Chokladkaka med kaffe- & chokladsmörkräm

Förutom att Linn är vår gamla kollega och kaffenörd deluxe, är hon dessutom vinnare av hela Sverige bakar. Så vem ber man om ett recept som innehåller kaffe? Linn Utbult, förstås. Garanterat att det kommer bli gott.

Vi rekommenderar vårt julkaffe i smörkrämen – rund, fyllig smak som lyfter chokladen fint.

 

En maffig chokladkaka full av smak – sötma, lite sälta och en försiktig hetta från cayenne. Saftig botten, krämig kaffesmörkräm och en topp av kaffebönor och flingsalt. Bäst efter en natt i kylen.

Recept av Linn Utbult – saltsomsocker.se


Hel chokladkaka med kaffesmörkräm
Bit av chokladkaka med kaffesmörkräm


Chokladkaka med kaffe & chokladsmörkräm
Du behöver
  • 200 g mörk choklad

  • 3 ägg

  • 100 g smör

  • 1 ½ dl strösocker

  • 1 ½ dl ljust muscovadosocker

  • 1 dl vetemjöl

  • 1 msk kakao

  • ½ tsk salt

  • ½ tsk cayennepeppar


Kaffesmörkräm
  • ½ dl nybryggt, avsvalnat julkaffe

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 100 g mörk choklad

  • 2 ½ dl florsocker

  • 1 nypa salt


Garnering
  • Kaffebönor

  • Flingsalt


Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en springform (24 cm) med bakplåtspapper.

  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad (eller försiktigt i mikro). Tillsätt smöret och rör till en slät blandning. Låt svalna något.

  3. Vispa ägg, strösocker och muscovado tills sockret löst sig. Vänd ner choklad–smörblandningen.

  4. Sikta i vetemjöl, kakao, salt och cayenne. Vänd ihop till en jämn smet.

  5. Häll i formen och grädda ca 20 min – kakan ska vara lite dallrig i mitten. Låt svalna och kyl gärna över natten.

  6. Smörkräm: Smält chokladen och låt svalna lätt. Vispa smöret fluffigt med kaffe och florsocker. Vänd ned chokladen och en nypa salt till en helt slät kräm.

  7. Bred krämen över kakan. Toppa med kaffebönor och flingsalt (och ätbara blommor om du vill).


Chokladkaka toppad med kaffebönor och blommor
Serveringsbit chokladkaka


← vanhempi postaus Uudemmat viestit →

Kaffedrinkar & Juliga bakverk

RSS
Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Julkaffe
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi
Joulukahvi

Joulukahvi

€13,00 NICE PRICE Säästä
SISÄLTÖ Hela bönor
Innehåll 250 g
Språk Svenska

Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku täynnä joulua!

Meidän joulukahvi tulee tänä vuonna Brasiliasta ja Hondurasista. Kahvit tulevat tuottajilta, jotka jakavat kanssamme omistautumisen laadukkaalle ja ympäristön kannalta kestävästi tuotetulle kahville. Maussa ihanaa suklaisuutta ja aavistus kuivattuja hedelmiä. Maku siis täynnä joulua! Brasiliasta kahvit tulevat kahdelta tuottajalta – Naimegin perheeltä Fazenda Pantanosta ja Sanchezin perheeltä Fazenda Dois Irmãosista. Hondurasista kahvit tulevat Benjamin Pazilta, joka on tunnettu tuottaja kahvialalla.

Viljelijöiltä, tuottajilta, paahtajilta - meiltä kaikilta sinulle. Hyvän joulukahvin takaa löytyy valtava määrä intohimoa ja osaamista - ja sen maistat kupissasi.

SANCHEZIN PERHEEN tila Fazenda Dois Irmãos sijaitsee Cerrado Mineiron alueella ja he ovat tuottaneet tilalla kahvia jo yli 30 vuoden ajan. Perheen tytär Maria Gabriela on ottanut koko ajan enemmän vastuuta tilan toiminnasta ja nykyään heidän kahvitila on oiva esimerkki siitä, kun pitkä perinteet kohtaavat uudet innovaatiot. Maria Gabriela on panostanut erityisesti regeneratiiviseen eli uudistavaan viljelyyn sekä kahvien natural-prosessointiin. Myös kahvien jäljitettävyyteen kiinnitetään erityishuomiota.

NAIMEGIN PERHE on ollut kahvialalla pitkään, melkein jo 60 vuotta. Heidän tilallaan Fazenda Pantanossa kasvaa kahvin lisäksi paljon vihanneksia. Heillä on myös karjaa ja he tuottavat juustoja. Heidän tilansa sijaitsi aikaisemmin Paranássa, mutta toistuvien hallatuhojen vuoksi he halusivat uuden alun uudessa paikassa ja näin he päätyivät nykyiselle tilalleen. Heidän sitoutumisensa on ihailtavaa, sillä vaikeuksista huolimatta, kuten esimerkiksi tulipalon, joka tuhosi täysin heidän kahvinprosessointitilansa, he ovat taas jaloillaan ja entistä parempina. Uudelleen rakentamiseen liittyy aina uusia mahdollisuuksia, jotka heidän tapauksessaan ovat tarkoittaneet aurinkosähkön hyödyntämistä sekä luonnonmukaisiin lannoitteisiin siirtymistä.

BENJAMIN PAZ on kahden kahvitilan ylpeä omistaja. Tämän lisäksi hän tekee yhteistyötä useiden Luoteis-Hondurasin Santa Barbaran vuoristoalueella toimivien pientuottajien kanssa. Alueella on aivan erityinen mikroilmasto eli alueen toistuva sumuisuus vähentää paikallisesti auringon määrää, joka pidentää kahvimarjojen kypsymisaikaa. Tämä tuo alueen kahveihin aivan erityisen makeuden. Benjaminin omilla tiloilla kasvaa Hondurasissa melko harvinaisia lajikkeita kuten Panama Geisha ja SL-28. Kahvitilojen lisäksi Benjaminilla on tärkeä rooli Beneficio San Vincentessä, jossa on hänen perheensä prosessointiasema sekä vientiyritys. Hänen toiminnallaan on ollut suuri merkitys Santa Barbaran alueen kahvien kehityksessä huippukahveiksi ja hän on ollut mukana monen paikallisen tuottajan matkassa, kun he ovat saavuttaneet menestystä esim. Cup of Excellencessä.

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.