Lyxiga Kärleksmums med kaffeglasyr

Förutom att Linn är vår gamla kollega och kaffenörd deluxe, är hon dessutom vinnare av hela Sverige bakar. Så vem ber man om ett recept som innehåller kaffe? Linn Utbult, förstås. Garanterat att det kommer bli gott.

Vi rekommenderar att du använder vårt julkaffe i glasyren. Det ger en rund och fyllig smak som lyfter hela kakan! Perfekt till adventsfikat, fredagsfikan eller bara när du vill ha något riktigt gott till kaffet.

Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr, ja jag slängde även i lite mörk choklad i glasyren för extra lyx! Så ingen rinnig glasyr här inte. Kakan är så saftig att det är SJUKT!.

Recept av Linn Utbult – saltsomsocker.se


Lyxiga kärleksmums med extra glasyr
Kärleksmums med extra glasyr


Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr


Du behöver
  • 225 g smör

  • 2 dl mjölk (200 g)

  • 5 stora ägg (ca 330 g)

  • 4 dl strösocker (360 g)

  • 1 ½ msk vaniljsocker

  • 1 ½ dl kakao (60 g)

  • 2 ½ tsk bakpulver

  • 5 dl vetemjöl (300 g)


Glasyr
  • 175 g smör

  • 1 ¾ dl starkt julkaffe (175 g)

  • ½ dl hackad mörk choklad (ca 30 g, kan uteslutas)

  • 2 dl kakao (80 g)

  • 1 ½ msk vaniljsocker

  • 1 rejäl nypa salt

  • 6 dl florsocker (300 g)

  • Ca 1–2 dl kokosflingor till garnering


Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 160°C varmluft (175°C över/under). Klä en ugnsplåt, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.

  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt i ca 5–7 minuter tills smeten är ljus och luftig.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och rör med slickepott. Tillsätt smörblandningen och rör till en jämn smet utan klumpar.

  5. Häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda i 18–20 minuter. Låt kakan svalna på plåten.

  6. Smält smöret till glasyren, rör ner den hackade chokladen och låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en luftig glasyr.

  7. Gör massor av små hål i kakan med exempelvis en ätpinne. Häll på hälften av glasyren och stryk ut så hålen fylls. Häll på resten av glasyren och bred ut till ett jämnt lager. Strö över rikligt med kokos.

  8. Skär i så stora bitar du vill ha och förvara i tät burk i kyl – eller frys in för maximal lyx vid spontanfika.


Kärleksmums med extra glasyr
Lyxiga kärleksmums med julkaffe

Uudemmat viestit →

Kaffedrinkar & Juliga bakverk

RSS
Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi

Joulukahvi

€13,00 NICE PRICE Säästä
SISÄLTÖ Hela bönor
Innehåll 250 g
Språk Svenska

Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku täynnä joulua!

Meidän joulukahvi tulee tänä vuonna Brasiliasta ja Hondurasista. Kahvit tulevat tuottajilta, jotka jakavat kanssamme omistautumisen laadukkaalle ja ympäristön kannalta kestävästi tuotetulle kahville. Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku siis täynnä joulua! Brasiliasta kahvit tulevat kahdelta tuottajalta – Naimegin perheeltä Fazenda Pantanosta ja Sanchezin perheeltä Fazenda Dois Irmãosista. Hondurasista kahvit tulevat Benjamin Pazilta, joka on tunnettu tuottaja kahvialalla.

Viljelijöiltä, tuottajilta, paahtajilta - meiltä kaikilta sinulle. Hyvän joulukahvin takaa löytyy valtava määrä intohimoa ja osaamista - ja sen maistat kupissasi.

SANCHEZIN PERHEEN tila Fazenda Dois Irmãos sijaitsee Cerrado Mineiron alueella ja he ovat tuottaneet tilalla kahvia jo yli 30 vuoden ajan. Perheen tytär Maria Gabriela on ottanut koko ajan enemmän vastuuta tilan toiminnasta ja nykyään heidän kahvitila on oiva esimerkki siitä, kun pitkä perinteet kohtaavat uudet innovaatiot. Maria Gabriela on panostanut erityisesti regeneratiiviseen eli uudistavaan viljelyyn sekä kahvien natural-prosessointiin. Myös kahvien jäljitettävyyteen kiinnitetään erityishuomiota.

NAIMEGIN PERHE on ollut kahvialalla pitkään, melkein jo 60 vuotta. Heidän tilallaan Fazenda Pantanossa kasvaa kahvin lisäksi paljon vihanneksia. Heillä on myös karjaa ja he tuottavat juustoja. Heidän tilansa sijaitsi aikaisemmin Paranássa, mutta toistuvien hallatuhojen vuoksi he halusivat uuden alun uudessa paikassa ja näin he päätyivät nykyiselle tilalleen. Heidän sitoutumisensa on ihailtavaa, sillä vaikeuksista huolimatta, kuten esimerkiksi tulipalon, joka tuhosi täysin heidän kahvinprosessointitilansa, he ovat taas jaloillaan ja entistä parempina. Uudelleen rakentamiseen liittyy aina uusia mahdollisuuksia, jotka heidän tapauksessaan ovat tarkoittaneet aurinkosähkön hyödyntämistä sekä luonnonmukaisiin lannoitteisiin siirtymistä.

BENJAMIN PAZ on kahden kahvitilan ylpeä omistaja. Tämän lisäksi hän tekee yhteistyötä useiden Luoteis-Hondurasin Santa Barbaran vuoristoalueella toimivien pientuottajien kanssa. Alueella on aivan erityinen mikroilmasto eli alueen toistuva sumuisuus vähentää paikallisesti auringon määrää, joka pidentää kahvimarjojen kypsymisaikaa. Tämä tuo alueen kahveihin aivan erityisen makeuden. Benjaminin omilla tiloilla kasvaa Hondurasissa melko harvinaisia lajikkeita kuten Panama Geisha ja SL-28. Kahvitilojen lisäksi Benjaminilla on tärkeä rooli Beneficio San Vincentessä, jossa on hänen perheensä prosessointiasema sekä vientiyritys. Hänen toiminnallaan on ollut suuri merkitys Santa Barbaran alueen kahvien kehityksessä huippukahveiksi ja hän on ollut mukana monen paikallisen tuottajan matkassa, kun he ovat saavuttaneet menestystä esim. Cup of Excellencessä.

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.