haara. Nopea tapa sadonkorjuun kutsutaan "strippaus", kun täysin Sonika ottaa merkitä haaran alaosassa ja vetää kaikki marjat kerralla. Laatu kärsii sitten, koska maturiteettia ei ole. Paras tapa epäilemättä kestää kauemmin, se vain valita marjat, jotka ovat kypsät. Valikoiman on siis palaa samalle pensalle kolme tai neljä kertaa vain, mikä on valmis. Tämä lisää työvoimakustannuksia kattaa sen, että paahtamaan maksamme enemmän kahvia saadakseen korkealaatuisen haluamme.

kahvitieto

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →