Pehmeä piparkakku kahvikuorruteella on kakku, jota leivon usein täällä kotona. Tiedät, kun koko perhe menee halaamaan hetkeksi ja yhtäkkiä se on ohi. Tietysti kahvia on sekä taikinassa että kuorrutteessa. Kahvikuorrutus sitten, mikäs siinä.
Tiedät jo aiemmin, että olen todellinen kahvinörtti, joten kahvin laatu ei ole paskaa. Piparkakku toimii hyvin ympäri vuoden, niitä syödessäni tulee mielettömän paljon lapsuusmuistoja. Haju, joka leviää koko taloon ja kiusoittelee naapureita. Rakas!
Resepti: Linn Utbultsaltsomsocker.se
Pehmeä piparkakku kahvikuorruteella
Pehmeä piparkakku
- 150 g ruskeaa voita
- 3 munaa
- 2 dl tomusokeria 180g
- 1 dl ruskeaa sokeria 90g
- 4 dl vehnäjauhoja 240g
- 3 rkl kanelia
- 2 tl vastajauhettua kardemummaa
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl bikarbonaattia
- 150 grammaa turkkilaista smetanaa tai vastaavaa rasvaista jogurttia sopii hyvin
- 1 dl puolukkahilloa
- ½ kuppia kylmänä Joulukahvi
- Muottiin huoneenlämpöistä voita ja vehnäjauhoja.
Kahvi lasite
- 2 dl tomusokeria 90 g
- Noin 3 tl kylmänäJoulukahvi
Toimi näin!
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muoto voilla ja leipää vehnäjauhoilla.
- Vatkaa munia kidesokerin ja ruskean sokerin kanssa noin 3-5 minuuttia, kunnes taikina on ilmava. Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin eri kulhossa, kaada päälle taikina ja lisää myös voi ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää puolukat ja sekoita, kunnes se on tasaista. Kaada taikina muottiin ja paista 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kuin käännät sen ylösalaisin lautaselle.
- Sekoita joukkoon tomusokeriJoulukahvi kunnes sinulla on tasainen lasite. Valuta kuorrutteen päälle, kun kakku on jäähtynyt. Koristele oksalilla tai miksei murskatuilla kahvipavuilla.
Haluatko toisen erittäin herkullisen reseptin? Tarkista se sitten täältä joulukoulu joulukahvin kera!