Saffron Cortado

En klassisk cortado i julig tappning. Vår Saffron Cortado är len, gyllene och alldeles ljuvlig – en perfekt balans mellan espresso, len mjölk och julig saffran. Smakar som december i ett litet glas, men funkar lika bra året runt om du vill förlänga julkänslan. Lite trixig att få till – men orkar man, är det verkligen värt det!


Om kaffet

Vi gör helst vår Saffron Cortado på en len och mjuk espresso som Bob-o-link, vår single origin-espresso har smaker av choklad, karamell och söta plommon. Kaffets sötma möter saffranets djup och gör den rund och sammetslen. 


Du behöver
  • 1 dubbel espresso

  • 1,3 dl saffrans-toddybas

 

1. Preppa saffransirap
  • 1,75 dl socker

  • 1,75 dl vatten

  • 0,5 g saffran

  1. Koka upp socker, vatten och saffran.

  2. Låt småkoka i 10 minuter.

  3. Häll upp på flaska och förvara kallt.


2. Preppa toddyn
  • 4 msk saffranssirap

  • 2 ägg

  • 3 dl mjölk

  • 3 dl grädde

  1. Mixa alla ingredienser i cirka 10 sekunder tills allt blandats ordentligt.

  2. Använd direkt eller förvara i kylskåp upp till 2 dagar.


Så här gör du din Saffron Cortado
  1. Brygg en espresso direkt i ett cortado-glas.

  2. Värm saffrans-toddybasen med ångrör tills den blir varm och lätt skummad.

  3. Häll försiktigt över espresson och avsluta gärna med en enkel latte-art.


En liten kopp lyx – krämig, vacker och precis lagom söt.

← vanhempi postaus Uudemmat viestit →

Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi

Joulukahvi

€13,00 NICE PRICE Säästä
SISÄLTÖ Hela bönor
Innehåll 250 g
Språk Svenska

Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku täynnä joulua!

Meidän joulukahvi tulee tänä vuonna Brasiliasta ja Hondurasista. Kahvit tulevat tuottajilta, jotka jakavat kanssamme omistautumisen laadukkaalle ja ympäristön kannalta kestävästi tuotetulle kahville. Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku siis täynnä joulua! Brasiliasta kahvit tulevat kahdelta tuottajalta – Naimegin perheeltä Fazenda Pantanosta ja Sanchezin perheeltä Fazenda Dois Irmãosista. Hondurasista kahvit tulevat Benjamin Pazilta, joka on tunnettu tuottaja kahvialalla.

Viljelijöiltä, tuottajilta, paahtajilta - meiltä kaikilta sinulle. Hyvän joulukahvin takaa löytyy valtava määrä intohimoa ja osaamista - ja sen maistat kupissasi.

SANCHEZIN PERHEEN tila Fazenda Dois Irmãos sijaitsee Cerrado Mineiron alueella ja he ovat tuottaneet tilalla kahvia jo yli 30 vuoden ajan. Perheen tytär Maria Gabriela on ottanut koko ajan enemmän vastuuta tilan toiminnasta ja nykyään heidän kahvitila on oiva esimerkki siitä, kun pitkä perinteet kohtaavat uudet innovaatiot. Maria Gabriela on panostanut erityisesti regeneratiiviseen eli uudistavaan viljelyyn sekä kahvien natural-prosessointiin. Myös kahvien jäljitettävyyteen kiinnitetään erityishuomiota.

NAIMEGIN PERHE on ollut kahvialalla pitkään, melkein jo 60 vuotta. Heidän tilallaan Fazenda Pantanossa kasvaa kahvin lisäksi paljon vihanneksia. Heillä on myös karjaa ja he tuottavat juustoja. Heidän tilansa sijaitsi aikaisemmin Paranássa, mutta toistuvien hallatuhojen vuoksi he halusivat uuden alun uudessa paikassa ja näin he päätyivät nykyiselle tilalleen. Heidän sitoutumisensa on ihailtavaa, sillä vaikeuksista huolimatta, kuten esimerkiksi tulipalon, joka tuhosi täysin heidän kahvinprosessointitilansa, he ovat taas jaloillaan ja entistä parempina. Uudelleen rakentamiseen liittyy aina uusia mahdollisuuksia, jotka heidän tapauksessaan ovat tarkoittaneet aurinkosähkön hyödyntämistä sekä luonnonmukaisiin lannoitteisiin siirtymistä.

BENJAMIN PAZ on kahden kahvitilan ylpeä omistaja. Tämän lisäksi hän tekee yhteistyötä useiden Luoteis-Hondurasin Santa Barbaran vuoristoalueella toimivien pientuottajien kanssa. Alueella on aivan erityinen mikroilmasto eli alueen toistuva sumuisuus vähentää paikallisesti auringon määrää, joka pidentää kahvimarjojen kypsymisaikaa. Tämä tuo alueen kahveihin aivan erityisen makeuden. Benjaminin omilla tiloilla kasvaa Hondurasissa melko harvinaisia lajikkeita kuten Panama Geisha ja SL-28. Kahvitilojen lisäksi Benjaminilla on tärkeä rooli Beneficio San Vincentessä, jossa on hänen perheensä prosessointiasema sekä vientiyritys. Hänen toiminnallaan on ollut suuri merkitys Santa Barbaran alueen kahvien kehityksessä huippukahveiksi ja hän on ollut mukana monen paikallisen tuottajan matkassa, kun he ovat saavuttaneet menestystä esim. Cup of Excellencessä.

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.